Начало - Празници - НОВА ГОДИНА - ШРИ ЛАНКА - В Шри Ланка за Нова Година 2018г.
Календар
2017
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018

В Шри Ланка за Нова Година 2018г.


Нова година в Шри Ланка - с водач на български език!
/САМОЛЕТНА ПРОГРАМА/
Гарантирани цени и места! Ранни записвания до 15.09.2017 г.!
 
София – Дубай – Коломбо – Панадура – Перадения – Канди – Матале – Сигирия – Хабарана – Дамбула – пещерните храмове на Дамбула – Пинавела – Коломбо – Дубай – София
Период: 29.12.2017г. - 05.01.2018г.
8 дни/ 6 нощувки
Цена: 3320,00 лв.
  
     ДЕН 1 - София – Дубай – Коломбо
Отпътуване от Терминал 2 на летище София за Дубай в 14:10 ч с полет на авиокомпания „Fly Dubai”. Кацане на летището в Дубай в 20:55 ч. Отпътуване в 23:20 ч. за Коломбо.
     ДЕН 2 - Коломбо – Панадура
Кацане на летището в Коломбо в 05:20 ч. Трансфер до хотела в Панадура. Настаняване в хотел „Jie Jie Beach by Jetwing”**** или подобен. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.
     ДЕН 3 - Панадура
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Галавечеря и посрещане на Новата година. Нощувка.
     ДЕН 4 - Панадура
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.
     ДЕН 5 - Панадура – Перадения – Канди
Закуска. Отпътуване за Канди. По пътя посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения, известна с колекцията си от орхидеи. Тези градини са един истински оазис на спокойствие в близост до оживения град Канди, където растат 4000 различни растителни видове – палми, орхидеи и други екзотични растения. Отпътуване за една от най-старите фабрики за чай „Giragama“ в Шри Ланка. Ще станете свидетели на производството на световно известния цейлонски чай. Ще минем през най-живописната част на острова с изумителни планински пейзажи и обширни чаени плантации. Пристигане в Канди – една от древните столици на острова. Заради богатото си културно и историческо наследство през 1988 г. градът е включен в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Тук има будистки, християнски и мюсюлмански храмове, запазени са сгради във викториански стил от колониалната епоха, а разходката по малките улици е забавно преживяване – повечето тротоари и площади за заети от продавачи на дрехи, лотарийни билети, играчки и различни модни предмети. Градът е подходящо място за закупуване на скъпоценни камъни. Тук могат да се намерят всички видове цветове на сапфира, рубини, турмалини, не случайно тук се намира и Музеят на скъпоценните камъни. Настаняване в хотел „Royal Kandyan”**** или подобен. Вечеря. Нощувка.
     ДЕН 6 - Канди – Матале – Сигирия – Хабарана
Закуска. Посещение на Храма на свещения зъб на Буда от 16 век, където според легендата се съхранява една от най-сакралните реликви на будизма – зъб на Буда. Тази скъпоценна реликва привлича облечени в бяло поклонници, носещи цветове лотос и червен жасмин всеки ден. Ще наблюдаваме церемонията по благославяне с всичките фанфари, тромпети и ярко облечени монаси изпълняващи ритуала. Отпътуване за Матале за посещение на плантацията за подправки. Те са очарователно място за разходка из благоуханната зеленина и са място, където може да научите повече за по-популярните подправки – индийско орехче, карамфил, къри, кимион и скъпоценния кардамон. Пристигане в Сигирия. Посещение на скалната крепост, чието име в превод означава „Лъвската скала” – една от най-впечатляващите забележителности на Шри Ланка, включена в Списъка на ЮНЕСКО. Отпътуване за Сигирия. Настаняване в хотел „Sungreen Resort & Spa”**** в Хабарана или подобен. Вечеря. Нощувка.
      ДЕН 7 - Хабарана – Дамбула – пещерните храмове на Дамбула – Пинавела – Коломбо
Закуска. Отпътуване за Дамбула. Ще посетите пещерните храмове на Дамбула, построени от крал Валагамбахи, през 1 в. пр. Хр. Във всяка от петте пещери стените и таваните са покрити с будистки стенописи, а намерените статуи на богове, крале и тези на Буда наброяват около 130. Отпътуване за Пинавела за посещение на приюта за слонове „Пинавела“. Тук ще имате възможност да видите слонове в естествената им среда. Приютът е създаден през 1975 г. и става много популярен сред туристите. Основно развлечение тук е къпането на слоновете – един невероятен начин да се доближите до тези уникални животни. Вечеря в хотел „Pegasus Reef Wattala”**** или подобен във Ватала. Трансфер до летището в Коломбо.
     ДЕН 8 - Коломбо – Дубай – София
Отпътуване за Дубай в 01:40 ч. Пристигане в Дубай в 05:10 ч. Отпътуване за България в 09:40 ч. Кацане в София (Терминал 2) в 13:25 ч.
 
     ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 0650000163/04.07.2017 г. „ЗД Евроинс” АД
     Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
 
17

Дати
29.12 - 05.01.2018 - 3320 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

v Самолетен билет София - Дубай - Коломбо - Дубай - София с включени летищни такси на авиокомпания "Flydubai", чекиран багаж до 20 кг и малък салонен багаж до 7 кг;
v 3 нощувки със закуски и вечери включително празнично посрещане на Новата година в хотел "Jie Jie Beach by Jetwing" ***** (или подобен) в Панадура;
v 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Royal Kandyan Hotel" **** (или подобен) в Kанди;
v 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Sungreen Resort & Spa" **** (или подобен) в Хабарана;
v 1 вечеря в хотел "Pegasus Reef Wattala" **** (или подобен) във Ватала;
v Описаните в програмата трансфери;
v Описаната туристическа програма с местен екскурзовод;
v Водач-преводач от България;
v Входни такси за обектите по програмата;
v Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 EUR.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

v Допълнителни услуги по програмата;
v Виза за Шри Ланка;
v Напитки по време на храненията, включени в цената;
v Бакшиши за екскурзовод / шофьор: 3-5 USD на турист на ден (заплаща се на място от туристите);
v Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
v Градски транспорт;
v Разходи от личен характер.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

v Единична стая +€779
v Виза за Шри Ланка (заплаща се с депозита) - $35
v Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1,85 BGN. При промяна на обменния курс с повече от 5% туроператорът си запазва правото да промени цената на екскурзията в съответната посока. Чекирането за полетите на авиокомпания „Flydubai“ става минимум 3 часа преди полета!
v Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание.
v Програмата се провежда при минимум 15 записани туристи.
v Часово време: София - 12 ч.; Коломбо - 15.30 ч.; Дубай - 13 ч. (лятно време) - 14 ч.;
v Местна валута в Шри Ланка - Шриланкийска рупия (LKR)
v МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
- Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
v ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
- Български граждани, планиращи пътуване до Шри Ланка до 30 дни, се нуждаят от предварително разрешение за влизане в страната. Кандидатства се по електронен път, при което агенцията оказва съдействие. Необходими данни: име на латиница по паспорт; номер, дата на издаване и валидност на паспорта; дата и място на раждане, националност; телефон, точен и пълен адрес. Полученото по електронен път положително становище на шриланкийските власти се представя на имиграционните власти след пристигане в страната, за да бъде положена виза. Паспортите трябва да са с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в Шри Ланка.