Начало - Екскурзии - Македония - ОХРИД - МАКЕДОНСКА РОМАНТИКА
Календар
2017
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018

ОХРИД - МАКЕДОНСКА РОМАНТИКА


 Охрид - Македонска романтика
/настаняване в хотел/
/АВТОБУСНА ПРОГРАМА/
 
София – Скопие – Охрид – Манастирът "Свети Наум" – Охрид – Тирана – Битоля – София
4 дни/ 3 нощувки
Цена от: 215,00 лв.
 
     1 ден - София - Скопие - Охрид 400 км
Отпътуване от София в 7:30 ч. от площад "Александър Невски", 8:00 ч. от автогара Сердика, от Перник в 8:30 ч., от Кюстендил в 9:30 ч. по маршрут Гюешево - Крива Паланка - Скопие. Пешеходна разходка в Скопие: площад "Македония" с паметника на Александър Велики, Триумфалната арка, дома-музей на Майка Тереза, Каменният мост - символ на града; старият квартал Вароша - скопската чаршия; крепостта Скопско кале и църквата "Св. Спас" със саркофага на Гоце Делчев. Свободно време. Отпътуване за Охрид - град, съчетал в себе си вековна историческа традиция, невероятната красота на Охридското езеро и изключителното гостоприемство на своите жители. Днес градът е истинската туристическа перла на Република Македония. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
     2 ден - Охрид – Манастирът "Свети Наум" 27 km
Закуска. Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Стария град (минимум 2 ч.): църквата "Св.Богородица Перивлепта", която поради своята автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО; Самуиловата крепост; църквата "Св.Пантелеймон", където се съхраняват мощите на Св. Климент Охридски; църквата "Св.Йоан Канео", разположена на висока и стръмна скала, откъдето се разкрива живописна гледка към езерото и града; църквата "Света София", посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; античният театър и градската чаршия. Свободно време в Охрид, или допълнителна програма по желание:
1) разходка с корабче по Охридското езеро (ок. 1 час) с прекрасна панорама към града.
2) автобусна екскурзия до манастира "Св.Наум", разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро сред местност с рядка природна красота. Посещение на църквата "Свети Архангели", където се намира гробницата на лечителя чудотворец Свети Наум. Свободно време в парка на Охридските извори.
Вечеря. Нощувка.
     3 ден - Охрид – Тирана – Охрид, 280 km
Закуска. Свободно време в Охрид или туристическа програма по желание: целодневна автобусна екскурзия до Тирана. 8.00 ч. - отпътуване за Република Албания по маршрут Охрид - Елбасан - Тирана. По обяд - пристигане в албанската столица и панорамна обиколка на града: централния площад "Скендербег" с паметника на албанския национален герой, джамията на Етем бей - най-старата сграда в Тирана, кварталът Блок, Националният театър, Пирамидата - мавзолей на Енвер Ходжа. Свободно време с възможност за посещение на Националния исторически музей, представящ историята на албанските земи. 16.00 ч. - отпътуване за Македония. Връщане в Охрид вечерта.
Вечеря. Нощувка.
     4 ден - Битоля – София 440 km
Закуска. Фотопауза на Билянините извори. Отпътуване за Битоля - третият по големина град в Македония, съхранил традиционната си архитектура и духа на старите македонски занаяти. Пешеходна разходка: часовниковата кула (Саат кула), символ на града, и църквата "Св. Димитър" - най- голямата църква в града, изградена през 1830 г. на мястото на малък параклис със същото име. Свободно време в Битоля или по желание посещение на античния град Хераклея Линкестис. 12:30 ч. - oтпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.
 
