Начало - Екскурзии - Грузия - Екскурзия - Гранд Тур Грузия
Календар
2018
2018
2018
2018
2018
2019
2019
2019
2019
2019
2019
2019

Екскурзия - Гранд Тур Грузия


Екскурзия - Гранд Тур Грузия

/САМОЛЕТНА ПРОГРАМА/

 
София - Тбилиси - Телави - Цинандали - Гурджаани - Сигнаги - Казбеги (изкачване Гергети с коли 4х4) - Анаури - Мцкета Гори - Уплисцихе - Боржоми - Акхалцихе - Вардзия (древен пещерен град от 12–13 век) - Рабати - Шроша - Кутаиси - Батуми- Тбилиси със скоростен влак София
 
11 дни/ 10 нощувки
Цена от: 3350,00 лв.
Дата: 01.09 - 11.09.2018г.
 
     1-ви ден 01.09.2018 София - Тбилиси
Полет от София в 12:30 с авиокомпания Аерофлот през Москва за Тбилиси. Кацане в 02:00ч, посрещане, трансфер и настаняване в Gallery Palace 4* или подобен.
     2-ри ден 02.09.2018 - Тбилиси
След късна закуска обзорна (автобусна - пешеходна) екскурзия на Тбилиси. Столицата на Грузия е основана през IV в. от крал Вахтанг I Горгасали на място, богато на минерални извори. Разположен на известния "Път на коприната", до XII век Тбилиси е един от най важните политически, икономически и културни центрове в Средния Изток. Старият град на Тбилиси представя една неповторима смесица от култури - великолепието на грузинските църкви и традиционната архитектура е в красива хармония с джамии, синагога,  арменска църква и др. Ще разгледаме най-известните забележителности: църквата "Света Троица" - красиво разположена на хълм над града, откъдето се открива великолепна гледка към планината Казбек; Храмът Метекхи от XIII в.; площад Европа; крепостта Нарикала от IV в., от която се открива невероятна гледка към река Кура и града; статуята на Майка Грузия и квартала Абанотубани, където се намират старите топли серни бани. Продължаваме по площад Мейдан, с разходка по пешеходната улица Шардена, намираща се в старата част на града. Тук се намира керван-сараят Арцруини, където ще имате възможност да разгледате изобилието от сувенири и да изпиете чаша ароматно кафе. Продължаваме към площада на Свободата и преминаваме по стъкления Мост на Мира. След свободно време за обяд посещение на антикварния пазар „Сухи Мост”. Връщане в хотела и свободно време. Нощувка.
     3-ти ден 03.09.2018 Тбилиси - Кахетия - Телави - Цинандали - Гурджаани - Сигнаги - Тбилиси (300 км)
След закуска, целодневна екскурзия в Кахетия - известният лозарски район на Грузия. Тук се произвеждат над 500 вида вина. Историята, културата и начинът на живот на грузинците са въплътени в тяхното вино, символ на гостоприемството им. Главният град на област Кахети е Телави. Там ще разгледаме забележителностите, ще посетим колоритния пазар и ще продължим за Цинандали с възможност да опитате някои от най-добрите сортове грузински вина и разбира се прочутото бяло вино „Цинандали” в дома–музей на князе Чавчавадзе. Продължаваме за Гурджаани, където ще посетим семейна винарна. Следва дегустация на местното вино, собствено производство и обяд. Отпътуване за Сигнаги - градът на любовта е известен със своята едноименна крепост, която е една от най-големите в Грузия. Двойната крепостна стена и 28-те кули са оцелели и до днес. Връщане в Тбилиси.
Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.
     4-ти ден 04.09.2018 Тбилиси - Казбеги - Анаури - Тбилиси (320 км)
Закуска в хотела. Рано сутринта започваме много живописно изкачване нагоре през високите Кавказки планини по протежение на грузинския Военния път към област Казбеги.
По пътя ще посетим архитектурен комплекс Анаури с изглед към язовира на река Арагви.
