Начало - Празници - НОВА ГОДИНА - СЪРБИЯ - Нова Година 2018 в Сърбия - Чачак - пъстър свят на Балканско настроение !!!
Календар
2017
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018

Нова Година 2018 в Сърбия - Чачак - пъстър свят на Балканско настроение !!!


Нова Година 2018 в Света на Кустурица: Чачак - Дървенград - манастира Жича - Ниш
 /АВТОБУСНА ПРОГРАМА/
 
 
София - Чачак - Мечавник - Жича - Ниш - София
Период: 30.12.2017г. - 01.01.2018г.
3 дни/ 2 нощувки
Цена от: 
310,00 лв.
 
     1-ви ден
Отпътуване от София в 6:00 часа от Руски паметник.
Кратък престой в Ниш. Древният Наисус, където през 272 г. се ражда първият християнски римски император – Константин Велики. В града интерес представляват обектите: Площада на Освобождението, в центъра на който е паметникът на освободителите на града, издигнат през 1936 г., сградата на кметството, ул. “Казанджийска”, запазила своя облик и очарование от 18 век със своите магазини и работилници, турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Наисус, а днес са запазени оръжейницата, превърната в галерия, една джамия, превърната също в галерия и няколко турски работилници, действащи в момента като кафенета и сувенирни магазини.
Свободно време в централната част на града.
Пристигане и настаняване в хотел - Виж повече
Добродошлица в ресторанта на хотела.
Разглеждане на град Чачак - църквата "Възнесение Христово" от 12 век, Националния музей и центъра на града. (беседите в обектите са на сръбски език)..
Завръщане в хотела.
Вечеря без включени напитки .
Нощувка.
    2-ри ден
Закуска.
Отпътуване в посока босненската граница и долината на Мокра гора. Пътят преминава живописно през Овчаро-Кабларската клисура, езерото Междувршие и красивата панорама на планинските ридове Овчар и Каблар.
Разходка с т.нар. "Шарганска осмица". Това е не просто железница, а влак-исторически музей, движещ се по стоманен път. Влакчето на Шарганската осмица разказва историята на сръбската железница, докато се движи по романтичната траектория на Мокра Гора, предстaвляваща границата между долините Кремна и Мокра Гора. Пътуването започва от Мокра Гора до малката планинска гаричка Жатаре и обратно и е с продължителност 1 час.
Възможност за обяд с допълнително доплащане в ресторанта на Шарган /предвижда се около 1.5 ч./ - ресторантът е част от декора на "Животът е чудо" на ненадминатия Кустурица.
Важна забележка: Шарганската осмица е обект под опеката и управлението на сръбската държава. В случай на авария, необходимост от ремонт, реновация или други независещи от туроператора събития, посещението на Шарганската осмица се заменя с друг обект.
Отпътуване за "Дървения град" - Мечавник - един от двата града, построени от Емир Кустурица. Ще имате възможност да се разходите сред дървени къщички, по високи каменни стъпала и уникалната атмосфера, създадена от "Балканския Фелини", както наричат Кустурица. Всяка къща си има своя история, разказана от шарените й стени и резбовани стълбища, а всеки мъничък площад носи името на известни и уважавани от Кустурица личности: Иво Андрич, Диего Марадона, Бранислав Нушич.
Разглеждане на църквата, галерията, етно ресторанта и киното.
Филмова прожекция с продължителност около 15 минути.
Разстоянието от паркинга на автобуса до Мечавник е около 300 метра по наклон. Това разстояние се изминава пеша.
Завръщане в Чачак
В 20.30 часа начало на НОВОГОДИШНАТА ПРАЗНИЧНА ВЕЧЕРЯ.
Нощувка.
     3-ти ден
Късна закуска.
Напускане на хотела и отпътуване в посока Кралево.
По пътя посещение на кралския манастир "Възнесение Господне" в Жича /без включена входна такса/. Манастирът Жича е една от най-големите сръбски светини, в която през 1217г. е коронясан Стефан Пъровенчани, първият крал на покръстената средновековна сръбска държава. От някогашната сграда днес са запазени църквата Св.Спас и малката църква Св.Петър и Павел, докато останалите сгради са сравнително нови.
Отпътуване за България.
Пристигане в София вечерта.
 
Цени: ТУК

Дати
30.12 - 01.01.2018 - 310 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
v транспорт с автобус
v 2 нощувки в хотели 3* в района на Чачак - Хотел Коле 3* или хотел Ливаде 3*
v 2 закуски
v НОВОГОДИШНА ПРАЗНИЧНА ВЕЧЕРЯ в ресторанта на хотел Коле 3* с жива музика;
v Меню за новогодишна вечеря (топли и студени предястия, микс от месо на скара, салата, хляб, торта, алкохолни и безалкохолни напитки местно производство без лимит)
v 1 вечеря на 30.12 по меню (без включени напитки)
v Входна такса за Музея в Чачак
v Билет за "Шарганската осмица" - *Шарганската осмица е обект под опеката и управлението на сръбската държава. В случай на авария, необходимост от ремонт, реновация или други независещи от туроператора събития, посещението на v Шарганската осмица се заменя с друг обект.
v Посещение на манастир "Възнесение Господне" в Жича / без включена входна такса/ - 1 евро
v Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
v Входна такса за "Дървения град" - около 300 динара, входна такса за манастира Жича - 1 евро, други входни такси за обекти, посетени по желание
v Разходи от личен характер
Обяд в ресторанта на Шарганската осмица на 31.12 - тристепенно меню без включени напитки / супа, основно ястие, десерт /: предстои да бъде публикувано меню
v Доплащане за настаняване в единична стая - 90 лв.
v Доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г. - 1 лв. на човек на ден
v Доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г.- по 2.50 лв. на човек на ден
v Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.
v Цената на екскурзията не включва застраховка 'Отмяна на пътуване'. При направена такава, при който и да е застраховател, агенцията не носи отговорност и не възстановява стойността на застраховката при отмяна на екскурзията.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
v Забележка:
v Туроператорът си запазва правото да променя последователността на програмата.
Забележка:
v Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата
v Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата и ТО не носи отговорност за евентуалната им промяна.
v Беседите в обектите са на сръбски език
v Начин на плащане:
депозит – 100 лв
доплащане до 10.12.2017 г.
v Необходими документи:
v Лична карта или задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване и ксерокопие на 2/3 страница;
v За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите.
v ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор с № 1710013150000592929/
25.03.2017г. , ЗАД Армеец

 

v Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).