Начало - Празници - СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ - РУМЪНИЯ - Септемврийски празници в Трансилвания
Календар
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2019
2019
2019
2019
2019
2019

Септемврийски празници в Трансилвания


Трансилвания - Земята на Дракула
/АВТОБУСНА ПРОГРАМА/
 
 
Дати от: 06.09.2018
Престой: 4 дни / 3нощувки
Цена: 298,00 лв.
Маршрут:  Сибиу - Сигишоара - Синая - Пелеш - Бран - Брашов - Букурещ
 
 
ПРОГРАМА:
 
     1-ви ден
Отпътуване от София в 07.00ч. (от Пловдив в 05.00ч., от Бургас в 06.00ч., от Варна в 08.00ч., от Плевен в 09.30ч., от Русе в 12.00ч.) за Румъния. Привечер пристигане в Сибиу и настаняване в хотел. По пътя кратка пауза при манастира в Козия - основният манастирски комплекс в долината на река Олт. Мирчо Стари поръчва неговото построяване през 1388г. Тук се намира и неговата гробница. Освен това манастирът е един от най-ценните паметници на националното средновековно изкуство и архитектура в Румъния. От особено значение е болничната църква (1543 г.), с оригинални добре запазени вътрешни стенописи, като портрет на владетеля Мирчо и неговите синове. Свободно време. Нощувка.
 
     2-ри ден
Закуска. Туристическа програма в Сибиу и разглеждане на централната градска част: Крепостните стени, Mузеят Брукентал, Старото кметство, Урсулинската църква, хотел “Римски император” – където е отсядал император Франц Йосиф, долната и горната част на стария град, Големия площад с църквата „Света Троица“, малкия площад, Мостът на лъжите, площад „Хует“, площад „Шилер“, Къща Талер, къща Луч, къща Люксембург. Отпътуване за родния град на Влад Цепеш (Дракула) – Сигишоара, чийто исторически център е в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Пристигане в Сигишоара и разглеждане на града: Средновековните стени, Цитаделата, Часовниковата кула, Историческия музей, родната къща на Дракула, Венецианската къща, Покритото стълбище, Църквата на хълма, Къщата с еленовата глава. Свободно време за самостоятелно разглеждане на един от най-добре запазените средновековни градове. Отпътуване за Синая. По пътя фото-пауза при укрепената църква в Саскиз – една от 7-те включени в списъка на ЮНЕСКО. Тя е построена от етническата германска Трансилванска саксонска общност по времето, когато районът принадлежи на Кралство Унгария. Вечерта настаняване в хотел в района на Синая. Нощувка.
 
     3-ти ден
Закуска. Туристическа програма в района на Синая: разглеждане на замъка “Пелеш” – лятна резиденция на крал Карол I, посещение на замъка Бран – един от любимите на граф Дракула. Разглеждане на гр. Брашов отличаващ се със своята уникална архитектура: Черната църква, църквата “Св. Николай”, порта "Екатерина", централния площад със старото кметство, Strada Sforii – най-тясната улица в Румъния, бялата кула. Разходка по романтичните улички на града. Нощувка.
 
     4-ти ден
Закуска. Отпътуване за Букурещ. Панорамна автобусна обиколка в “Малкия Париж”: площад “Съединение”, хан „Манук”, Университета, Националния театър, площад „Румъния”, площад „Виктория” с Министерския съвет и Природо-научния музей, парка Киселев, площад „Шарл де Гол” и Триумфалната арка, площад „Революция“, улица „Виктория“, Парламента, Патриаршеската катедрала. Свободно време за разходка в район Липскани – съхранил най-добре чара на стария град. В 16.00ч. заминаване за България и късно вечерта пристигане в София (Русе, Плевен, Варна, Бургас, Пловдив).
 
     ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор по чл. 99 от ЗТ с № 03700100001113/12.12.2016 „ЗД Евроинс” АД
     Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
44

Дати
06.09 - 09.09.2018 - 298 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
v Транспорт с лицензиран автобус;
v 3 нощувки със закуски в хотели кат.2/3* (1 в Сибиу и 2 в района на Синая);
v Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
v Туристическа програма в Букурещ и района на Синая;
v Разглеждане на гр.Сибиу, Сигишоара и Брашов;
v Медицинска застраховка.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
v Доплащане за тръгване от Пловдив и Бургас - 20 лв
v Входни такси за посещаваните обекти;
v Хранения, неупоменати в програмата;
v Разходи от личен характер;
v Застраховка „Отмяна на пътуване“ и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание / информация за нея – в нашите офиси/
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
v  Забележка:
v  Минимален брой участници: 25
v  Срок за уведомяване за ненабран брой: 14 дни преди датата на отпътуване
v  Условия за записване и начин на плащане:
v  Депозит 30% от стойността на пакета при резервация
v  Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване
v  Необходими документи:
v  Лична карта;
v  За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
v  Без медицински изисквания за имунизации;
v  Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.