Пристигане в Казбеги, изкачване с 6-7 местни джипове (предварително поръчани за нашата група) през красиви долини и гори до църквата Гергети Света Троица (14-ти век), зашеметяващо разположена на върха на хълм (2170 м) с изглед към околните заснежени върхове на големите Кавказки планини. Тук ще се насладим на уникалната природа с красива панорамна гледка към Кавказ, включително към връх Казбеги (5047м) Следва връщане до Тбилиси.
Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.
     5-ти ден 05.09.2018 Мцкета - Гори - Уплисцихе - Боржоми - Акхалцихе (250 км)
След закуска се отправяме към Мцкета - древната грузинска столица. Оттук през IV век е започнало разпространението на християнството в Грузия. Ще посетим манастир Джвари (Светия Кръст), построен през VI век и катедралата Светицховели от XI век, където е заровен хитон на Исус Христос. Светицховели в продължение на хилядолетия е главният храм на страната, а сега се смята за един от духовните символи на модерна Грузия. И двете християнски светини са включени в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Пътуването продължава до градчето Гори, разположено в полите на Кавказ, родното място на Йосиф Сталин. Ще посетим средновековната крепост Горис и къщата–музей на съветския диктатор. Отпътуване към изсечения в скалите пещерен град Уплисцихе, съществувал още през 4 в. преди новата ера, а по-късно през него е минавал Пътят на коприната. В този древен комплекс са съхранени и до днес пещерни жилища, пекарна, винарна и античен театър. Обяд с традиционна кухня в ресторант с панорамна гледка към пещерния град. Отпътуване за Боржоми - курорт, който се намира в югоизточната част на Грузия, в долината на река Кура, на височина 850 м, известен с лековитата си минерална вода. Продължаваме за Акхалцихе, настаняване в хотел Gino Wellness Rabati 4* или подобен. Вечеря в хотела и нощувка.
     6-ти ден 06.092018 Ахкалцихе - Вардзия - Рабати - Ахкалцихе (160 км)
Закуска. Отпътуване за уникалния град Вардзия, изсечен в скалите на левия бряг на река Кура в южна Грузия, основан през 12 в. за защита на границите на грузинското царство от иранските набези. Скалният манастир е бил построен по време на управлението на крал Георги III и дъщеря му кралица Тамара, която била тогава едва на 25 години - първата жена, която застанала начело на Грузия. Тя управлявала в продължение на 29 години и нейното име се свързва с разцвет на културата в страната. Първоначално кралица Тамара строи манастир в планината, който постепенно се превръща в укрепен скален град на 13 етажа с много тунели, стълби и алеи, 600 различни жилища, библиотеки, църкви и най-вече сложна напоителна система. Вътре се влизало през три тайни входа и при нападение от врагове скалната крепост е можела да побере до 20 хиляди души. В центъра на комплекса се намира храм на Успение Богородично, с красиви стенописи, датиращи от XII –XIII в. Силно земетресение през 1283 г. разрушава почти две трети от скалния град и напоителната система. За дълго време градът е изоставен, но в края на миналия век монашеският живот е възстановен и днес се провеждат служби в храма.
След екскурзията до Вардзия - организиран обяд. Посещение на крепоста Рабати построена през XIII в. и фотостоп на крепоста Хертвизи от X в., разположена на висок скалист хълм, в историческия район Месхетия. Крепоста е един от най - значимите паметници на средновековна Грузия и една от най-древните в страната. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.
     7-ми ден 07.09.2018 Акхалцихе - Шроша - Кутаиси - пещерата на Прометей - Кутаиси (190 км)
