Начало - Екскурзии - Италия - КЛАСИЧЕСКА ИТАЛИЯ
Календар
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2019

КЛАСИЧЕСКА ИТАЛИЯ


Класическа Италия
/АВТОБУСНА ПРОГРАМА/
 
София – Венеция – Болоня – Рим – Сиена – Пиза – Монтекатини Терме – Флоренция – София
8 дни/ 5 нощувки
Цена от: 599,00  лв.
 
 
    Ден 1 - София - Венеция 1130 км
12.30 ч. - отпътуване от София от площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище"), 13.00 ч. - Автогара "Сердика" по маршрут Белград - Загреб - Любляна - Венеция.
     Ден 2 - Венеция
Пристигане сутринта на Пунта Сабиони. Отпътуване с корабче за Венеция. Пешеходна разходка във Венеция с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.): площад "Сан Марко" с едноименната катедрала и Камбанарията; Дворецът на дожите; Мостът на въздишките. Разходка до моста "Риалто". Свободно време или по желание: посещение на "Двореца на Дожите" с местен екскурзовод - официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г., където може да се насладите на изкуството на Тинторето, Веронезе и Тициан. Свободно време. Настаняване в района на Венеция/ Тревизо вечерта. Нощувка.
     Ден 3 - Венеция – Болоня – Рим, 550 km
Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Болоня. Пешеходна разходка в Болоня: Фонтанът на Нептун; красивият площад "Маджоре", където се намира базиликата "Сан Петронио", и двете кули "Асинели" и "Гаризенда" - символ на града. Свободно време с възможност за пешеходна разходка до Университета на Болоня или за посещение на Градския археологически музей или Националната галерия. Отпътуване за Рим. Настаняване в района на Рим. Нощувка.
     Ден 4 - Рим
Закуска. Панорамна автобусна обиколка с местен екскурзовод на български език в историческия център на Рим (минимум 2 ½ ч.): Върховния Касационен Съд; площад "Кавур"; замъка "Сан’т Анджело"; храма на Херкулес Непобедимия; църквата "Санта Мария ин Козмедин", известна с мраморния си релеф "Устата на истината". Обиколката продължава покрай Авентинския хълм; Циркус Максимус; Палатинския хълм с императорските дворци; сградата на организацията за храна и борбата с глада FAO към ОН; хълма Челио; аквадукта на Клавдий; величествената арка на император Константин; хълма Ескуилино с Domus Aurea - златния дом, построен от император Нерон след големия пожар в Рим от 64 г.; руините на някогашната гладиаторска школа зад Колизеума. Фотопауза при Колизеума. Посещение на църквата "Сан Клементе" с гроба на Константин-Кирил Философ. Панорамната обиколка продължава към площад "Венеция"; колоната на Траян; националния паметник на Виктор Емануил; Капитолийският хълм; Капитолийските музеи. Свободно време във Ватикана. По желание посещение с местен екскурзовод на Ватиканските музеи и Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело. Туристическата програма, включена в цената, продължава с посещение на базиликата "Св. Петър" с местен екскурзовод. Свободно време до 20.00 ч. Нощувка в района на Рим.
     Ден 5 - Рим
Закуска. Пешеходна разходка до площад Навона – бароковата перла в сърцето на Рим с фонтана на четирите реки по проект на Бернини; църквата "Света Агнезия в Агония"; двореца Памфилии; фонтана на Нептун и фонтана на мавъра; Сенатът на Република Италия; Пантеона – най-добре запазената антична сграда в Рим с гробовете на Виктор Емануил II, Рафаело Санцио, Умберто I; виа дел Корсо – главната пътна артерия в каменното сърце на града; Фонтанът "Ди Треви" и българската църква "Сан Винченцо и Анастасио" подарена ни от папа Йоан Павел II през 2002; площад "Испания" с фонтана на "старата лодка" и църквата "Санта Тринита дей Монти". Туристическа програма по желание: екскурзия "Имперският Рим" с екскурзовод на български език: посещение на Палатинския хълм, Римските форуми и на Колизеума. Свободно време до 20.00 ч. Нощувка.
     Ден 6 - Рим – Сиена – Пиза – Монтекатини Терме, 480 km
Закуска. 8.00 ч. - отпътуване за Сиена. Пешеходна разходка в центъра на града: площад "Дей Кампо"; Палацо Публико и Катедралата. Отпътуване за Пиза - един от най-известните италиански градове. Туристическа програма на Площада на чудесата: Наклонената кула; Катедралата; Баптистерията. Свободно време с възможност за самостоятелно изкачване на Наклонената кула. Настаняване в района на Флоренция. Нощувка.
     Ден 7 - Флоренция – София, 1380 km
Закуска. Напускане на хотела. 8.00 ч. - отпътуване за Флоренция - необходимо е ползване на градски транспорт. Туристическа програма с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.): катедралата "Санта Мария дел Фиоре"; Купола на Брунелески и Кулата на Джото; площад "Синьория" с "Палацо Векио" и църквата "Санта Кроче".Свободно време с възможност за разходка до Понте Векио - "Мостът на златарите", дворецът "Пити" и градините "Боболи". По желание: посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод. 18.00 ч. връщане до хотела - необходимо е ползване на градски транспорт. 19.00 ч. - отпътуване за България.
     Ден 8 - София
Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк, бул. Сливница до Орион), площад "Централна гара" и площад "Александър Невски" (началото на ул. "Оборище") следобед.
.
017