* обявените цени са за хотел "Турист"3* или подобен
 
v Настаняването по програмата е в хотел по избор на Охридската ривиера – "Бетон" **, "Климетица" ***, "Турист" ***, "Силекс" ****, "Белвю" **** или "Горица" *****.
v Хотел "Бетон" ** е двузвезден хотел, разположен до брега на Охридското езеро, в подножието на планината Галичица, на 4 км от Охрид. Предлага 68 стаи с телевизор, мини бар, баня с душ, интернет достъп, както и лятна тераса и кафе-ресторант, асансьор.
v Хотел "Климетица" *** е разположен на 100 метра от брега на Охридското езеро, в подножието на планината Галичица, на 4 км от Охрид. Предлага 41 стаи с телевизор, мини бар, телефон, интернет достъп, климатизация, както и лятна тераса и традиционен ресторант, лоби бар, сауна, асансьор.
v Хотел "Турист" *** е разположен на брега на Охридското езеро, в подножието на планината Галичица, на 8 км от Охрид. Предлага 78 стаи с телевизор, телефон, хладилник, баня с душ, балкон. Гостите на хотела ползват ресторанта и услугите на хотел "Метропол" ****.
v Хотел "Силекс" **** е разположен на брега на Охридското езеро, в подножието на планината Галичица, на 4 км от Охрид. Предлага 92 стаи с телевизор, телефон, мини бар, климатик, интернет достъп, балкон, както и ресторант, лятна тераса, аперитив бар, басейн на открито, фитнес, сауна, салон за масаж, асансьор.
v Хотел "Белвю" **** е разположен на брега на Охридското езеро, в подножието на планината Галичица, на 8 км от Охрид. Предлага 170 стаи с телевизор, телефон, радио, мини бар, климатик, балкон, рум сервиз, както и ресторант, лятна тераса, аперитив бар, бар галерия, басейни, билярд център, нощен клуб, асансьор.
v Хотел "Инекс Горица" ***** е разположен в една от най-красивите местности по крайбрежието на Охридското езеро, само на 2 км от центъра на Охрид. Околностите му комбинират спокойствието на плаж, ограден от стръмни скали, с прекрасна гледка към цялото крайбрежие и града. Разполага със 117 стаи, 6 апартамента, 2 residence апартамента, 2 семинарни зали (за до 50 участници) и една конгресна (за до 300 участници), бар, сауна и салон за масаж, спортни игрища. Тези съоръжения осигуряват възможности за организацията на разнообразни церемонии, семинари, спортни мероприятия и тренировки, както и за незабравими тържества.
v При липса на свободни места в избрания хотел, туристите се настаняват в друг хотел от същата или по-висока категория, без доплащане.
 
 

Дати
23.12 - 26.12.2017 - 295 лв.
02.03 - 05.03.2018 - 220 лв.
22.03 - 25.03.2018 - 220 лв.
06.04 - 09.04.2018 - 270 лв.
28.04 - 01.05.2018 - 220 лв.
24.05 - 27.05.2018 - 220 лв.
21.06 - 24.06.2018 - 215 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
v Транспорт с комфортен туристически автобус
v 3 нощувки със закуски и вечери в хотел по избор на Охридската ривиера (южно от града)
v Пешеходна разходка в Охрид с местен екскурзовод
v Туристическа програма в Скопие и Битоля
v Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
v Екскурзоводско обслужване
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
v Разходка с корабче по Охридското езеро
v Автобусна екскурзия до манастира "Св. Наум"
v Целодневна екскурзия до Тирана
v Посещение на античния град Хераклея Линкестис
v Входни такси за църквата "Св. Спас" и музея на Гоце Делчев (120 MKD), за църквата "Св. Богородица Перивлепта" (100 MKD) и манастира "Свети Наум" (60 MKD) в Охрид;
Входни такси за Националния исторически музей в Тирана (200 леки)
v Входни такси и билети за музеи и обекти, посещавани по желание, и градски транспорт
ДОПЛАЩАНЕ:
v Разходка с корабче по Охридското езеро (ок. 1 час), при минимум 20 записани туристи - 12.00 лв.
v Автобусна екскурзия до манастира "Свети Наум" (без включена входна такса за манастира), при минимум 14 записани туристи - 10.00 лв.
v Целодневна екскурзия до Тирана, при минимум 19 записани туристи - 48.00 лв.
v Посещение на античния град "Хераклея Линкестис" (с включена входна такса и беседа от местен екскурзовод), при минимум 5 записани туристи - 10.00 лв.
v Доплащане за традиционна македонска вечер с жива музика и богато меню, при минимум 15 записани туристи
24 лв
v Доплащане за гарантирано настаняване в стая с изглед към езерото, на турист (услугата подлежи на препотвърждение) - 30.00 лв.
v Ползване на двойна седалка от един турист - 69.00 лв.
v Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
v Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" *** на турист в единична стая - 40.00 лв.
v Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" *** на турист в двойна стая - 25.00 лв.
v Трансфер от хотел "Хемус" *** до площад "Ал. Невски" на турист - 5.00 лв.
ОТСТЪПКИ:
v Ученици и студенти - 5.00 лв.
v Деца до 10 год., настанени в стаята на двамата родители 15.00 лв.
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
v Разходката с корабче по Охридското езеро се провежда при подходящи атмосферни условия.
v За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
v Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
v Места на отпътуване: Перник - бензиностанция ЕКО на Скоростната магистрала; Кюстендил - бензиностанция Петрол на околовръстния път (бившата Теди Сим).
v Валутен курс: 1 евро = 61,50 македонски денара
v Часово време: България 12 ч.; Македония 11 ч.
v Отстъпки за отпътуване от Перник: 1 лв на турист; от Кюстендил: 6 лв на турист;
v МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Албания, Македония: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
v ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Албания, Македония: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
v ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 03700100000830/20.11.2015 г. „ЗД Евроинс” АД
v Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).