Начало - Екскурзии - Македония - ОХРИД - МАКЕДОНСКА ПРИКАЗКА /Хотел/
Календар
2017
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018

ОХРИД - МАКЕДОНСКА ПРИКАЗКА /Хотел/


 Охрид - Македонска приказка
/настаняване в хотел/
/АВТОБУСНА ПРОГРАМА/
 
София – Скопие – Охрид – Манастирът "Свети Наум" – Струга – Охрид – Битоля – София
3 дни/ 2 нощувки
Цена от: 172,00 лв.
/Цената зависи от избора на дата и хотел/
* представените цени са за хотел "Турист" 3* (или подобен)
 
     1 ден - София – Скопие – Охрид , 400 km
Отпътуване от София в 7.30 ч. от площад "Александър Невски", 8.00 ч. от автогара Сердика, от Кюстендил в 9.30 ч. по маршрут Гюешево - Крива Паланка - Скопие. Пешеходна разходка в Скопие - площад "Македония" с паметника "Воин на кон", Триумфалната арка, Каменният мост - символ на града; старият квартал Вароша - скопската чаршия; крепостта Скопско кале и църквата "Св. Спас" със саркофага на Гоце Делчев. Свободно време. Отпътуване за Охрид - град, съчетал в себе си вековна историческа традиция, невероятната красота на Охридското езеро и изключителното гостоприемство на своите жители. Днес градът е истинска туристическа перла на Република Македония. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
     2 ден - Охрид – Манастирът "Свети Наум" – Струга, 50 km
Закуска. Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Стария град (минимум 2 ч.): църквата "Света Богородица Перивлепта", която поради своята автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО; Самуиловата крепост; църквата "Свети Пантелеймон", където се съхраняват мощите на Св. Климент Охридски; църквата "Свети Йоан Канео", разположена на висока и стръмна скала, откъдето се разкрива живописна гледка към езерото и града; църквата "Света София", посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; античният театър и градската чаршия. Свободно време в Охрид, или допълнителни екскурзии по желание: 1) разходка с корабче по Охридското езеро (ок. 1 час) с прекрасна панорама към града. 2) автобусна екскурзия до Струга: кратка разходка покрай река Черни Дрим до градската чаршия и родната къща на братя Миладинови. 3) автобусна екскурзия до манастира "Свети Наум", разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро сред местност с рядка природна красота. Посещение на църквата "Свети Архангели", където се намира гробницата на лечителя чудотворец Свети Наум. Свободно време в парка на Охридските извори.
Вечеря в ресторанта на хотела. По желание и предварителна заявка - традиционна македонска вечер с жива музика и богато меню. Нощувка.
     3 ден - Охрид – Битоля – София, 440 km
Закуска. Посещение на Билянините извори. Отпътуване за Битоля. Пешеходна разходка: часовниковата кула (Саат кула), символ на града, Широк сокак, църквата "Св. Димитър". Свободно време в Битоля или по желание - посещение на античния град "Хераклея Линкестис", един от центровете на римската култура в Македония. Пристигане в София късно вечерта на автогара "Сердика" и площад "Александър Невски".
 
ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:
Настаняването по програмата е в хотел по избор на Охридската ривиера.
Хотел “Турист“ *** е разположен на брега на Охридското езеро, в подножието на планината Галичица, на 8 км от Охрид. Предлага 78 стаи с телевизор, телефон, хладилник, баня с душ, балкон. Гостите на хотела ползват ресторанта и услугите на хотел “Метропол“ ****.

Хотел “Силекс“ **** е разположен на брега на Охридското езеро, в подножието на планината Галичица, на 4 км от Охрид. Предлага 92 стаи с телевизор, телефон, мини бар, климатик, интернет достъп, балкон, както и ресторант, лятна тераса, аперитив бар, басейн на открито, фитнес, сауна, салон за масаж, асансьор.
 