Дати
18.03 - 25.03.2018 - 599 лв.
08.04 - 15.04.2018 - 699 лв.
29.04 - 06.05.2018 - 699 лв.
13.05 - 20.05.2018 - 699 лв.
10.06 - 17.06.2018 - 699 лв.
08.07 - 15.07.2018 - 699 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

v Такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел - 2-4 EUR на турист на ден (в хотел 2* и 3 *) и 4-6 EUR на турист на ден (в хотел 4*)
v Посещение на "Двореца на Дожите" във Венеция с местен екскурзовод
v Посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод
v Екскурзия "Имперският Рим" с местен екскурзовод
v Посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод
v Двупосочен билет за корабче до Венеция
v Местен/градски транспорт във Флоренция: 5 EUR (двупосочен билет)
v Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка в Рим (3 EUR)
v Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Флоренция (2 EUR)
v Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Венеция (2 EUR)
v Входни такси за базиликата "Св. Петър" (1,5 EUR) и купола нa базиликата "Св. Петър" (5 EUR) в Рим
v Входни такси за църквата "Санта Кроче" (6 EUR), двореца "Пити" (11,5 EUR) и комбиниран билет за Купола на Брунелески, Кулата на Джото и баптистерията Сан Джовани (10 EUR) във Флоренция
v Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
v Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
v 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Венеция/ Тревизо
v 1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Флоренция
v 3 нощувки със закуски в хотел *** (или подобен) в района на Рим
v Туристическа програма с местен екскурзовод във Венеция
v Туристическа програма с местен екскурзовод в Рим
v Туристическа програма с местен екскурзовод във Флоренция
v Пешеходни разходки в Болоня, Пиза и Сиена
v Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания ''Армеец''
v Екскурзоводско обслужване
ОТСТЪПКИ:
v Ученици и студенти - 19 лв.
v Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители - 49 лв.
ДОПЛАЩАНЕ:
v Единична стая + 210 лв.
v Двупосочен билет за корабче до Венеция (за втория ден от екскурзията) 24.00 лв.
v Посещение на Ватиканските музеи при минимум 20 туристи (цената включва такса резервация, входна такса, ползване на слушалки по време на обиколката и местен екскурзовод). Отстъпката е валидна за граждани на ЕС, при предоставяне на документ за самоличност. от 44.00 лв. до 59.00 лв.
v Ползване на двойна седалка от един турист 360.00 лв.
v Екскурзия "Имперският Рим" (цената включва такса резервация, входна такса за "Колизеума", ползване на слушалки и местен екскурзовод).Отстъпката е валидна за граждани на ЕС, при предоставяне на документ за самоличност или международна студентска карта. от 27.00 лв. до 50.00 лв.
v Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
v Посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод (с включена такса резервация и входна такса) при минимум 20 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 25. Моля, резервирайте услугата своевременно! от 35,00 лв. - до 59,00 лв.
v Посещение на "Двореца на Дожите", при минимум 20 туристи (цената включва входна такса и местен екскурзовод). Отстъпката за ученици, студенти до 25 г. и лица над 65 г. е валидна при представяне на документ за самоличност на място (за студенти - ISIC карта или студентска книжка) от 45.00 лв. до 59.00 лв.
v Пълноцветен пътеводител за Италия на български език на National Georgraphic (399 стр.)
25 лв.
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
v Часово време: България 12 ч. ; Италия 11 ч
v Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
v Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
v Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
v ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 03700100000830/20.11.2015 г. „ЗД Евроинс” АД
v Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).