Начало - Празници - КОЛЕДА - ГЕРМАНИЯ - Коледни базари в Берлин
Календар
2017
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018

Коледни базари в Берлин


 Берлин - Коледни базари - със самолет, на български език
/САМОЛЕТНА ПРОГРАМА/
 
София – Берлин – Дворецът "Сан Суси" – Берлин – Дрезден – Берлин – София
Период: 14 - 17.12.2017г.
4 дни/ 3 нощувки
Цена: 725,00 лв.
 
     ДЕН 1 - София – Берлин
Отпътуване в 6:00 ч. от Терминал 2 на летище София за Берлин с полет на авиокомпания „Bulgaria Air”. Кацане в Берлин в 07:15 ч. Панорамна обиколка на Берлин с местен екскурзовод на български език (около 3 ч.): Бранденбургската врата – най-известният символ не само на Берлин, но и на Германия; сградата на Райхстага, където от 1999 г. е седалището на германския парламент; запазената част от Берлинската стена; булевард „Унтер ден Линден” – една от главните и най-известните улици в града, получила името си от липите, които я украсяват; Берлинската катедрала – най-голямата протестантска църква в Германия; площад „Александерплац” – най-оживеното място в германската столица, и супермодерният площад „Потсдамерплац” – важен транспортен възел в центъра на Берлин, който в миналото се считал за най-популярното място за срещи на картата на политическия, обществен и културен живот на града. Трансфер до хотела. Оставяне на багажа в хотела за съхранение. Свободно време за обяд. Настанавяне след 14:00 ч. Свободно време за посещение на коледните базари (необходимо е ползване на градски транспорт). Нощувка.
     ДЕН 2 - Берлин – Дворецът "Сан Суси" – Берлин - 80 km
Закуска. Свободно време или по желание полудневна екскурзия до Потсдам за посещение на двореца „Сан Суси” с местен екскурзовод. Дворецът е построен от Фридрих Велики през 1745 г. по подобие на Версайския дворец, най-финият образец на рококо архитектурата в Европа. Дългата едноетажна сграда, увенчана от купол и с два кръгли павилиона отстрани, е заобиколена от поредица тераси и грижливо оформени пейзажни градини, разпрострели се на площ от близо 2 кв. км. Връщане в Берлин. Свободно време. По желание вечеря в типичен немски ресторант. Нощувка.
     ДЕН 3 - Берлин – Дрезден – Берлин - 400 km
Закуска. Свободен ден в Берлин или по желание еднодневна екскурзия до Дрезден. Пешеходна разходка в стария град: дворецът „Цвингер“ – едно от най-значимите произведения на бароковата архитектура в Европа, превърнало се в символ на Дрезден; площад „Театерплац“ с Дрезденския замък – в миналото резиденция на саксонските курфюрсти и крале, а днес дом на пет музея; дворцовата църква „Света Троица“ – катедрален храм на Дрезден; Дрезденската държавна опера, наречена Операта на Зендер по името на архитекта, който я е построил; терасата на граф фон Брюл, известна с името „Балконът на Европа“, изградена през 16 в. като част от защитните укрепления на града, а днес едно от любимите места за разходка и отдих на местните жители с красива гледка към река Елба; църквата „Фрауенкирхе”; Княжеската процесия – знаменито стенно пано от майсенски порцелан, най-голямата порцеланова картина в света, изобразяваща 34 маркграфа, князе и крале, управлявали Саксония от края на 12 до края на 19 век. Свободно време за посещение на прочутите коледни базари. Връщане в Берлин вечерта. Нощувка.
     ДЕН 4 - Берлин – София
Закуска. Сутринта освобождаване на стаите в хотела. Багажът се съхранява в стая за багаж. Свободно време в Берлин (необходимо е ползване на градски транспорт). Връщане в хотела за трансфер до летището. Полет за България на авиокомпания „Bulgaria Air” в 18.30 ч. Кацане на летище София в 21.40 ч.
 
v ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 0650000163/04.07.2017г. „ЗД Евроинс” АД 
 v Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ)17
17

Дати
14.12 - 17.12.2017 - 725 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
v Самолетен билет София - Берлин - София на авиокомпания "Bulgaria Air"с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и салонен багаж до 10 кг;
v Трансфер летище - хотел - летище;
3 нощувки със закуски в хотел "Vienna House Easy Berlin" 4* (или подобен) в Берлин;
v Туристическа такса за престой в Берлин;
v Панорамна обиколка на Берлин с местен екскурзовод на български език;
v Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец";
Водач от България.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
v Еднодневна екскурзия до Дрезден;
v Полудневна екскурзия до Потсдам за посещение на двореца "Сан Суси" с местен екскурзовод;
v Вечеря в типичен немски ресторант;
v Градски транспорт в Берлин (2,80 ЕUR - еднопосочен билет);
v Цена на билет за телевизионната кула в Берлин (13 ЕUR)
v Входни такси за Старата национална галерия (10 EUR); Стария музей (10 EUR); музея "Боде" (10 EUR); Новия музей (12 EUR); музея "Пергамон" (12 EUR) в Берлин
v Входна такса за Картинната галерия в двореца "Цвингер" в Дрезден (10 EUR, за деца и ученици до 17 г. - безплатно)
v Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
v Разходи от личен характер;
v Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

v Полудневна екскурзия до Потсдам с посещение на двореца "Сан Суси "(с включена входна такса и местен екскурзовод), провежда се при минимум 20 туристи от 11 г. - 82 лв.
v Вечеря в традиционен немски рестотант (по предварително изготвено меню, без включени напитки), провежда се при минимум 20 туристи - 48 лв.
v Еднодневна екскурзия до Дрезден с туристическа програма в Дрезден, провежда се при минимум 20 туристи от 11 г. - 89 лв. , от 2 г. до 10 г. - 69 лв.
v За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия. - 0 лв.
v Пълноцветен пътеводител за Германия на български език на National Georgraphic (397 стр. - 24.90 лв.
v Пълноцветен пътеводител за Берлин на български език на National Georgraphic (272 стр.) - 19.90 лв.