Начало - Празници - НОВА ГОДИНА - МАКЕДОНИЯ - Нова година в Охрид - хотел
Календар
2017
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018

Нова година в Охрид - хотел


Нова година в Охрид - хотел "Горица" *****- 4 нощувки със закуски и вечери, вкл. Празнична новогодишна вечеря! - екскурзия с автобус 
 /АВТОБУСНА ПРОГРАМА/
 
 
София – Скопие – Охрид – Манастирът "Свети Наум" – Охрид – Струга – Охрид – Битоля – София
Период: 29.12.2017г. - 02.01.2018г.
5 дни/ 4 нощувки
Цена: 469,00 лв.
 
     ДЕН 1 - София – Скопие – Охрид 400 km
Отпътуване от София в 7.30 ч. от площад "Александър Невски", в 8.00 ч. от автогара "Сердика", в 9.30 ч. от Кюстендил (бензиностанция Go Petrol на околовръстен път) по маршрут Крива Паланка - Скопие. Пешеходна разходка в Скопие: площад "Македония" с паметника на Александър Велики; старият квартал "Вароша"; църквата "Свети Спас" със саркофага на Гоце Делчев. Свободно време. Отпътуване за Охрид - град, съчетал в себе си вековна историческа традиция, невероятната красота на Охридското езеро и изключителното гостоприемство на своите жители. Настаняване в хотел "Горица" *****, разположен на брега на езерото южно от града, при някогашната вила на Тито. Вечеря. Нощувка.
     ДЕН 2 - Охрид
Закуска. Следобед - пешеходна разходка с местен екскурзовод в Стария град на Охрид (минимум 2 ч.): църквата "Света Богородица Перивлепта", която поради своята автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник от Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО; Самуиловата крепост; църквата "Свети Пантелеймон", където се съхраняват мощите на Св. Климент; църквата "Свети Йоан Канео", разположена на висока и стръмна скала, откъдето се разкрива живописна гледка към езерото и града; църквата "Света София", посветена на Христовата мъдрост и служила като катедрален храм по времето на цар Самуил; античният театър и градската чаршия. Свободно време в Охрид. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
     ДЕН 3 - Охрид – Манастирът "Свети Наум"
Закуска. Автобусна екскурзия до манастира "Св. Наум" - обиколка на комплекса и посещение на църквата "Св. Архангели" с местен екскурзовод. Свободно време в парка на Охридските извори. Връщане в хотела. Празнична новогодишна вечеря с жива музика, богато меню и включена неограничена консумация на ракия, бяло и червено вино (местно производство), минерална и газирана вода. Празнична наздравица с чаша шампанско - ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!
     ДЕН 4 - Охрид – Струга
Късна закуска. Следобед - екскурзия до Струга, града на поезията. Пешеходна разходка по река Черни Дрин до родната къща на братя Миладинови. Посещение на манастира "Св. Богородица" при Калища. Връщане в Охрид. Втора празнична вечеря с жива музика, богато меню и включена неограничена консумация на ракия, бяло и червено вино (местно производство), минерална и газирана вода. Нощувка.
     
ДЕН 5 - Охрид – Битоля – София - 440 km
Закуска. Отпътуване за Битоля. Пешеходна разходка: часовниковата кула, улица "Широк сокак", впечатляващата възрожденска църква "Св. Димитър". Свободно време. По обяд - отпътуване за България. Пристигане в София на автогара "Сердика" и площад "Александър Невски" късно вечерта.

ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 0650000163/04.07.2017 г. „ЗД Евроинс” АД
Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
17

Дати
29.12 - 02.01.2018 - 469 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
v Транспорт с комфортен туристически автобус
v 4 нощувки със закуски в хотел "Горица" ***** на Охридската ривиера
v 4 вечери, включително празнична новогодишна вечеря с музика на живо и богато меню (без включени напитки) и втора празнична вечеря на 01.01 в ресторанта на хотела
v Туристическа програма в Скопие, Охрид и манастира "Свети Наум" с местен екскурзовод;
v Туристическа програма в Струга, Калища и Битоля;
v Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец";
v Водач екскурзовод от България
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
v Входни такси за църквата "Св. Спас" и музея на Гоце Делчев (120 MKD) в Скопие;
v Входни такси в църквата "Св. Богородица Перивлепта" (100 MKD) и манастира "Свети Наум" (60 MKD);
v Входни такси и билети за музеи и обекти, посещавани по желание;
v Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
v Доплащане на турист за гарантирано настаняване в стая с изглед към езерото (подлежи на препотвърждение) - 40 лв.
v Ползване на двойна седалка от един турист - 80 лв.
v Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" *** на турист в единична стая - 40 лв.
v Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" *** на турист в двойна стая - 25 лв.
v Трансфер от хотел "Хемус" *** до площад "Ал. Невски" на турист - 5 лв.
v Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
v Петзвездният хотел "Инекс Горица" е разположен в една от най-красивите местности по крайбрежието на Охридското езеро, само на 2 км от центъра на Охрид. Околностите му комбинират спокойствието на плаж, ограден от стръмни скали, с прекрасна гледка към цялото крайбрежие и града. Разполага със 117 стаи, 6 апартамента, 2 residence апартамента, 2 семинарни зали (за до 50 участници) и една конгресна (за до 300 участници), бар, сауна и салон за масаж, спортни игрища. Тези съоръжения осигуряват възможности за организацията на разнообразни церемонии, семинари, спортни мероприятия и тренировки, както и за незабравими тържества.
v Валутен курс: 1 евро = 61,6 македонски денара
v Часово време: България 12 ч.; Македония 11 ч.