Начало - Екскурзии - Италия - ИТАЛИЯ - РИМ - Вечният град
Календар
2018
2018
2019
2019
2019
2019
2019
2019
2019
2019
2019
2019

ИТАЛИЯ - РИМ - Вечният град


ИТАЛИЯ - РИМ - Вечният град
/САМОЛЕТНА  ПРОГРАМА/
 
 
София - Рим - София    
5 дена/ 4 нощи
цена : 873.00лв.
Период : 20.06 - 09.12.2018г.
 
 
     ПЪРВИ ДЕН - Отпътуване от аерогара София. Пристигане в Рим. Трансфер. Пешеходна обиколка “Класически Рим”: Колизеума (отвън), Форо Романо, Фори Империали, пл. „Венеция”, хълма Капитолия. Настаняване в хотела. Нощувка.
 
     ВТОРИ ДЕН - Закуска. Пешеходна обиколка „Бароков Рим”: пл. “Навона”, Пантеона (входната такса е 3 евро и не е включена в цената), фонтана „Треви“, пл. “Испания”. Следобед - по желание факултативна програма “Цветовете и ароматите на Рим” – пешеходна обиколка с екскурзовод на български – пл. „Кампо дей Фиори”, палацо Фарнезе (отвън) - най–красивият дворец на Рим, църквата „Сан Луиджи деи Франчези”, Изола Тиберина, квартала „Трастевере“ - римския Монмартър (с доплащане 40 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Обиколката се провежда при минимум 8 участника. Нощувка.
 
     ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден. По жeлание – факултативна полудневна пешеходна обиколка с екскурзовод на български на три забележителни базилики в Рим – „Сан Джовани ин Латерано”, „Сан Клементе”, „Сан Пиетро ин Винколи” (с доплащане 35 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място). Цената не включва билета за вход в криптата на „Сан Клементе” (10 евро), където се намира гробът на св. Кирил. Обиколката се провежда при минимум 8 участника. Нощувка.
 
     ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден. По желание – разглеждане на Ватикана (пл. “Св. Петър”, базиликата “Св. Петър”) и Ватиканските музеи с доплащане 85 лв. за възрастни и 69 лв. за младежи до 18 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва екскурзовод на български по време на визитата, резервация за Ватикански музеи, слушалки в музеите и в базиликата и такса за вход в музеите. Посещението се организира при минимум 8 участника. Нощувка.
 
      ПЕТИ ДЕН - Закуска. Напускане на хотела, трансфер до летището. Отпътуване за София.
 
 
     ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 03700100001113/12.12.2016 „ЗД Евроинс” АД
      Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
01

Дати
14.11 - 18.11.2018 - 959 лв.
05.12 - 09.12.2018 - 959 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
v Самолетни билети;
v Летищни такси;
v Трансфер Летище - Хотел - Летище;
v Съотетен брой нощувки със закуски;
v Екскурзоводни услуги;
v Пешаходна обиколка “КЛАСИЧЕСКИ РИМ”;
v Пешаходна обиколка „БАРОКОВ РИМ”.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
v ТАКСИТЕ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
v СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ЕКСКУРЗОВОДСКАТА ПРОГРАМА (2-3 ЕВРО НА ЧОВЕК);
v ФАКУЛТАТИВНИТЕ ПРОГРАМИ СРЕЩУ ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ;
v ГРАДСКА ТАКСА В РАЗМЕР НА 4-6 ЕВРО НА ЧОВЕК НА ДЕН;
v МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
v БИЛЕТИ ЗА РИМСКАТА ОПЕРА (ПРИ ЗАЯВКА).
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
v Билети за Римската опера: При заявка от страна на клиентите, пътуващи по тази програма, туроператорът може да закупи билети за Римската опера. Заплаща се цената на билета + 10 лв. такса за закупуване на билета. При заявка от страна на клиенти, непътуващи по тази програма, туроператорът може да закупи билети за Римската опера. Заплаща се цената на билета + 50 лв. такса за закупуване на билета.
v ВАЖНО: При нощувки в Италия туристите заплащат задължително градска такса както следва: в Рим - 4 евро на човек на ден в хотели 3 звезди и 6 евро на човек на ден в хотели 4 звезди. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им и не е включена в пакетните цени в този каталог.
v Хотели :
- Категория A: Lazio***, Siracusa*** или подобен
- Категория B: Kennedy***
- Категория C: Rimini***
- Категория D: Luce****, Noto**** или подобен
- Категория E: Torino****
- Категория F: Best Western Plus Universo****, Western Royal Santina****
Всички хотели са в историческия център на Рим, в района на пл. „Република” и операта.
v Допълнителни Екскурзий :
- Ватикана и Ватикански музеиПрочети повече - 85 лв.
- Ватикана и Ватикански музеи за деца до 18 г.Прочети повече - 69 лв.
- Цветовете и ароматите на РимПрочети повече - 40 лв.
- Три базилики в РимПрочети повече - 35 лв.