Ски почивки в Ливиньо - снежният шопинг рай!
 
ЦЕНИ НА КАРТИ В ЛИВИНЬО
 
    От слънчевата страна на ломбардските Алпи, недалеч от Сейнт Мориц, се намира Ливиньо - един от най-важните и добре оборудвани курорти в Алпите. Ливиньо е познат  извън границите на Италия и като рай на безмитната търговия. Лесно може да бъде достигнат от Северна Европа, курортът винаги е бил “щастливия остров” на “Бела Италия”. Той предлага неподправено италианско гостоприемство в съчетание с европейска атмосфера.
    Ливиньо се намира на най-голяма надморска височина в Европа и често предлага достатъчно снежна покривка, когато повечето курорти вече не разполагат с такава. Кварталът Трепале (1 900-2 250 м) е най-високото, постоянно заселено място в Европа. В района преобладават традиционните дървени къщи, а разположението по южните склонове на Алпите дарява долината с много слънчеви часове. Снегът е почти винаги гарантиран през целия ски сезон.
    Ливиньо е разделен на две основни части – от двете страни на планината – италианска и швейцарска, като и двете части се намират на италианска територия, но едната е по-близо до швейцарската граница. Широките писти са винаги перфектно обработени, а огрмният сноуборд парк предлага на сноубордистите наистина всичко, от което се нуждаят. Карането на ски от двете страни на долината e подходящо както за начинаещи скиори, така и за почитателите на сини и червени писти, а също и за настоящи професионалисти.  Ливиньо разполага с повече от 30 лифта от двете страни на планината и пунктове за продажна на ски-пасовете, където пожелаете. Ски зоните в Ливиньо са общо 6, като всяка от тях разполага със собствено ски-училище. След ползотворния ден на пистите, можете да разпуснете в някой от уютните хижи, отдавайки се на Апре-ски или да пообиколите магазините, възползвайки се от безмитния режим.
    В безмитната зона Ливиньо можете да закупите не само евтини парфюми, алкохол и цигари (ограничения при износа), но и да спестите над 40% при покупката на дрехи, часовници, камери или при зареждане с гориво. Цените на пистите са също приемливи. Това означава истинска почивка за малко пари!