След закуска отпътуване за Имеретия - Кутаиси. По пътя посещение на пазара за ръчно изработените керамични съдове в селцето Шроша. Обяд в местен ресторант. Следва обзорна екскурзия на Кутаиси - вторият по големина град на Грузия, разположен на река Риони и столица на няколко грузински царства. В миналото Кутаиси се споменава за първи път през III в. пр. н. е. в епическата поема „Аргонавтика“ на Аполоний Родоски. В античността това е била страната на Златното руно, а до VII в. пр. н. е. е столица на Колхида. Името на града идва от гръцката дума „kuata”, което означава каменист. По време на обиколката ще посетим двата най-значими паметника на културата в Кутаиси. Първият от тях е наскоро реставрираната катедрала Баграти от XI в. Тя е построена на хълм, от който се открива фантастична гледка към града и р.Риони. Другият архитектурен обект е манастирския комплекс Гелати от XII в. В този комплекс се намира гробът на най-великият грузински владетел - крал Давид IV Строителя. Ще имате възможност да се насладите на най-хубавите мозайки, създадени в кавказкия регион. В непосредствена близост до комплекса се намират древни руини от Академия, която е функционирала заедно с него. Наричана е „Втората Атина“, тъй като тук монасите са извършвали книжовна дейност и са преподавали светски науки.
Екскурзия до пещерата на Прометей. Легендата разказва, че в този район на една скала е бил прикован Прометей, който открадва огъня от Зевс, за да го даде на хората и така си навлича неговия гняв. Намира се в близост до град Тсхалтубо и на около 20 км от Кутаиси. Пещерата е отворена за посещение от 1984 год. и веднага се превръща в основна туристическа атракция в региона. По време на обиколката ще видите уникални сталактити и сталагмити, подземни водопади, реки и езеро. Част от екскурзията ще се проведе с лодка по подземната река. Връщане в Кутаиси, настаняване в хотела Boutique Hotel Argo 4* или подобен. Нощувка.
     8-ми ден 08.09.2018 Кутаиси - Батуми (150 км)
Закуска. Отпътуване за черноморската столица на Грузия - Батуми. След пристигане, обяд в традиционен грузински ресторант с прочутата аджарска кухня. Пешеходна разходка из Батуми с посещение на Стария град, Булевард Батуми, главната крайбрежна улица Руставели, Кулата на буквите - уникална 136 метрова постройка, пристанището, парка „6-ти Май“, зоологическата градина, делфинариума и др.
Батуми възниква на мястото на крепостта Тамарисцихе и прераства в град през 10-ти - 13-ти век. Археологическите разкопки, край река Королисцкали, доказват, че първите селища тук са възникнали в края на 3-то и началото на 2-ро хилядолетие пр. Хр. Днес градът е привлекателен с крайморските си курорти и модерната си визия.
Един от най-впечатляващи и запомнящи се моменти от Батуми е изкачване с неговата въжена линия на 250 м височина, на върха на планина Ферея, която е една от най-дългите в Грузия. Дължината на пътя е малко повече от 2.5 км. Това разстояние пътниците преодоляват за 10 минути в модерна остъклена кабина, докато летят над града на височина около 50 метра. От обзорната площадка ще се насладите на зашеметяваща гледка към града и планините!
Настаняване в хотела Batumi World Palace 4*, свободно време и нощувка.
     9-ти ден 09.09.2018 Батуми - Тбилиси (150 км)
Закуска. Свободен ден или по желание полудневна екскурзия до водопада Макхунцети и моста на царица Тамара с посещение на винарна с дегустация на вина с включен обяд.
Връщане в хотела. Трансфер до жп гара и отпътуване за Тбилиси със скоростния влак в 18:00ч. Пристигане в Тбилиси около 23:00ч. Посрещане и трансфер до хотел Gallery Palace 4* или подобен. Нощувка.
     10-ти ден 10.09.2018 Тбилиси
Закуска. Насладете се на свободен ден в Тбилиси.
Вечерта, кратък тур из красивата нощна столица и посещение на ресторант с типично грузинска кухня и фолклорна програма с кавказки танци и прощална вечеря!
     11-ти ден 11.09.2018 Тбилиси - София
    Ранен трансфер за летище и отпътуване в 03:15 с полет на Аерофлот през Москва за София. Кацане в България в 11:35. Край на програмата.
44
 

