Начало - Екскурзии - Македония - Скопие - балканската перла
Календар
2017
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018

Скопие - балканската перла


Скопие - балканската перла
/АВТОБУСНА ПРОГРАМА/
 
София – Скопие – Водно – Манастир Св. Пантелеймон – Езерото "Матка" – Скопие – Охрид – Скопие – Манастир "Свети Йоаким Осоговски" – София
4 дни/ 3 нощувки
Цена от: 125,00 лв.
 
 
     1 ден - София – Скопие, 230 km
Отпътуване от София в 7.30 ч. от площад "Александър Невски", в 8.00 ч. от автогара "Сердика", в 9.30 ч. от Кюстендил. Пристигане в Скопие по обяд и настаняване в хотел. Следобед - пешеходна разходка: новият център на десния бряг на Вардар с многобройните паметници на проекта "Скопие 2014", паметникът "Воин на кон" с фонтаните, домът-музей на Майка Тереза, Каменният мост, старият квартал Вароша - скопската чаршия с многобройните занаятчийски дюкяни, магазини и сладкарници, църквата "Свети Спас" със саркофага на Гоце Делчев. Свободно време и трансфер от центъра на Скопие до хотела. Нощувка.
     2 ден - Скопие – Водно – Манастир Св. Пантелеймон – Езерото "Матка"
Закуска. Свободно време в Скопие или туристическа програма по желание: 1) изкачване с лифт до върха на планината Водно и Милениумския кръст с прекрасна панорама към Скопие. 2) посещение на манастира "Св. Пантелеймон". Разположен на панорамна тераса високо над Скопие, комплексът се нарежда сред шедьоврите на византийското изкуство в Македония с прекрасните фрески, изрисувани от незнайни зографи в 1164 г. 3) екскурзия до каньона Матка с най-старото изкуствено езеро в Македония, заобиколено от стръмни скали, сред които са скрити средновековни църкви и манастири. Един от тях е манастирът "Св. Андрей" - запазените фрески над западния вход на църквата разказват, че е построена през 1389 г. от Андрей, брата на Крали Марко. Свободно време. Връщане в Скопие.
Трансфер от центъра на града до хотела. По желание и предварителна заявка - вечеря в традиционен македонски ресторант. Нощувка.
     3 ден - Скопие – Охрид – Скопие, 340 km
Закуска. Свободно време в Скопие или туристическа програма по желание: целодневна екскурзия до Охрид - туристическата перла на Македония. Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Стария град (минимум 2 ч.): църквата "Света Богородица Перивлепта", която поради своята автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник на световното културно и природно наследство в листата на ЮНЕСКО; Самуиловата крепост; църквата "Свети Пантелеймон", където се съхраняват мощите на Св. Климент Охридски; църквата "Свети Йоан Канео", разположена на висока и стръмна скала, откъдето се разкрива живописна гледка към езерото и града; църквата "Света София", посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; античният театър и градската чаршия. Свободно време. Връщане в Скопие.
Трансфер от центъра на града до хотела. Нощувка.
     4 ден - Скопие – Манастир "Свети Йоаким Осоговски" – София, 230 km
Закуска. Отпътуване за България. По пътя - посещение на манастира "Св. Йоаким Осоговски" край Крива Паланка. Обиколка на комплекса и свободно време. Връщане в София на автогара "Сердика" и площад "Александър Невски" вечерта.
.
17

Дати
03.03 - 05.03.2018 - 125 лв.
09.03 - 11.03.2018 - 125 лв.
13.04 - 15.04.2018 - 125 лв.
11.05 - 13.05.2018 - 125 лв.
01.06 - 03.06.2018 - 125 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
v Транспорт с комфортен туристически автобус;
v 3 нощувки със закуски в хотел "Sun" *** (или подобен) в Скопие;
v Пешеходна разходка в Скопие;
v Посещение на Осоговския манастир;
v Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец";
v Екскурзоводско обслужване.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
v Допълнителни екскурзии и услуги;
v Входни такси за църквата "Св. Спас" и музея на Гоце Делчев (120 MKD) в Скопие, за манастира "Св. Андрей" в каньона Матка (60 MKD), за манастира "Св. Пантелеймон" (120 MKD);
v Входни такси за други музеи и обекти, посещавани по желание, и градски транспорт.
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:
v Единична стая: + 42 лв.
v Вечеря в традиционен македонски ресторант с жива музика и танци, с богато меню, минерална вода и традиционен аперитив - "жолта" ракия (при минимум 10 туристи) 35 лв. 
 
v 
Изкачване с лифт до върха на планината Водно и Милениумския кръст (вкл. билети за лифта) с прекрасна панорама към Скопие (при минимум 10 туристи)18 лв.
 v Посещение на манастира "Св. Пантелеймон" (без включена входна такса) в подножието на Водно планина (при минимум 10 туристи) 10 лв.
 v Посещение на каньона Матка и манастира "Св. Андрей" (без включена входна такса) при минимум 10 записани туристи 10 лв.
 
v Целодневна екскурзия до Охрид с включена пешеходна обиколка на стария град с местен екскурзовод (при минимум 20 записани туристи) 40 лв.
 
v 
Ползване на двойна седалка от един турист 75 лв.
 v Места за всички допълнителни екскурзии и услуги се гарантират при резервация и заплащане в офиса!
 v Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
 
v 
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
 
ОТСТЪПКИ:

 v Ученици и студенти 5 лв.
 v Деца до 10 год., настанени в стаята на двамата родители 10 лв.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 v Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи!
 v За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
 v Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
 v Разположен в подножието на планината Водно, хотел “Sun” съчетава в себе си близостта на природата, комфорта на градския живот, свежестта на въздуха и разкриващата се невероятна панорама към града. Стаите са оборудвани с телевизор, телефон, климатик, минибар, сешоар, безжичен интернет достъп.
 v Места на отпътуване: Кюстендил - бензиностанция Петрол на околовръстния път (бившата Теди Сим).
 v Часово време: България 12 ч.; Македония 11 ч.
 v Валутен курс: 1 евро = 61,6 македонски денара
 v ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
v Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
v ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 03700100000830/20.11.2015 г. „ЗД Евроинс” АД