Начало - Екскурзии - Русия - ВЕЛИЧИЕТО НА РУСИЯ - МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ, БЕЛИТЕ НОЩИ
Календар
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2019
2019
2019
2019

ВЕЛИЧИЕТО НА РУСИЯ - МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ, БЕЛИТЕ НОЩИ


ВЕЛИЧИЕТО НА РУСИЯ - МОСКВА И САНКТ ПЕТЕРБУРГ, БЕЛИТЕ НОЩИ
/САМОЛЕТНА  ПРОГРАМА/
 
8 дни / 7 нощувки
Период : 06 - 13 юни 2018г.
Цена : 3170,00 лв.
 
 
     06 юни. 
 Излитане от София Терминал 2  в 12.30ч. с авиокомпания Аерофлот за Москва. Пристигане в Москва на летище Шереметиево-2 в 15.35ч. Излитане от Москва за Санкт Петербург в 18,20ч., пристигане в 19,40ч. Посрещане и трансфер до хотел Москва 4*. Настаняване в стандартни стаи.Нощувка.
     07 юни.
Закуска. Панорамна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език: Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исаакиевския площад, събора Смолни, Спас на Крови, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора” и др. Посещение на Казански собор - паметник на военната слава, построен в навечерието на Отечествената война 1812г., в който главната светиня е Чудотворната Казанска икона на Божията майка. Екскурзия в Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 1703 год., от която води началото си градът Петербург; разглеждане на територията и посещение на Петро-Павловския събор- началото на строителството му е през 1712 г., построен е в стил холандски барок. Необичайни за традиционното руско катедрално строителство са както външния облик на събора, така и вътрешния интериор. В Събора са и белокаменните саркофази с позлатени кръстове на императорите и императриците на Руската империя, а от 1998 год.тук са и останките на последния император Николай II и семейството му, убити през 1918г.в Екатеринбург. Обяд в ресторант  в града. Обзорна екскурзия с екскурзовод на български език в Ермитажа (основна сграда) – грандиозен дворцов ансамбъл - официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура - само оригинали.Свободно време в Ермитажа. Трансфер до хотела. (продължителност на програмата –ок. 9,5 часа). Нощувка.
     08 юни.
Закуска. Автобусна екскурзия с екскурзовод на български език в Царско село - лятната резиденция на Екатерина Велика. Разглеждане на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разходка в парка на двореца. Връщане в Санкт Петербург. Обяд в ресторант  в града. Екскурзия на български език в Юсуповски дворец – имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най – бляскавите балове на града. В програмата е включена комплексна екскурзия: парадните зали на дворецаи и екскпозицията с восъчни фигури „ Убийството на Распутин”, в която  ще узнаете подробности за тайнственото престъпление на 1916 г. Трансфер до хотела (продължителност на програмата –ок. 9,5часа). Нощувка.
     09 юни.
Закуска. Автобусна екскурзия на български език в Петерхоф - извънградският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг. Екскурзия с екскурзовод на български език в Големия Дворец. Разглеждане на Нижний парк. Свободно време в Петерхоф. Връщане в С. Петербург. (около 6,5 часа). Свободно време. Нощувка.
     10 юни.
Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището за полет С. Петербург – Москва на Аерофлот в 10,40ч., пристигане в 11,55ч. Посрещане и трансфер до хотел Best Western Вега Измайлово 4*. Настаняване в стандартни стаи. По желание самостоятелно посещение  на Измайловски Кремъл и прочутия базар за сувенири (намира се на 100 метра от хотелския к-с). Нощувка.
     11 юни.
Закуска. Панорамна обиколка на български език на Москва: Червения площад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Спаската кула, ГУМ-а – най–старият търговски дом в Русия с най-луксозните световни марки, мавзолея на Ленин,  възстановения храм на Христос Спасител - символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталинските небостъргачи и др. Обяд в ресторант в града. Обзорна екскурзия на български език в Третяковската галерия – разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. Връщане в  хотела (продължителност на програмата – ок.8 часа). Нощувка.
     12 юни.
Закуска. Екскурзия на български език в Кремъл – архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Благовещенския и Архангелския  събор. Посещение на Оръжейната палата - Московски музей-съкровищница, част от комплекса Големия Кремълски дворец. В нея се съхраняват царски и патриаршески скъпоценности, изработени от кремълските майстори или подарени от чуждестранни посолства (около 5 часа). Обяд в ресторант  в Москва. Разходка с корабче по Москва – река. Атрактивната разходка продължава час и половина, а от борда на кораба се наблюдават Кремъл, Покровския събор, Големият Каменен мост, Храмът на Христос Спасител, Парка на Културата, Новодевичий манастир и др. Трансфер до  хотела (продължителност на програмата около 8 часа).Нощувка.
     13 юни.
Закуска (сух пакет). Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Шереметиево за полет Москва – София с авиокомпания Аерофлот в 08,20ч. Пристигане в София в 11,35ч.
 
     ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор с № 1610013150000513633/18.01.2016г. , ЗАД Армеец
     Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ)
 
89

Дати
06.06 - 13.06.2018 - 3170 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
v  самолетен билет  за полет с Аерофлот София - Москва - Санкт Петербург - Москва - София (с кетъринг и чекиран и ръчен багаж)
v летищни такси – 304 лв.към 07.09.2017 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет, около 25 дни преди отпътуване)
v  4 нощувки със закуска в хотел Москва 4* в Санкт Петербург в стандартни стаи
v  3 нощувки със закуска  в хотел BW Vega 4* в Москва в стандартни стаи
v  2 обяда в ресторанти в С. Петербург
v 2 обяда в ресторанти в Москва (! 4-те обяда включват супа, салата, основно ястие, десерт, кафе/чай, мин. вода
v трансфери летище-хотел-летище
v  описаната програма с лицензиран екскурзовод на български език
v  входни такси за посещаваните музеи по програмата
v  слушалки по време на екскурзионната програма
v медицинска  застраховка (с покритие 50000 €)
v  тур-лидер, представител на  туроператора
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
v стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни и с включена такса визов център – 120 лв. - необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България+1 цветна снимка паспортен формат
v лични разходи
v допълнителни екскурзии по желание:
v Автобусна нощна екскурзия на С. Петербург + екскурзия „Развод мостов” с корабче по реките и каналите на С. Петербург, по време на която се наблюдава вдигане на мостове на р. Нева
v Руско фолклорно шоу в „Дом офицеров” с трансфери, входни билети и кетъринг през антракта
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
v Полетното разписание е в местни времена.
v Туроператорът си запазва правото за промени в последователността на провеждане на екскурзионната програма.
v Условия за резервация:
v Депозит – 35%
v Доплащане – 35 дни преди датата на отпътуване
v Програмата се провежда при минимум 30 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 21 дни преди датата на отпътуване.