Начало - Екскурзии - Албания - Албания - Земята на орлите
Календар
2018
2018
2018
2018
2019
2019
2019
2019
2019
2019
2019
2019

Албания - Земята на орлите


Албания - Земята на орлите
 
 
Маршрут: Охрид - Дуръс - Круя - Тирана - Берат - Вльора - Бутринт - Саранда - Янина
5 дни/ 4 нощувки
Цена от: 399,00 лв.
/Цената зависи от избора на дата/
 
    1 ден - Отпътуване от София в 06.00ч. (от Пловдив в 04.00ч.) по маршрут: Скопие-Охрид. Около обяд пристигане в Охрид. Кратък престой в града и разглеждане на Стария град, църквите “Св. София”, “Св. Климент”, “Св. Канео”. Заминаване за Албания и вечерта настаняване в хотел в района на Дуръс. Вечеря. Нощувка.
    2 денЗакуска. Разглеждане на пристанищния град Дуръс – някогашната българска крепост Драч. Пешеходна разходка в града с възможност за разглеждане на Античния амфитеатър, римските бани, археологическия музей. Отпътуване за гр.Круя – родния град на националния герой Скендербег. Възможност за посещение на средновековната крепост, музея на Скендербег и стария базар. Заминаване за столицата Тирана. Разглеждане на централния столичен площад с многобройните административни сгради и паметника на Скендерберг. По желание посещение на националния исторически музей. Вечеря. Нощувка.
   3 денЗакуска. Заминаване за манастира „Рождество Богородично”, разположен до селището Арденица. Разглеждане на манастира със запазените стенописи на „Св.Седмочисленици” и „Св.Йоан Кукузел”. Посещение на древния град Берат, съхранил християнството през вековете. Разглеждане на Стария град с величествените крепостни стени запазили многобройните църкви в сърцето на града. Разходка из тесните улички с характерните сгради с широки фасади и големи прозорци, наподобяващи възрожденската ни архитектура от XIX век. Привечер настаняване в хотел в гр.Вльора, разположен на брега на Адриатическо море. Кратка разходка в крайбрежния град и свободно време. Вечеря. Нощувка.
    4 денЗакуска. Отпътуване за Южното крайбрежие на Албания (Северен Епир). Посещение на селището Бутринт (национален парк, защитен от ЮНЕСКО). Легендата свързва Бутринт с водените от Еней троянци към Италия. Разглеждане на запазените крепостни стени, античния Амфитеатър от III век, храма на Асклепий и Базиликата от римско време. Настаняване в хотел в Саранда. Вечеря. Нощувка.
    5 денЗакуска. Отпътуване за Гърция - Южен Епир. Посещение на главния град на областта - Янина. Кратка пешеходна разходка в Янина и фотопауза на брега на езерото Памвотис с малкото островче. Заминаване за България и късно вечерта пристигане в София (Пловдив).
 
     ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 03700100000860 / 09.12.2015 г. „ЗД Евроинс” АД
     Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
 
 
44

Дати
17.10 - 21.10.2018 - 399 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

v Транспорт с лицензиран автобус
v 4 нощувки със закуски и вечери в хотели кат. 2/3* - 2 в района на Дуръс, 1 във Вльора, 1 в Саранда
v Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
v Туристическа програма в Дуръс, Круя, Тирана и Берат
v Посещение на Охрид, Вльора, Саранда и Янина
v Екскурзия до Бутринт (без включен вход)
v Медицинска застраховка

ДОПЛАЩАНИЯ И ОТСТЪПКИ:
v Доплащане за тръгване от Пловдив – 20 лв.
v Долащане за тръгване от Варна – 60 лв. (при група от минимум 25 туристи)
v Доплащане за тръгване от В.Търново – 30 лв.
v Отстъпка за ученици, студенти и пенсионери – 10 лв.
ВХОДНИ ТАКСИ ПО ОБЕКТИТЕ:
v Охрид: вход за църквата Св.София - 100 денара, вход за църквата Св.Богородица - 100 денара, крепостна стена - 30 денара (1лв)
v Албания:  Дуръс - амфитеатър и археологически музей - 300 лека (2 евро), Круя - музей на Скандербег - 200лека (1.5 евро),Тирана - Национален исторически музей - 200лека (1.5 евро)
v Берат: Вход в Крепостта Берат - 250 лека (2 евро) (включва местен екскурзовод),   Вход - Музей Онуфрий - 200 лека (1.5 евро), Бутринт - 500 лека (4 евро)
v Янина: Музей "Али Паша" - 2 евро, Византийски музей - 2 евро
v Цените са ориентировъчни
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
v Минимален брой участници: 30
v Срок за уведомяване за ненабран брой: 7 дни преди датата на отпътуване
v Условия за записване и начин на плащане: Депозит 30% от стойността на пакета при резервация; Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване;
v Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
v Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
v Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
v Македония (македонски денар) : 100 MKD= 3лв ; 1лв = 31MKD
v Албания (албански лек) : 100 ALL = 1.45лв ; 1лв = 70 ALL