Начало - Празници - КОЛЕДА - ИТАЛИЯ - ПРЕДКОЛЕДЕН РИМ
Календар
2017
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018

ПРЕДКОЛЕДЕН РИМ


ПРЕДКОЛЕДЕН  РИМ
/САМОЛЕТНА  ПРОГРАМА/
 
 
София – Рим – София
Период: 14.12.2017г.- 17.12.2017г.
4 дни/ 3 нощувки
Цена: 695,00 лв.
 
     ДЕН 1 - София – Рим
Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 07:40 ч. с полет на авиокомпания „Bulgaria Air“ за Рим. Кацане на летище „Фиумичино“ в Рим в 08:50 ч. Трансфер до хотела. Панорамна автобусна обиколка с местен екскурзовод на български език в историческия център на Рим (минимум 2½ ч.): Върховният касационен съд; площад "Кавур"; замъкът "Сант' Анджело", построен от император Адриан за негова гробница и използван през Средновековието като отбранително съоръжение от папите; храмът на Херкулес Непобедимия; църквата "Санта Мария ин Козмедин", известна с мраморния си релеф "Устата на истината"; Авентинският хълм; арената "Циркус Максимус"; Палатинският хълм с императорските дворци; сградата на организацията за храна и борбата с глада FAO към ООН; хълмът Челио; акведуктът на Клавдий; величествената арка на император Константин; хълмът Ескулино с Domus Aurea – златният дом, построен от император Нерон след големия пожар в Рим от 64 г.; руините на някогашната гладиаторска школа зад Колизеума. Фотопауза при Колизеума – най-големият амфитеатър от древноримската епоха. Посещение на църквата "Сан Клементе" с гроба на Константин-Кирил Философ. Панорамната обиколка продължава към площад "Венеция"; Колоната на Траян – уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; паметникът на Виктор Емануил – олтарът на родината; Капитолийският хълм със стълбите на Микеланджело и базиликата "Санта Мария ин Арачели"; сградата на римската община; Капитолийските музеи. Настаняване. Свободно време (необходимо е ползване на градски транспорт).  Свободно време. Нощувка.
     ДЕН 2 - Рим
Закуска. Свободно време в Рим (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание:
1. Пешеходна разходка с местен екскурзовод „Римските площади“ (необходимо е ползване на градски транспорт): площад „Испания“, където в миналото са живели много известни личности като Байрон, Гьоте, Стендал, Балзак и едно от най-предпочитаните от туристите място в Рим с прекрасна гледка към целия град и църквата „Санта Тринита дей Монти“; фонтанът „Ди Треви“ – най-известният и най-красивият в цяла Италия, шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун със своята колесница във формата на раковина; Пантеонът; площад „Навона“. Свободно време.
2. Посещение на галерия "Боргезе" с местен екскурзовод на български език – уникален музей, разположен в едноименния живописен парк, който е посветен на скулптурата и едновременно с това разполага с картинни шедьоври на прочути майстори като Леонардо да Винчи, Веронезе, Рафаело, Тициан, Рубенс и др. (необходимо е ползване на градски транспорт).
     ДЕН 3 - Рим
Закуска. Свободно време в Рим (необходимо е ползване на градски транспорт) или туристическа програма по желание посещение с местен екскурзовод на Ватиканските музеи и Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело. Туристическата програма, включена в цената, продължава с посещение на базиликата "Св. Петър" с местен екскурзовод. Свободно време. Нощувка.
 
     ДЕН 4 - Рим – София
Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за София  в 09:40 ч. с полет на авиокомпания „Bulgaria Air“ за София. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 12:30 ч.

v ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 0650000163/04.07.2017г. „ЗД Евроинс” АД
v Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
 
17

Дати
14.12 - 17.12.2017 - 695 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

v Самолетен билет и летищни такси София - Рим - София на авиокомпания "Bulgaria Air"
v Чекиран багаж до 23 кг. и ръчен багаж до 10 кг.
v Групов трансфер летище - хотел - летище
v 3 нощувки със закуски в хотел **** от веригата "Seb Raeli" в центъра на Рим
v Посрещане на летището в Рим
v Панорамна обиколка на Рим с местен лицензиран екскурзовод на български език
v Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания ''Армеец''
v Водач от България по време на екскурзията

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

v Такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел: 6 EUR на турист на ден (в хотел 4*)
v Посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод на български език
v Пешеходна разходка с местен екскурзовод до Римските площади
v Посещение на галерия "Боргезе" с местен екскурзовод на български език
v Слушалки по време на туристическата програма в Рим (3 EUR на турист за всяка екскурзия)
v Входни такси за купола на катедралата "Св. Петър" (8 EUR) и Колизеума (12 EUR)
v Градски транспорт в Рим (1,5 EUR - еднопосочен билет, 7 EUR карта за 24 часа)
v Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
v Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
v Разходи от личен характер
v За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
v Посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод на български език (с включена такса резервация, входна такса, ползване на слушалки по време на обиколката) на турист при минимум 15 туристи от 18 г. до 90 г. - 75 лв.
v Пешеходна разходка с местен екскурзовод до Римските площади на турист при минимум 15 туристи - 29 лв.
v Посещение на галерия "Боргезе" с местен екскурзовод на български език (с включена такса резервация, входна такса, ползване на слушалки по време на обиколката и местен екскурзовод) на турист при минимум 15 туристи. Максималният брой туристи по тази услуга е 24. Моля, резервирайте услугата своевременно! от 26 г. - 65 лв.
v Пълноцветен пътеводител за Рим на български език на National Georgraphic (270 стр.) - 19.90 лв.