Начало - Екскурзии - Италия - ИТАЛИЯ - Тоскана и Рим
Календар
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2019
2019

ИТАЛИЯ - Тоскана и Рим


ИТАЛИЯ - Тоскана и Рим
/САМОЛЕТНА ПРОГРАМА/
 
7 дни/ 6 нощувки
Дата: 03 - 09.04.2018г.
Цена: 1098 лв. за ранно записване до 30.12.2017г.
 
     1-ви ден
Сутринта полет от София за Рим с авиокомпания България Ер (07:40 – 08:50 ч).  Отпътуване с автобус за Тоскана и посещение на Сиена. Разходка и разглеждане на средновековния град: площад „Кампо”, Градския дворец, Камбанарията, Катедралата. Свободно време за самостоятелна разходка в Сиена. Привечер настаняване в хотел в района на Флоренция. Нощувка.
    
2-ти ден
Закуска. Посещение на Флоренция – люлката на Ренесанса. Туристическа програма в столицата на Тоскана с екскурзовод: площад “Дуомо” с катедралата “Санта Мария дел Фиоре” и кулата на Джото, площада на Синьорията с “Палацо Векио”, галерия “Уфици”, църквата “Санта Кроче. Фотопауза над река Арно от моста “Понте Векио”. Свободно време във Флоренция. По желание посещение на галерия „Уфици“ с екскурзовод на български език (организира се при предварителна заявка от България и наличие на група от минимум 15 туристи - цена 60 лв.). Нощувка.
    
3-ти ден
Закуска. Целодневна туристическа програма в западната част на Тоскана. Отпътуване за Пиза – един от най-популярните италиански градове. Посещение на площада на чудесата с Наклонената кула – символът на града, Катедралата и Баптистерия. Свободно време за изкачване на кулата и разходка в Стария град. Заминаване за Лука и разглеждане на Стария град: площад „Сан Микеле”, катедралите „Св. Михаил” и „Св. Мартин”, родната къща на Джакомо Пучини. Свободно време за разходка сред атрактивните средновековни улички на града. Нощувка.
      4-ти ден
Закуска. Отпътуване за един от най-живописните градове на област Тоскана – Сан Джиминяно. Пешеходна разходка по живописните малки улички в сърцето на града. Разглеждане на средновековните каменни кули, Катедралния площад, църквите „Св. Франциск” и „Св. Августин”. Посещение на Волтера и разглеждане на старинния градски център с типичните средновековни улици и площад „Приори”. Привечер настаняване в хотел в Рим. Нощувка.
    
5-ти ден
Закуска. Пешеходна туристическа обиколка на Рим с екскурзовод на български език: Колизеума, Римския форум, Капитолийския хълм с площад „Кампидольо”, площад „Венеция”, площад „Навона”, Пантеона, фонтана „Ди Треви” (около 3,5-4 часа). След обяд свободно време или туристическа програма по желание: посещение на Капитолийския музей или разходка в сърцето на Древен Рим – Римският Форум и Колизеумът,  най-голямото съоръжение от римския свят запазено до днес. Нощувка.
     
6-ти ден
Закуска. Туристическа програма по желание: посещение на Ватиканските музеи и катедралата „Св.Петър” с екскурзовод на български език, около 3-3,5 часа с включен входен билет и слушалки (организира се при предварителна заявка от България и наличие на група от минимум 15 туристи - цена 80 лв.). След обяд свободно време. Възможност за  посещение на парка „Вила Боргезе”, разходка в района на площад „Испания” или разглеждане  на църквите „Санта Мария Маджоре”, „Сан Пиетро ин Винколи”, „Сан Клементе” с гроба на Св.Кирил Философ. Нощувка.
    
7-ми ден
Закуска. Трансфер до летището и полет за София в 09:35ч. Пристигане в София в 12:35ч.

Дати
03.04 - 09.04.2018 - 1098 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

v Самолетен билет София - Рим - София с включени летищни такси на авиокомпания "Bulgaria Air"
v Трансфер летище - хотел - летище
v 3 нощувки със закуски в хотел ***/**** в Рим
v Еднопосочен трансфер хотел - площад "Венеция"
v Пешеходна обиколка на античния Рим с екскурзовод на български език
v Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и линит на отговорност 10 000 EUR
v Посрещане на летището /при група от 6 и повече туристи/

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

v Пешеходна обиколка на Римските площади
v Посещение на Ватиканските музеи
v Входни такси за купола на катедралата "Св. Петър" /7 EUR/, Колизеума /15.5 EUR/ и разкопките на църквата "Сан Клементе" с гроба на Константин-Кирил Философ /5 EUR/ в Рим
v Входните такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
v Туристическа такса в Рим: 2 EUR на турист на нощувка в хотел ***, 3 EUR на турист на нощувка в хотел **** /заплаща се на рецепцията на хотела при отпътуване/
v Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка в Рим /3 EUR/
v Разходи за градски транспорт
v Екскурзия до Тиволи
v Доплащане за слушалки по време на пешеходната обиколка на Римските площади /3 EUR/

ДОПЛАЩАНЕ:
v Единична стая: 144 лв.
v Пешеходна обиколка на Римските площади с екскурзовод на български езикпри минимум 8 туристи: 45 лв.
v Посещение на Ватиканските музеи с екскурзовод на български език /с включена входна такса за музеите, такса резервация и местен екскурзовод/ при минимум 8 туристи: 90 лв.
v Екскурзия до Тиволи с екскурзовод на български език /без включена входна такса за вила "Д`есте"/ на турист при минимум 8 туристи: 105.00 лв.
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
v Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет 153 евро с включени летищни такси. При промяна цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
v За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
v Градската управа на Рим, въведе с цел подобряване на обслужването на туристи и подобряване на инфраструктурата на града, нова туристическа такса. Тази такса не се включва в туристическите пакети и се заплаща на място от клиентите в края на техния престой. Таксата е в размер както следва: 2 евро на нощувка на човек в хотел 1/2/3* и 3 евро на вечер на човек в хотел 4/5*.
v Примерни хотели ***: 
Хотел "Lazio" - www.sebraeli.it /в района на гара Термини/
Хотел "Floridia" - www.sebraeli.it /в района на гара Термини/
Хотел "Siracusa" - www.sebraeli.it /в района на гара Термини/
v Авиокомпании: Bulgaria Air, Wizz Air, Al Italia
Отстъпките за деца са в зависимост от условията на авиокомпанията.
v Часово време:
България 12 ч.
Италия 11 ч.
ЗАБЕЛЕЖКА:

v Цената на екскурзията е гарантирана при минимум 2 туристи.