Начало - Празници - ВЕЛИКДЕН - БОСНА и ХЕРЦЕГОВИНА - НЕУМ – Адриатическия курорт на Босна и Херцеговина
Календар
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2019
2019

НЕУМ – Адриатическия курорт на Босна и Херцеговина


НЕУМ – Адриатическия курорт на Босна и Херцеговина
/АВТОБУСНА  ЕКСКУРЗИЯ/
 
 
Период: 05 - 09.04.2018г.
5 дни/ 4 нощувки
Цена: 445 лв.
 
    1 ДЕН /СОФИЯ – САРАЕВО/
Отпътуване от София от паркинга пред стадион “Васил Левски” в 07.00ч. Пътуване по маршрут: София – Пирот – Крушевац - Чачак – Ужице - Вишеград – Сараево. Пристигане в Сараево привечер. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
     2 ДЕН /САРАЕВО – МОСТАР – НЕУМ/
Закуска. Закуска. Панорамна обиколка на града с възможност да се видят: моста на Айфел и историческия мост, където е бил убит австро-унгарския престолонаследник Фердинанд /причина за започването на Първата световна война/, Инат къща, Кметството, Катедралата и Баш чаршия. Отпътуване за град Мостар. Разглеждане на Старият турски мост над река Неретва построен през 16в. /Мостът е в списъка за културни наследства на UNESCO. По време на ожесточените сражения през 1993г. е разрушен и отново възстановен и открит през 2004г./. Разходка по тесните калдаръмени улички на старата част на града. Отпътуване за Неум. В късния след обяд пристигане в курорта и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
     3 ДЕН /НЕУМ – Дубровник*/
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Дубровник
Отпътуване за Дубровник. Панорамен тур и пешеходна обиколка в стария град на Дубровник с местен екскурзовод (По време на програмата се посещават и туристическите обекти, за които има входна такса. Туристите, които не желаят да заплатят входните такси, изчакват групата отвън пред всеки обект, за да продължат с туристическата обиколка): улица Страдун, големият и малкия фонтан на Онуфрий, двореца Княжев двор, двореца Спонза, църквата Св.Спас, Францисканския манастир и Аптеката, Доминиканския манастир, Градската часовникова кула, Дубровнишката катедрала, църквата Св.Влах (покровителя на града), паметника на Орландо, паметника на Иван Гундулич.
по желание разходка с корабче до близкият остров Локрум, който е обявен за национален парк. Според легендата на Локрум е намерил спасение Ричард Лъвското сърце, след корабокрушение на връщане от Кръстоносен поход до Палестина Разглеждане на ботаническата градина на острова.
Връщане в хотела в Неум.
Вечеря. Нощувка.
     4 ДЕН /НЕУМ – Сплит* – Трогир*/
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Сплит
Отпътуване за Сплит - културен и икономически център на област Средна Далмация. Преди 1700г. римският император Диоклециан избира този залив за построяване на дворец, в който да живее след оттеглянето си. Туристическа програма в историческата част на града – двореца на Диоклециан (UNESCO), Катедралата, Храма на Юпитер, Колонадата, Вестибюла, променадата Рива.
Връщане в хотела в Неум.
Вечеря. Нощувка.
     5 ДЕН / НЕУМ – СОФИЯ/
Закуска. Отпътуване за България. На Вишеград кратка фото-пауза при известния каменен мост над река Дрина – „Чуприята”. Моста е построен през ХVI век по инициатива на Мехмед паша - Соколлу и дело на великият архитект Синан. От 2007 г. е включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Романа „Мостът на Дрина” е най-добрата творба на Иво Андрич, нобелов лауреат за литература от 1961 г. Пристигане в София късно през нощта.
 
     ТУРОПЕРАТОРЪТ има сключен застрахователен договор с № 1790213150000531880/19.01.2017г. , ЗАД Армеец
     Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ)
 
78

Дати
05.04 - 09.04.2018 - 445 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
v 1 нощувка, 1 закуска, 1 вечеря (на сервиране) в хотел 3* в Сараево
v 3 нощувки, 3 закуски, 3 вечери в хотел 3/4* в курорт Неум, Босна и Херцеговина
v транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/
v водач от фирмата организатор
v екскурзоводско обслужване
v групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
v входни такси и билети за туристически обекти по програмата
v екскурзия до Дубровник - 15 евро / НЕ ВКЛЮЧВА ВХОДНИ ТАКСИ, организира се при група от 35 души, заявява се и се заплаща на място/
v входни такси за обектите в Дубровник - за посещение на Францискански манастир,
v Доминикански манастир, катедралата Маринино възнесение и двореца -Княжев двор - възрастен 28 евро общо, дете до 14г. – 18 евро общо
v билет за корабче до остров Локрум – 16 евро
v екскурзия до Сплит - 20 евро / НЕ ВКЛЮЧВА ВХОДНИ ТАКСИ, организира се при
v група от 35 души, заявява се и се заплаща на място/*доплащане към медицинската застраховка за лица от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 10 лева.
v Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
v доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева;
v Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева, от Пазарджик - 25 лева
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
v НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕТО:
- валидни лична карта или задграничен паспорт.
- за дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители
е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие.
- за дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция.
v НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
- при записване се внася депозит в размер на 100 лева на човек
- доплащането е до 20 дни преди датата на отпътуване.
- Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
v Срок за записване за пътуването: до запълване на свободните места.
v За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
v Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
v Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
v Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
v Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или по телефон.
v Необходим минимален брой записани туристи за осъществяване на пътуването - 30 души.