Начало - Празници - КОЛЕДА - МАКЕДОНИЯ - Коледа в Охрид - хотелски комплекс
Календар
2017
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018

Коледа в Охрид - хотелски комплекс


Коледа в Охрид - хотелски комплекс "Метропол-Белвю" ****, 3 нощувки със закуски и вечери, вкл. Празнична вечеря с богато меню, музика на живо и неограничена консумация на бяло и червено вино, ракия, вода - екскурзия с автобус
 /АВТОБУСНА ПРОГРАМА/
 
 
София – Скопие – Охрид – Манастирът "Свети Наум" – Охрид – Струга – Калища – Охрид – Битоля – София
Период: 23 - 26.12.2017г.
4 дни/ 3 нощувки
Цена: 295,00 лв.
 
     ДЕН 1 - София – Скопие – Охрид 400 km
Отпътуване от София в 7:30 ч. от площад „Александър Невски”, 8:00 ч. от автогара „Сердика”, от Кюстендил в 9:30 ч. по маршрут Гюешево - Крива Паланка - Скопие. Пешеходна разходка в Скопие: площад „Македония”; старият квартал Вароша; крепостта „Скопско кале” и църквата „Свети Спас” със саркофага на Гоце Делчев. Свободно време. Отпътуване за Охрид – град, съчетал в себе си вековна историческа традиция, невероятната красота на Охридското езеро и изключителното гостоприемство на своите жители. Днес градът е истинската туристическа перла на Република Македония. Настаняване. Вечеря. Нощувка.
     ДЕН 2 - Охрид – Манастирът "Свети Наум"
Закуска. Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Стария град (минимум 2 ч.): църквата „Св. Богородица Перивлепта”, която поради своята автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО; Самуиловата крепост; църквата „Св. Пантелеймон”, където се съхраняват мощите на Климент Охридски; църквата „Св. Йоан Канео”, разположена на висока и стръмна скала, откъдето се разкрива живописна гледка към езерото и града; църквата „Света София”, посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; античният театър и градската чаршия. Свободно време в Охрид или по желание автобусна екскурзия до манастира „Св. Наум”, разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро сред местност с рядка природна красота. Посещение на църквата „Свети Архангели”, където се намира гробницата на лечителя чудотворец свети Наум. Свободно време в парка на Охридските извори.
Вечеря. Нощувка.
 
     ДЕН 3 - Охрид – Струга – Калища
Закуска. Свободно време в Охрид или по желание автобусна екскурзия до Струга и Калища. Пешеходна разходка в Струга по река Черни Дрин и Стружката чаршия до родната къща на братя Миладинови. Посещение на манастира „Рождество Богородично” край Калища, разположен на прекрасна панорамна тераса над водите на езерото. Връщане в Охрид.
Празнична вечеря с музика на живо, богато меню и неограничена консумация на червено и бяло вино, ракия, вода. Нощувка.
 
     ДЕН 4 - Охрид – Битоля – София - 440 km
Закуска. Фотопауза на Билянините извори. Отпътуване за Битоля – третият по големина град в Македония, съхранил традиционната си архитектура и духа на старите македонски занаяти. Пешеходна разходка: часовниковата кула – символ на града, и църквата „Св. Димитър” – най-голямата църква в града, изградена през 1830 г. на мястото на малък параклис със същото име. Свободно време в Битоля или по желание посещение на античния град Хераклея Линкестис. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта на автогара „Сердика” и площад „Александър Невски”.
 
Настаняване:
Хотел "Белвю" **** (или подобен)
Двойна стая с отделни легла - включено в цената
Двойна стая със спалня - включено в цената
Двойна стая за комбиниране - включено в цената
Допълнително легло в двойна стая - включено в цената
Единична стая - +75 лв.
 
хотел "Метропол" **** (или подобен)
Двойна стая с отделни легла +12 лв.
Двойна стая със спалня +12 лв.
Двойна стая за комбиниране +12 лв.
Допълнително легло в двойна стая +12 лв.
Единична стая +87 лв.
 
ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 0650000163/04.07.2017 г. „ЗД Евроинс” АД
Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
17

Дати
23.12 - 26.12.2017 - 295 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
v Транспорт с комфортен туристически автобус
v 3 нощувки със закуски и вечери в хотелски комплекс "Метропол-Белвю" **** на Охридската ривиера, включително празнична коледна вечеря с музика на живо, богато меню и неограничена консумация на бяло и червено вино, ракия, вода;
v Пешеходна разходка в Скопие и Охрид с местен екскурзовод;
v Туристическа програма в Битоля;
v Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR на застрахователна компания "Армеец";
v Водач екскурзовод от България.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
v Автобусна екскурзия до манастира "Св. Наум";
v Автобусна екскурзия до Струга и манастира "Рождество Богородично" край Калища;
v Посещение на античния град Хераклея Линкестис;
v Входни такси за църквата "Св. Спас" и музея на Гоце Делчев (120 MKD), църквата "Св. Богородица Перивлепта" (100 MKD) в Охрид; скалната църква на манастира "Рождество Богородично" при Калища (100 MKD) и манастира "Свети Наум" (60 MKD);
v Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
v Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
v Градски транспорт;
v Разходи от личен характер.
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
v Автобусна екскурзия до манастира "Свети Наум" (без включена входна такса за манастира), при минимум 14 записани туристи - 10 лв.
v Автобусна екскурзия до Струга и манастира Калища (без включена входна такса), при минимум 10 записани туристи - 12 лв.
v Посещение на античния град Хераклея Линкестис (с включена входна такса, при минимум 5 туристи) - 10 лв.
v Доплащане на турист за гарантирано настаняване в стая с изглед към езерото (услугата подлежи на потвърждение) - 30 лв.
v Ползване на двойна седалка от един турист - 69 лв.
v Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока! - 0 лв.
v Екскурзията се осъществява при минимум 24 записани туристи.
v За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
v Хотел Белвю **** е разположен на брега на Охридското езеро, в подножието на планината Галичица, на 8 км от Охрид. Предлага 170 стаи с телевизор, телефон, радио, мини бар, климатик, балкон, рум сервиз, както и ресторант, лятна тераса, аперитив бар, бар галерия, басейни, билярд център, нощен клуб, асансьор.
v При липса на свободни места в избрания хотел, туристите се настаняват в друг хотел от същата или по-висока категория, без доплащане.
v Часово време: България 12 ч.; Македония 11 ч.
v Валутен курс: 1 евро = 61,6 македонски денара