Начало - Екскурзии - Йордания и Израел - Израел - Древност и съвремие - 2017
Календар
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2019

Израел - Древност и съвремие - 2017


Израел - Древност и съвремие - 2017
/САМОЛЕТНА  ПРОГРАМА/
 
6 дни/ 5 нощувки
Дата: 10.11.2017г.
Цена: 1448,00 лв.
 
Изживейте едно невероятно пътешествие из Светите Земи в Израел! Насладете се на уникални гледки (Йерусалим, Хайфа); Вижте величието на цивилизациите минали по тези земи (Акра, Кесария); Усетете вярата по местата където е бил Иисус (Витлеем, Назарет, Йерусалим, Капернаум); Опитайте типичните местни ястия; Потопете се в едно пътуване, което ще остане в съзнанието ви за цял живот!
 
 
     1-ви ден - София – Тел Авив (летище Бен Гурион) - Йерусалим – Витлеем
    Пристигане на летище Бен Гурион - 13.30 ч. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Отпътуване за Йерусалим и Витлеем. Панорамна гледка от Маслинения хълм към столицата Йерусалим: разположен е в южната част на плато, част от Юдейските планини и включва Елеонския хълм на изток и хълма Скопий на североизток от центъра на града. Посещение на рожденото място на Господ Иисус Христос – Витлеем и построената в чест на това събитие базилика „Рождество Христово“ - голямата забележителност на града. Във Витлеем е роден и Давид - вторият цар на Израел, поради което в Библията градът е наричан често „градът на Давид“. Според библейско пророчество Месията трябвало да бъде потомък на Давид и да се роди в неговия град. Вечеря и нощувка във Витлеем.
     2-ти ден - Витлеем – Йерусалим
    Закуска. Туристическа програма в Йерусалим - съгласно конституцията на държавата Израел, нейна единна и неделима столица. Пешеходна обиколка на Стария град: Гетсиманската градина - традиционно почитана като мястото, където Иисус Христос се моли в нощта на залавянето му. Днес това събитие напомнят една базилика, посветена на страданията Христови, и осем стари маслинови дървета, чиято възраст е над 2000 години; Виа Долороса (от лат. „Пътят на болката“) -  това e улицата в древния Йерусалим, по която е минал с кръста Иисус Христос към мястото на разпятието - Голгота; храмовият комплекс Божи гроб - най-святото място на Християнския свят, където е разпнат, погребан и възкръснал Христос; Стената на плача - единствената структура, останала от Йерусалимския (Соломоновия) храм. Това название идва от това, че евреите често отивали там, за да тъжат за гибелта на храма; Хълмът Сион (Давидовият град) - гробът на цар Давид и стаята на Тайната вечеря. Посещение на Новия град на Йерусалим: парламента на държавата Израел (Кнесет), Министерствата на Израел, Музея на Израел (отвън). Вечеря и нощувка във Витлеем.
     3-ти ден - Йерихон - Каср ал Яхуд - Мъртво море - Кумран - Назарет - Тиберия
    Закуска. Отпътуване за Йерихон - най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света: поглед към Манастира на изкушенията - намира се в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи.  Посещение на Каср ал Яхуд – мястото на кръщението на Иисус Христос на река Йордан. Заминаване за Мъртво море - най-ниското място в света, около 420 метра под морското равнище. Свободно време за къпане в най-соленото море. Посещение на Кумран – известен с откритите там най-древни ръкописи, на иврит, на Стария Завет. Отпътуване за град Назарет, където Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария, че ще роди Син Господен и където Христос е живял по-голяма част от Своя живот: посещение на църквата „Благовещение“ и работилницата на Свети Йосиф. Заминаване за град Тиберия. Вечеря и нощувка.
     4-ти ден - Капернаум - Табха - Планината на Блаженствата
    Закуска. Заминаване за Капернаум - споменава се в Новия Завет, като център на  дейността на Христос в Галилея: посещение на останките от древната синагога и руините на къщата на св. ап. Петър. Преминаване към Табха, мястото на "Чудото с умножаването на рибите и хляба", посещение на църквата на умножаването с подова мозайка от четвърти век. Отпътуване към планината на Блаженствата, мястото, където Иисус е казал прочутата си проповед. Гледка към голанските възвишения. Вечеря и нощувка в Тиберия.
     5-ти ден - Кана - Мегидо - Акра - Хайфа - Кесария
    Закуска. Отпътуване за Кана Галилейска – там Христос извършва своето първото чудо превръщайки водата във винo. Продължаване към Мегидон. Св. Иоан Богослов в своята книга „Откровение“ споменава тази долина като Армагедон – мястото на последната битка между Доброто и Злото. Посещение на археологическите разкопки в Мегидон, включително добре запазената водоснабдителна система на древния град. Заминаване за Акрa, една от последните военни бази, и столица на кръстоносците за повече от един век. Посещение на цитаделата на хоспиталиерите, тунелите на тамплиерите, древният град и пристанището. Разглеждане на красивия пристанищен град Хайфа, сгушен на брега на Средиземно море - панорамна гледка към Бахайските градини и залива на Хайфа. Отпътуване на юг по протежението на крайбрежните равнини до Кесария, столица на Юдея по времето на римляните: разглеждане на акведукта. Вечеря и нощувка в Нетания или района на Тел Авив.
     6-ти ден - Тел Авив / Яфо
    Закуска. Посещение на църквата с гроба на Свети Георги в Лод (древният град Лида Палестинска). Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение предлагащо неоценима гледка към брега на Тел Авив с неговите плажове: посещение на района старото пристанище с чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия, малки кафенета и пекарни, скрити в тесните павирани улички. Трансфер до летище Бен Гурион. Полет за България в 18:30 ч. Пристигане на летище София около 21:30 ч.
 