Дати
01.09 - 11.09.2018 - 3350 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

v Самолетен билет София - Москва - Тбилиси / Тбилиси - Москва - София на Аерофлот с чекиран багаж 23 кг, ръчен багаж 10 кг;
v Летищни такси 135 €/265 лв към 20.11.2017 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет);
v Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус;
v Автомобил 4х4 в Казбеги при изкачване на Гергети;
v Билет за скоростния влак Батуми - Тбилиси (продължителност 5 ч);
v 6 нощувки със закуски в Тбилиси в Mercure Tbilisi Old Town 4* или подобен (стаи категория Стандарт);
v 2 нощувки със закуски в Акхалцихе Gino Wellness Rabati 4* или подобен (стаи категория Стандарт);
v 1 нощувка със закуски в Кутаиси в Boutique Hotel Argo 4* или подобен (стаи категория Стандарт);
v 1 нощувка със закуски в Батуми в Batumi World Palace 4* или подобен (стаи категория Стандарт);
v 4 вечери в ресторантите на хотела и 1 вечеря с фолклорна програма в национален ресторант в Тбилиси с дегустация на грузинско вино;
v 6 обяда, с дегустация на вина в Цинандали и Гурджаани, мастер клас в Гурджаани
v Екскурзии по програмата:
v Автобусно-пешеходна екскурзия на Тбилиси с посещение на църквата "Света Троица", храмът Метекхи, керван - сараят Арцруини, антикварен пазар „Сухи Мост”;
v Кратък тур по вечерен Тбилиси;
v Целодневна екскурзия до Казбеги с включено изкачване до Гелати и Анаури;
v Целодневна екскурзия в Кахети: Телави, Цинандали с посещение на къща-музей на v Чавчавадзе, Гурджаани с дегустация, автобусно-пешеходна екскурзия на Сигнаги;
v Целодневна екскурзия до Мцкета и пещерният град Уплисцихе;
v Посещение на музея на Сталин в Гори;
v Екскурзия на скалния град Вардзия и посещение на крепостта Рабати;
v Обиколка на Кутаиси с посещение на катедралата Баграти и манастирския комплекс Гелати;
v Екскурзия до пещерата на Прометей;
v Туристическа програма в Боржоми 1ч;
v Пешеходна екскурзия в Батуми;
v Входни такси за всички посещавани обекти включително и лифта по време на обзорната екскурзия в Тбилиси и Батуми;
v Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро;
v Местно екскурзоводско обслужване;
v Водач и преводач от България

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

v Доплащане за единична стая - 680 лв;
v Такса обслужване местни екскурзоводи и шофьори (бакшиши) - 50 лв
v Екскурзия до водопад Макхунцети и моста на царица Тамара с посещение на винарна с дегустация на вина с включен обяд - 90 лв;
v Посещение на фолклорен театър "Набади" - от 25 евро на човек (информация при запитване);
v Посещение на серните бани в Тбилиси (2 ч) - 10 евро на човек;
v Доплащане за застраховка "Помощ при пътуване" на ЗАД "Армеец" за лица над 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове: 20 лв;
v Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини - по желание и при записване.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
v Минимален брой участници: 20 човека
v В случай, че този брой не бъде набран най - късно 30-35 дни преди дата на тръгване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената или при група от 15 до 19 туриста се доплаща - по 120 лв на човек.
v Условия за записване:
v Копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца след края на пътуването;
v Попълнен договор и депозит в размер на 1500 лева на човек;
v Доплащането до: 30-35 дни преди дата на тръгването;
v Данни за паспортен и визов режим:
v За посещение на Грузия не се изисква виза и няма задължителни ваксини;
v За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето;
v Анулационни условия:
v В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, v Туроператорът удържа следните неустойки:
v При анулация до 90 дни преди датата на пътуване - без неустойка;
v При анулация от 89 до 45 дни преди датата на пътуване се удържа в размер на внесения депозит;
v При анулация от 44 до 29 дни преди дата на пътуване - 50 % от общата стойност на пътуването;
v При анулация от 30 дни или неявяване на полет - неустойка 100% от общата цена на пътуването.
v ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна, а именно 100 €/196 лева на билет.
v Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването или по електрона поща с задължително уведомяване по телефона.
v Смяната на посочения хотел с подобен от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
v Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма;
v Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 03700100001113/
12.12.2016 „ЗД Евроинс” АД