Начало - Празници - НОВА ГОДИНА - МАЛДИВИ - ПРИКАЗНА Нова година на Малдивите
Календар
2017
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018

ПРИКАЗНА Нова година на Малдивите


 Нова година - Малдиви и Шри Ланка
8 закуски и вечериa
/ САМОЛЕТНА ПРОГРАМА/
 
София – Доха – Мале – Коломбо – Дамбула – Полонарува – Сигирия – Канди – Нувара Елия – Коломбо – Доха – София
11 дни/ 8 нощувки
Период: 28.12.2017г. -07.01.2018
Цена: 6111,97 лв.
  
       ДЕН 1 - София – Доха
Отпътуване от летище София в 19:40 ч.

     ДЕН 2 - Доха – Мале
Пристигане на летището в Доха в 01:15 ч. Отпътуване за Малдиви в 08:30 ч. Пристигане в 15:05 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер до хотел Cinnamon Dhonveli ****. Вечеря. Нощувка.
     ДЕН 3 - Мале
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
     ДЕН 4 - Мале
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
     ДЕН 5 - Мале
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
     ДЕН 6 - Мале – Коломбо – Дамбула – Полонарува
Закуска. Трансфер до летището в Мале. Отпътуване за Шри Ланка в 09:25 ч. Пристигане на летището в Коломбо в 11:20 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Отпътуване за Дамбула и посещение на Пещерните храмове на Дамбула, построени от крал Валагамбахи, през 1 в. пр. Хр. Във всяка от петте пещери стените и таваните са покрити с будистки стенописи, а намерените статуи на богове, крале и тези на Буда са около 130. Отпътуване за Полонарува и панорамна обиколка на града - вторият най-голям по значение и размери древен град и един от най-живописните археологически обекти, известен с изящните си скулптури и зашеметяващи пагоди. Кралския дворец, банята във форма на лотус и статуята на Полонарува, Гал Вихара - където се намира впечатляващата статуята на Буда, издялан от камък в скалата, са едни от най-големите забележителности. Отпътуване за Гиритал. Настаняване в хотел Paradise Resort ****. Вечеря. Нощувка.
     ДЕН 7 - Сигирия – Канди
Закуска. Отпътуване към Сигирия – една от най-впечатляващите забележителности на Шри Ланка огромен скален монолит, чието има в превод означава „Лъвската скала”, включен в Списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО. Издига се върху скална тераса на 200 м. височина над джунглата и е построена по времето на крал Кашаяпа (477 – 495 г.). Отпътуване за Канди. По пътя посещение на градините за подправки в Матале. Те са очарователно място за разходка из благоухайната зеленина и са място, където може да научите повече за индийското орехче, карамфила, кърито, кимиона и скъпоценния кардамон. Пристигане в Канди. Посещение на „Свещения храм на зъба на Буда” (Шри Далада Малигава), където според преданията се съхранява горният резец на самия Буда. Тази скъпоценна реликва привлича облечени в бяло поклонници, носещи цветове лотос и червен жасмин всеки ден. Вечерта може да се насладите на танцово шоу. Настаняване в хотел Royal Kandyan ****. Вечеря. Нощувка.
     ДЕН 8 - Канди – Нувара Елия
Закуска. Посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения, която е само на 6 км от град Канди и привлича повече от 2 милиона посетители годишно. Градините датират от времето на Викрама Баху III от 14 век и в тях можете да откриете голямо разнообразие от декоративни и пълзящи растения, от които се правят известните за Шри Ланка подправки. В колекцията  на градините има над 4000 вида растения включително орхидеи, подправки, билки и палмови дървета. Отпътуване за Нувара Елия известен като „Малката Англия”. Място, на което можете да видите планини покрити с чаени храсти и каскадни водопади. Посещение на чаена плантация и фабрика за преработка, място на което се произвежда най-добрият чай в света. Машините използвани във фабриката са традиционни и по английски дизайн, някой от тях са на повече от 100 години. Процесът е стар и непроменен от векове, може да наблюдавате преработката на чая, сортирането и накрая най-хубавата част – дегустацията на чист цейлонски чай. Сититур на Нувара Елия. Настаняване в хотел Jetwing St. Andrews ****. Вечеря. Нощувка.
     ДЕН 9 - Нувара Елия – Коломбо
Закуска. Отпътуване за Коломбо. По пътя посещение на приюта за слонове „Пинавела“ - един уникален начин да се доближите до тези уникални животни. Тук може да видите множество слонове, къпещи се в реката и малките 6 годишни слончета, които все още пият мляко. Слоновете винаги са били и ще бъдат голяма част от културата на Шри Ланка, тъй като те са най-важните помощници в трудната селскостопанска работа. Пристигане в Коломбо и панорамна обиколка на града. Настаняване в хотел Pegasus Reef ****. Вечеря. Нощувка.
     ДЕН 10 - Коломбо – Доха
Закуска. Трансфер до летището и отпътуване в 20:55 ч. за България. Пристигане в Доха в 23:40 ч.

     ДЕН 11 - Доха – София
Отпътуване от Доха в 06:35 ч. пристигане на летище София в 10:40 ч.
 
ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 0650000163/04.07.2017 г. „ЗД Евроинс” АД
Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
 
17

Дати
28.12 - 07.01.2018 - 6111,97 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

v Самолетен билет София - Доха - Мале - Коломбо - Доха - София с включени летищни такси на авиокомпания "Qatar Airways" и багаж: чекиран до 30 кг с общ размер до 118 см (ширина, височина и дължина) и ръчен багаж до 7 кг с размери 50x37x25cm;
v Самолетен билет Мале - Коломбо с включени летищни такси на авиокомпания Srilankan Airlines и багаж: чекиран до 30 кг с общ размер до 118 см (ширина, височина и дължина) и ръчен багаж до 7 кг с размери 46x36x20cm;
v Трансфер летище - хотел - летище;
v 4 нощувки със закуски и вечери в хотел Cinnamon Dhonveli **** (или подобен) на Малдиви в стая superior;
v 1 нощувкa със закуска и вечеря в хотел Paradise Resort **** (или подобен) в Сигирия в стая deluxe;
v 1 нощувкa със закуска и вечеря в хотел Royal Kandyan **** (или подобен) в Канди в стая standard;
v 1 нощувкa със закуска и вечеря в хотел Jetwing St. Andrews **** (или подобен) в Нувара Елия в стая superior;
v 1 нощувкa със закуска и вечеря в хотел Pegasus Reef **** (или подобен) в Коломбо в стая standard;
v Описаната туристическа програма в Сигирия, Полонарува, Канди, Матале и Нувара Елия;
v Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 EUR.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

v Виза за Шри Ланка;
v Бакшиши: 3 - 5 USD на турист на ден за екскурзовод / шофьор / пиколо (заплаща се задължително на място);
v Напитки;
v Разходи от личен характер;
v Входни такси по описаната програма;
v Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
v Допълнителни екскурзии.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

v Виза за Шри Ланка - 35 USD
  а екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет София - Доха - Мале - Коломбо - Доха - София и самолетен билет Мале - Коломбо - 970 € (с включени летищни такси). При промяна цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
v Местна валута - Шриланкийска рупия (LKR)
v Валутен курс: 1 € = 161 LKR; 1 $ = 144,35 LKR
v Часово време: София - 12 ч; Коломбо - 15.30 ч.
v Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс: 1 USD = 1,8 лв. При промяна на валутния курс с повече от 5 % агенцията си запазва правото да промени в съответната посока цената на екскурзията.
v Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и стойността на летищните такси.