КАРТА НА СКИ ПИСТИТЕ
    Италианският ски курорт Бормио е сред най-известните италиански ски курорти и е част от ски областта “Алта Валтелина” с достъп до 110 индивидуални ски писти. Ски пасът за Бормио важи и за съседните ски курорти в Алта Валтелина- Ливиньо и Санта Катерина,.
    С писти, намиращи се на над 2500 м надморска височина , скиорите и сноубордистите имат възможност да се наслаждават на снежни писти през целия активен сезон.
    Ски зоната “Бормио” разполага с 24 лифта, всеки с капацитет от 13 724 скиора/ сноубордиста/час
    Най-високата ски писта Бормио (1792м) е една от най-големите в Италия, преди нея са единствено Аланя и Кортина. Ски пистата е идеална за тези, които обичат да покорявят върховете на планината и след това да се спускат в подножието (цели 14 км). Другите по-малки писти са заобиколени от живописни гори. На разположение на скиорите има 2 маршрута водещи до върха на планината, както и осигурени мини-бусове, но повечето гости предпочитат да извървят малкото разстояние до ски съоръженията пеш.
    Новата гондола води първо до Бормио 2000 – oсновната ски писта с гарантиран сняг. След това и до самия връх Бианка, от където пък има богат избор на писти и склонове, включително и дълга синя писта до самото подножие на курорта. Вторият маршрут е с гондолата до Чиук и после лифта до Бормио 2000.
    Скиорите на средно ниво могат да се насладят на Бормио и на простиращата се с леки завои писта. Професионалистите имат по-ограничен избор – на тяхно разположение е писта Стелвио, където през недалечната 1995 г. са проведени състезазнитя за световната купа за ски спускане мъже. Бормио е част от Алта Валтелина система с общо 92 писти (черни – 10, червени - 46, сини - 36), която дава достъп с един пас до Ливиньо, Санта Катерина и Сан Коломбано, а ако туристите си закупят и 7-дневен пас, получават един ден гратис, през който могат да карат ски и в Сейнт Мориц.  Курортът, който би зарадвал най-много всеки скиор е Санта Катарина, традиционно селце, което предлага други 40 км ски склонове. Това е домът на олимпийската шампионка Дебора Кампиньони. От другата страна на Бормио са лифтовете на Сан Коломбано, които обслужват друг микс от писти, включително и черната Ога.