Начало - Празници - КОЛЕДА - АВСТРИЯ - Будапеща - Коледни мечти
Календар
2017
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018

Будапеща - Коледни мечти


Коледни мечти - Будапеща - Братислава - Виена
 /АВТОБУСНА ПРОГРАМА/
 
София – Будапеща – Братислава – Виена – София
Период: 13 - 17.12.2016 г.
5 дни/ 3 нощувки
Цена: 389,00 лв.
 
     ДЕН 1 - София – Будапеща 760 km
Отпътуване от София в 6.30 ч. от площад „Александър Невски“, 7.00 ч. – автогара „Сердика“, по маршрут Белград – Будапеща. Пристигане в Будапеща късно вечерта – един от най-очарователните дунавски градове, възникнал при сливането на Буда, О’Буда и Пеща. Настаняване. По желание – вечерна панорамна обиколка на Будапеща. Нощувка.
     ДЕН 2 - Будапеща – Братислава 200 km
Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): Парламентът – една от най-големите парламентарни сгради в света, смесица от различни архитектурни стилове; крепостния хълм Будавар с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; църквата „Св. Матяш“, носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата, издигната от Хабсбургите, за да защитава „перлата на Дунава“ от нападения; Площадът на героите – огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгарската държава. По желание разходка с панорамно корабче по р. Дунав. Свободно време по булевард „Ракоци“ и улица „Ваци“ – най-известните търговски улици с многобройни ресторанти, кафенета и магазини. Отпътуване за Братислава в 16.00 ч. Пристигане в словашката столица вечерта. Настаняване. Нощувка.
     ДЕН 3 - Братислава – Виена 60 km
Закуска. Пешеходна разходка в историческия център на града: Замъкът на Братислава, където днес се помещава правителството на Република Словакия, катедралата „Св. Мартин“ – свидетел на десетки коронации на кралски особи, академия „Истрополитана“, старото кметство, дворецът на архиепископите. 12:30 отпътуване за Австрия. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод (минимум 2 ч.): дворецът „Белведере“ – един от най-хубавите барокови образци в света, принадлежал на Хабсбургите; Виенската опера, където ежегодно се провежда оперен бал; булевард „Рингщрасе“, изграден на мястото на старата крепостна стена; дворецът „Хофбург“ – зимната резиденция на Хабсбургите, Австрийският парламент със статуята на Атина Палада; Кметството на Виена – внушителна сграда в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият увеселителен парк в Европа „Пратер“ със символа на Виена – Виенското колело. По желание: разглеждане с местен екскурзовод на двореца „Шонбрун“ – лятната резиденция на Хабсбургите. Свободно време. Настаняване. Нощувка.
     ДЕН 4 - Виена – София 995 km
Закуска. Свободно време за коледни покупки по търговската улица „Марияхилферщрасе“ или за посещение на Природонаучния музей, Императорската съкровищница, Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес или за посещение на Коледните базари във Виена – най-старият коледен базар „Фраюнг“ и базара пред кметството.– необходимо е ползване на градски транспорт. По желание: пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод (необходимо е ползване на градски транспорт):  площад „Мария Терезия“; дворецът „Хофбург“, където се намират Националната библиотека, Музеят на музикалните инструменти и оръжейната колекция на императора; улица „Колмаркт“ и улица „Грабен“ – сърцето на Стария град; бароковата църква „Св. Петър“, готическата катедрала „Св. Стефан“ – един от символите на Виена, оживената улица „Кернтнерщрасе“. Отпътуване за България в 19.00 ч.
     ДЕН 5 - София
Пристигане в София бензиностанция „Lukоil“ (бул. „Сливница", до Орион), автогара „Сердика“ и площад „Александър Невски“ преди обяд.
 
17

Дати
13.12 - 17.12.2017 - 389 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
v Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар);
v 1 нощувка със закуска в хотел *** в Будапеща;
v 1 нощувка със закуска в хотел *** в Братислава;
v 1 нощувки със закуски в хотел *** във Виена;
v Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод;
v Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод;
v Пешеходна разходка в Братислава
v Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
v Екскурзоводско обслужване.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
v Посещение на двореца "Шонбрун"
v Разходка с панорамно корабче по р. Дунав
v Вечерна панорамна обиколка на Будапеща
v Пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод
v Входна такса за Братиславски храд (7 EUR)
v Входни такси за Императорската съкровищница (12 EUR), Музея за история на изкуството (14 EUR), Природонаучния музей (10 EUR), Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес (15 EUR) във Виена
v Градски транспорт във Виена: 2,20 EUR (еднопосочен билет), 7,60 EUR (карта за 24 часа)
v Слушалки по време на пешеходната разходка във Виена (2,50 EUR) - заплащат се на място
v Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт
v Разходи от личен характер
v Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
v МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Австрия, Словакия, Унгария: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
v ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Австрия, Словакия, Унгария: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
v ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 0650000163/04.07.2017г. „ЗД Евроинс” АД
Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ). 
ДОПЛАЩАНЕ И ОТСТЪПКИ:
v Единична стая +131 лв.
v Разходка Разходка с панорамно корабче по р. Дунав (цената включва парче торта и чаша шампанско), при минимум 20 туристи - 30 лв.
v Вечерна панорамна обиколка на Будапеща, при минимум 15 туристи - 15 лв.
v Посещение с местен екскурзовод на двореца "Шонбрун" с включена входна такса и ползване на слушалки, при минимум 20 туристи (Максималният брой туристи по тази услуга е 40. Моля, резервирайте услугата своевременно!) - 45 лв.
v Пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод, при минимум 20 туристи - 20 лв.
v Пълноцветен пътеводител за Виена на български език на National Georgraphic (270 стр.) - 19.90 лв.
v Ползване на двойна седалка от един турист - 184 лв.
v За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия - 0 лв