Хотел “Белвю“ **** е разположен на брега на Охридското езеро, в подножието на планината Галичица, на 8 км от Охрид. Предлага 170 стаи с телевизор, телефон, радио, мини бар, климатик, балкон, рум сервиз, както и ресторант, лятна тераса, аперитив бар, бар галерия, басейни, билярд център, нощен клуб, асансьор.

Хотел "Инекс Горица" ***** е разположен в една от най-красивите местности по крайбрежието на Охридското езеро, само на 2 км от центъра на Охрид. Околностите му комбинират спокойствието на плаж, ограден от стръмни скали, с прекрасна гледка към цялото крайбрежие и града. Разполага със 117 стаи, 6 апартамента, 2 residence апартамента, 2 семинарни зали (за до 50 участници) и една конгресна (за до 300 участници), бар, сауна и салон за масаж, спортни игрища. Тези съоръжения осигуряват възможности за организацията на разнообразни церемонии, семинари, спортни мероприятия и тренировки, както и за незабравими тържества.
*При липса на свободни места в избрания хотел, туристите се настаняват в друг хотел от същата или по-висока категория, без доплащане. 
017

Дати
08.12 - 10.12.2017 - 172 лв.
15.12 - 17.12.2017 - 172 лв.
03.03 - 05.03.2018 - 172 лв.
09.03 - 11.03.2018 - 172 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
v Транспорт с комфортен туристически автобус;
v 2 нощувки със закуски и вечери в избрания от Вас хотел на Охридската ривиера;
v Пешеходна разходка в Охрид с местен екскурзовод;
v Туристическа програма в Скопие и Битоля;
v Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR на застрахователна компания "Армеец";
v Екскурзоводско обслужване;
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
v Разходка с корабче по Охридското езеро;
v Автобусна екскурзия до манастира "Св. Наум";
v Автобусна екскурзия до Струга;
v Посещение на античния град Хераклея Линкестис;
v Входна такса за църквата "Св. Спас" и музея на Гоце Делчев (120 MKD) в Скопие;
v Входни такси в църквата "Св. Богородица Перивлепта" (100 MKD) в Охрид и манастира "Свети Наум" (100 MKD);
v Входни такси и билети за музеи и обекти, посещавани по желание и градски транспорт;
ОТСТЪПКИ:
v Ученици и студенти: - 5 лв. 
v Деца до 10 год., настанени в стаята на двамата родители: - 10 лв.
ДОПЛАЩАНЕ:
v Разходка с корабче по Охридското езеро (ок. 1 час), при минимум 20 записани туристи 12 лв
v Автобусна екскурзия до манастира "Св. Наум" (без включена входна такса за манастира) при мин. 14 туристи 10.00 лв.
v Автобусна екскурзия до Струга при мин. 10 туристи 10.00 лв.
v Посещение на античния град "Хераклея Линкестис" (с включена входна такса и беседа от местен екскурзовод) при мин. 5 туристи 10.00 лв.
v Доплащане за традиционна македонска вечер с жива музика и богато меню, при минимум 15 записани туристи 24 лв.
v Гарантирано настаняване в стая с изглед към езерото (подлежи на препотвърждение) 20.00 лв.
v Ползване на двойна седалка от един турист 69.00 лв.
v Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
v Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" *** на турист в единична стая 40.00 лв.
v Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" *** на турист в двойна стая 25.00 лв.
v Трансфер от хотел "Хемус" *** до площад "Ал. Невски" на турист 5.00 лв.
ЗАБЕЛЕЖКА:
v Разходката с корабче по Охридското езеро се провежда при подходящи атмосферни условия.
v За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
v Места на отпътуване: Кюстендил - бензиностанция Петрол на околовръстния път (бившата Теди Сим).
v Отстъпки за отпътуване от Кюстендил: 6 лв.
v Валутен курс: 1 евро = 61,60 македонски денара
v Часово време: България 12 ч.; Македония 11 ч.
v ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 0650000163/04.07.2017 г. „ЗД Евроинс” АД
v Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).