Цена:
Легло в двойна стая - 1448 лв.
Самостоятелна стая - 1833 лв.
Трети човек в двойна стая на допълнително легло - 1418 лв.
Дете до 11г. с двама възрастни в стая - 1348 лв.
 
44

Дати
09.03 - 14.03.2018 - 1448 лв.
20.04 - 25.04.2018 - 1448 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
v Самолетен билет София-Тел Авив-София с редовен полет на авиокомпания Ел Ал с включен багаж
v Летищни такси (295 лв. към 31.03.2017г)
v 5 нощувки със закуски и вечери
v 2 във Витлеем (хотел Shepherd Bethlehem 3* или подобен )
v 2 в Тиберия (хотел Dona Gracia 3* или подобен)
v 1 в района на Нетаня/Тел Авив (хотел Margoa 3* или подобен)
v Екскурзовод на български език по целия маршрут
v Автобус с безплатен WIFI
v Саунд система със слушалки по време на туровете
v Всички трансфери по програмата
v Всички екскурзии по програмата
v Входни такси за обектите по програмата
v Сертфикат за хаджийство
v Водач на групата от България
v Медицинска застраховка асистънс
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

v Бакшиши – 5 долара на турист на ден (заплащат се в Израел)

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
v Цената е валидна при група от минимум 25 плащащи туристи
v Посочените хотели са примерни, настаняването в тях става при наличието на свободни места към момента на заявяване на пътуването
v Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.
v Цената на екскурзията до Израел е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.75 лв.!При промяна на съотношението с повече от  0,03 лева, туроператорът си запзава правото да акуализира цената на пътуването”.
v Условия за записване:
- Копие от международен паспорт
- Депозит от 450 лева на човек
- Доплащане - 1 месец преди датата на заминаване
- Цената на екскурзията до Израел е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.75 лв.При промяна на съотношението с повече от  0,03 лева, туроператорът си запзава правото да акуализира цената напътуването”.
v ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 03700100001113/12.12.2016 „ЗД Евроинс” АД
v Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).