Начало - Екскурзии - Македония - Охрид - Македонска панорама
Календар
2017
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018

Охрид - Македонска панорама


Охрид - Македонска панорама
/АВТОБУСНА ПРОГРАМА/
 
София – Скопие – Езерото "Матка" – Охрид – Заливът на "Костите" – Манастирът "Свети Наум" – Струга – Вевчани – Охрид – Битоля – София
4 дни/ 3 нощувки
Цена от: 195,00 лв.
/Цената зависи от избора на дата/
 
    1 ден - София - Скопие - 220 km
Отпътуване от София в 7:30 ч. от площад "Александър Невски", 8:00 ч. от автогара Сердика, от Перник в 8:30 ч., от Кюстендил в 9:30 ч. по маршрут Гюешево - Крива Паланка - Скопие. Пешеходна разходка в Скопие - площад "Македония" с паметника на Александър Велики, Триумфалната арка, дома-музей на Майка Тереза, Каменният мост - символ на града; старият квартал Вароша - скопската чаршия; крепостта Скопско кале и църквата "Св. Спас" със саркофага на Гоце Делчев; музеите на ВМРО и холокоста. Свободно време. Настаняване. Нощувка.
     2 ден - Скопие – Езерото "Матка" – Охрид 190 km
Закуска. Отпътуване за Охрид. По пътя - посещение на каньона Матка. На това прекрасно място с девствена природа е създадено най-старото изкуствено езеро в Македония, край което се издига манастирът Св. Андрей с впечатляващи стенописи, строен по поръчение на брата на прочутия Крали Марко. Следобед - пристигане в Охрид. Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Стария град (минимум 2 часа): църквата "Св.Богородица Перивлепта", която поради своята автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО; Самуиловата крепост; Църквата "Св.Пантелеймон", където се съхраняват мощите на Св. Климент Охридски; църквата "Свети Йоан Канео", разположена на висока и стръмна скала, откъдето се разкрива живописна гледка към езерото и града; църквата "Света София", посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; античният театър и градската чаршия. Настаняване. По желание - традиционна македонска вечер с жива музика и богато меню. Нощувка.
     3 ден - Охрид – Заливът на "Коските" – Манастирът "Свети Наум" – Струга – Вевчани 425 km
Закуска. По желание: автобусна екскурзия до Залива на костите и манастира Св. Наум. Заливът на костите представлява любопитен археологически обект с музей, посветен на древните хора, живели край водите на езерото преди повече от 4000 години. Манастирът, основан от Св. Наум Охридски, е разположен на 27 км южно от Охрид, на брега на Охридското езеро, в местност с неповторима природна красота. Разходка в комплекса с местен екскурзовод - църквата "Св. Архангели" с гроба на Св. Наум, парка на охридските извори, параклиса "Св. Петка". Свободно време в парка на охридските извори. Връщане в Охрид.
Следобед по желание: екскурзия до град Струга и Вевчани. Пешеходна разходка в Струга покрай река Черни Дрин до родната къща на братя Миладинови (разглеждане отвън) и свободно време на стружката чаршия. Посещение на Вевчани - столицата на хумора в Македония, архитектурен резерват, живописно разположен в подножието на планината Ябланица северно от Струга. Свободно време в парка на Вевчанските извори. Връщане в Охрид. Нощувка.
     4 ден - Охрид – Битоля – София 440 km
Закуска. Отпътуване за Битоля. Пешеходна разходка: часовниковата кула (Саат кула), символ на града, Широк сокак, църквата "Св. Димитър" - най-голямата в града, построена през 1830 г. на мястото на малък параклис със същото име. Свободно време в Битоля или по желание - посещение на античния град "Хераклея Линкестис": важен стратегически град, основан от Филип Македонски и получил името си в чест на митологичния гръцки герой Херакъл. 12:30 ч. - oтпътуване за България. Пристигане в София вечерта на автогара "Сердика" и площад "Александър Невски".
17

Дати
23.12 - 26.12.2017 - 205 лв.
02.03 - 05.03.2018 - 195 лв.
06.04 - 09.04.2018 - 205 лв.
28.04 - 01.05.2018 - 205 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
v Транспорт с комфортен туристически автобус
v 1 нощувка със закуска в хотел "Ambasador" *** / "Sun" *** (или подобен) в Скопие
v 2 нощувки със закуска в хотел 3* ("Klimetica" *** или подобен) на Охридската ривиера
v Пешеходна разходка в Охрид с местен екскурзовод
v Туристическа програма в Скопие, Охрид, каньона Матка и Битоля
v Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
v Екскурзоводско обслужване
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
v Екскурзия до Залива на костите и манастира "Св. Наум"
v Екскурзия до Струга и Вевчани
v Посещение на античния град Хераклея Линкестис
v Традиционна македонска вечер с музика и танци
v Входни такси за църквата "Св. Спас" и музея на Гоце Делчев (120 MKD) в Скопие, за манастира "Св. Андрей" в Матка (60 MKD), за църквата "Св. Богородица
Перивлепта" (100 MKD) и манастира "Свети Наум" (60 MKD) в Охрид
v Входни такси и билети за музеи и обекти, посещавани по желание и градски транспорт
ДОПЛАЩАНЕ:
v Единична стая +75 лв.
v Автобусна екскурзия до Залива на костите и манастира "Св. Наум" и обиколка на комплекса с местен екскурзовод (без включена входна такса за манастира), при минимум 14 записани туристи - 12.00 лв.
v Автобусна екскурзия до град Струга и Вевчани, при минимум 8 записани туристи - 12.00 лв.
v Посещение на античния град Хераклея Линкестис (с включена входна такса и беседа от местен екскурзовод) при минимум 5 записани туристи - 10.00 лв.
v Традиционна македонска вечер с жива музика и танци (богато меню с чаша ракия или вино на човек, други напитки се заплащат допълнително), при минимум 6 записани туристи - 30.00 лв.
v Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
v Места за всички допълнителни екскурзии и услуги се гарантират при резервация и заплащане в офиса!
v Ползване на двойна седалка от един турист - 65.00 лв.
v Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" *** на турист в единична стая - 40.00 лв.
v Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" *** на турист в двойна стая
ОТСТЪПКИ:

v Деца до 10 год., настанени в стаята на двамата родители - 20.00 лв.
v Ученици и студенти - 5.00 лв.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
v Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи!
v За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
v Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
v Места на отпътуване: Перник - бензиностанция ЕКО на Скоростната магистрала; Кюстендил - бензиностанция Петрол на околовръстния път (бившата Теди Сим).
v Валутен курс: 1 евро = 61,50 македонски денара.
v Часово време: България 12 ч.; Македония 11 ч.
v МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
v ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
v ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 03700100000830/20.11.2015 г. „ЗД Евроинс” АД
 v Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).