Начало - Празници - КОЛЕДА - АВСТРИЯ - Коледа в Будапеща и Виена
Календар
2017
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018

Коледа в Будапеща и Виена


Вкусът на истинската Коледа - Будапеща - Виена
 /АВТОБУСНА ПРОГРАМА/
 
 
София – Будапеща – Виена – София
Дата: 13.12.2017г.; 16.12.2017г.
5 дни/ 3 нощувки
Цена: 369,00 лв.
 
     ДЕН 1 - София – Будапеща - 760 km
Отпътуване от София в 7.00 ч. от площад „Александър Невски“, в 7.30 ч. от автогара „Сердика“ по маршрут Белград – Будапеща. Пристигане в Будапеща късно вечерта – един от най-очарователните дунавски градове, възникнал при сливането на Буда, О’Буда и Пеща. Настаняване. По желание – вечерна панорамна обиколка на Будапеща. Нощувка.
     ДЕН 2 - Будапеща – Виена - 250 km
Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): Парламентът – една от най-големите парламентарни сгради в света, смесица от различни архитектурни стилове; крепостният хълм Будавар с Рибарските кули ; църквата „Св. Матяш“, носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата, издигната от Хабсбургите, за да защитава „Перлата на Дунава“ от нападения; Площадът на героите – огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгарската държава. По желание – разходка с панорамно корабче по р. Дунав. Свободно време по булевард „Ракоци“ и улица „Ваци“ – най-известните търговски улици с многобройни ресторанти, кафенета и магазини. Отпътуване за Виена в 16.00 ч. Пристигане във Виена вечерта. Настаняване.  Нощувка.
     ДЕН 3 - Виена
Закуска. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): дворецът „Белведере“ – един от най-хубавите барокови образци в света, принадлежал на Хабсбургите; Виенската опера, където ежегодно се провежда оперен бал; булевард „Рингщрасе“, изграден на мястото на старата крепостна стена; дворецът „Хофбург“ – зимната резиденция на Хабсбургите, Парламентът със статуята на Атина Палада; Кметството – внушителна сграда в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият увеселителен парк в Европа „Пратер“ със символа на Виена – Виенското колело; Центърът на ООН, разположен в новата част на града. Пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод: площад „Мария Терезия“; дворецът „Хофбург“, където се намират Националната библиотека, Музеят на музикалните инструменти и оръжейната колекция на императора; улица „Колмаркт“, улица „Грабен“ – сърцето на стария град; бароковата църква „Св. Петър“, катедралата „Св. Стефан“ – един от символите на Виена и най-значителната готическа сграда, съхраняваща несметни богатства и оживената улица „Кернтнерщрасе“. По желание: разглеждане на лятната резиденция на Хабсбургите двореца „Шонбрун“ с местен екскурзовод. Свободно време за посещение на Коледните базари във Виена – най-старият коледен базар „Фраюнг“ и базара пред кметството – необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.
     ДЕН 4 - Виена – София - 995 km
Закуска. Сутринта - напускане на хотела (багажът се съхранява в стая за багаж). Свободно време за последни коледни покупки по търговската улица „Марияхилферщрасе“ или за самостоятелно посещение на Природонаучния музей, Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес – необходимо е ползване на градски транспорт. Туристическа програма по желание – необходимо е ползване на градски транспорт: посещение на Императорската съкровищница с местен екскурзовод на български език - богати колекции от светски и религиозни съкровища, обхващащи повече от хиляда години от Европейската история. Отпътуване за България в 18.00 ч.
     ДЕН 5  - София
Пристигане в София бензиностанция „Lukоil“ (Западен парк/ бул. „Сливница“ до Орион), на автогара „Сердика“ и площад „Ал. Невски“ преди обед.
 
ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 0650000163/
04.07.2017 г. „ЗД Евроинс” АД
Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
17

Дати
13.12 - 17.12.2017 - 369 лв.
16.12 - 20.12.2017 - 369 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
v Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар);
v 1 нощувка със закуска в хотел *** в Будапеща;
v 2 нощувки със закуски в хотел *** във Виена;
v Панорамна и пешеходна обиколка на Виена с местен екскурзовод;
v Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод;
v Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
v Водач-екскурзовод от България
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
v Посещение на двореца "Шонбрун" с местен екскурзовод
v Посещение на Императорската съкровищница с местен екскурзовод
v Разходка с панорамно корабче по р. Дунав
v Вечерна панорамна обиколка на Будапеща
v Комбиниран билет за Музея за история на изкуството и Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес (15 EUR), v Природонаучния музей (10 EUR), входна такса за Зоопарка (16,50 EUR)
v Градски транспорт във Виена: 2,20 EUR (еднопосочен билет), 7,60 EUR (карта за 24 часа)
v Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт
v Разходи от личен характер
v Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
ДОПЛАЩАНЕ:
v Единична стая - +174 лв.
v Ползване на двойна седалка от един турист - 184 лв.
v Разходка с панорамно корабче по р. Дунав (цената включва парче торта и чаша шампанско) при минимум 20 туристи - 30 лв.
v Вечерна панорамна обиколка на Будапеща при минимум 15 туристи - 15 лв.
v Посещение с местен екскурзовод на двореца "Шонбрун" с включена входна такса и ползване на слушалки, при минимум 20 туристи (Максималният брой туристи по тази услуга е 40. Моля, резервирайте услугата своевременно!)
от 18 г. - 45 лв.
от 3 г. до 17 г. - 30 лв.
v Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
v Посещение на Императорската съкровищница с местен екскурзовод, при минимум 15 туристи (с включена входна такса)
от 18 г. - 35 лв.
от 2 г. до 17 г. - 15 лв.
v Отстъпки:
Ученици и студенти - 12 лв.
Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата родители - 25 лв.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
v МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Австрия, Унгария: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
v ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Австрия, Унгария: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.