Начало - Празници - КОЛЕДА - ГЕРМАНИЯ - Коледна феерия в Германия
Календар
2017
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018

Коледна феерия в Германия


Коледна феерия - Залцбург - Мюнхен - Нюрнберг - Прага
/АВТОБУСНА ПРОГРАМА/
 
София – Залцбург – Мюнхен – Нюрнберг – Прага – София
Пероиод: 12 - 17.12.2017г.
6 дни/ 3 нощувки
Цена: 469,00 лв.
 
     ДЕН 1 - София – Залцбург 1200 km
Отпътуване от София в 15.30 ч. от площад „Александър Невски“, в 16.00 ч. от автогара „Сердика“ по маршрут Белград - Загреб - Любляна - Залцбург.

     ДЕН 2 - Залцбург
Пристигане в Залцбург около обяд. Настаняване. Пешеходна разходка в Стария град (минимум 1 ч.): дворецът „Мирабел“ – лятна резиденция на залцбургските архиепископи; крепостта „Хоензалцбург“ – символ на Моцартовия град, най-голямата напълно запазена крепост в Централна Европа; улица „Гетрайдегасе“ с родната къщата на Моцарт;  площадите „Алтермаркт“, „Резиденцплац“, „Моцартплац“ и „Капителплац“, манастирът „Св. Петър“, Катедралата – духовният център на града (необходимо е ползване на градски транспорт). Свободно време за коледни покупки на коледния пазар, който от 15 век се провежда всяка година на площада до катедралата. Нощувка.

     ДЕН 3 - Залцбург – Мюнхен - 150 km
Закуска. Отпътуване за Мюнхен – столица на провинция Бавария. Пешеходна разходка (минимум 1 ч.): площад „Мариенплац“ с колоната на Дева Мария; най-старата в града църква „Св. Петър“, Старото кметство; Новото кметство – изключително творение на строителството; църквата „Фрауенкирхе“, превърнала се в символ на Мюнхен; Новата резиденция; бирария с неповторима баварска атмосфера „Хофбройхаус“. Свободно време за шопинг, посещение на мюнхенския коледен базар или Дойчес Музеум – най-големият музей на техниката. Настаняване. Нощувка.

     ДЕН 4 - Мюнхен – Нюрнберг – Прага - 470 km
Закуска. Отпътуване за Нюрнберг. Пешеходна разходка в историческия център: Пазарният площад с красивия фонтан, увенчан с колона, направена за църква, която така и не била построена; църквата „Фрауенкирхе“; Нюрнбергската крепост, където в периода 1050 - 1571 г. са отсядали всички крале на Свещената римска империя; къщата на Албрехт Дюрер – големият германски художник, която днес е превърната в музей. Свободно време за коледни покупки на коледния базар, където може да опитате известните нюрнбергски наденички. Отпътуване за Прага. Настаняване в чешката столица вечерта. Нощувка.

     ДЕН 5 - Прага – София - 1260 km
Закуска. Напускане на хотела. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): Храдчани с дворцовия комплекс „Пражки храд“ – най-важният символ на Бохемия и седалище на чешкия президент, грандиозната готическа катедрала „Св. Вит“, Златната уличка с дома на Кафка; Мала страна - бароковата църква от 18 век "Свети Николай"; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе место – старият градски площад с кметството и световноизвестния часовник от 15 век. По желание и предварителна заявка – разходка с корабче по река Вълтава. Свободно време за последни коледни покупки от световноизвестните коледни базари в Прага, разположени на Стария градски площад и на Вацлавския площад. Очаква Ви „зимна приказка“ с празнична атмосфера, коледни песни и греяно вино. Отпътуване за България в 19.00 ч.

     ДЕН 6 - София
Пристигане в София на бензиностанция „Lukоil“ (Западен парк/ бул. „Сливница“ до Орион), автогара „Сердика“ и площад „Александър Невски“ в късния следобед.
 
17

Дати
12.12 - 17.12.2017 - 469 лв.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
v Разходка с кораб по р. Вълтава
v Билет за лифт и входна такса за крепостта "Хоензалцбург" (12 EUR), входна такса за музея на Моцарт (10EUR) в Залцбург;
v Входни такси за Дойчес Музеум (11 EUR) в Мюнхен; за замъка "Кайзербург" (7 EUR) в Нюрнберг;
v Входни такси за Музея на Алфонс Муха (240 CZK), Музея на Сметана (50 CZK), Музея на Кафка (200 CZK) в Прага;
v Слушалки по време на пешеходната разходка в Прага (3 EUR);
v Градски транспорт: Залцбург (2,50 EUR - еднопосочен билет), Прага (32 CZK - еднопосочен билет);
v Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
v Разходи от личен характер;
v Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
v Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар);
v 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Залцбург;
v 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Мюнхен;
v 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Прага;
v Пешеходни разходки в Залцбург, Мюнхен и Нюрнберг;
v Пешеходна обиколка с местен екскурзовод в Прага;
v Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец";
v Водач от България.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
v Разходка с корабче по р. Вълтава (продължителност 1 час), при минимум 15 туристи - 22 лв.
v Пълноцветен пътеводител за Германия на български език на National Georgraphic (397 стр.) - 24.90 лв.
v Ползване на двойна седалка от един турист - 254 лв.
v За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия - 0 лв.
v ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 0650000163 /04.07.2017г. „ЗД Евроинс” АД
v Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).