Начало - Празници - МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ - ИТАЛИЯ - ЕКСКУРЗИЯ ДО ТОСКАНА И УМБРИЯ
Календар
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2019
2019

ЕКСКУРЗИЯ ДО ТОСКАНА И УМБРИЯ


ЕКСКУРЗИЯ ДО ТОСКАНА И УМБРИЯ
/АВТОБУСНА  ПРОГРАМА/
 
София – Загреб – Болоня – Монтекатини Терме – Флоренция – Лука* – Волтера – Сан Джиминяно – Сиена – Пиенца – Монталчино – Орвието – Нарни – Сполето – Спело – Асизи – Римини – Сан Марино – Равена – Словения – София
Период : 30.04.2018г.- 07.05.2018г.
8 дни / 7 нощувки
Цена : 765,00лв.
 

     1 ден: София – Загреб
Отпътуване от София в 06:00 ч от стадион „Васил Левски“ - паркинга пред централния вход. Транзитно преминаване през Сърбия. Привечер пристигане в столицата на Хърватия – Загреб. Туристическа програма в бароков Загреб - централния площад “Бан Йосип Йелачич”, Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац. стария Градец с църквата “Св. Марко” и Кулата Лотаршчак от 13 век. Настаняване в хотел. Нощувка.
     2 ден: Загреб – Болоня – Монтекатини Терме
Закуска. Отпътуване към Италия. Туристическа програма в Болоня - Нептуновият фонтан от 1566 година, главния площад „Пиаца Маджоре“, Общинския дворец, Градския художествен музей; двореца на градоначалника; църквата „Свети Петроний“, започната през 1390 година; кулите „Гаризенда“ и „Азинели“. Свободно време. Потегляне към Монтекатини Терме и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
     3 ден: Монтекатини Терме – Лука* – Флоренция – Монтекатини Терме
Закуска. Свободно време в Монтекатини за разходка с фуникуляр до Старият град или СПА, или по желание посещение на Флоренция. Тези, които искат да се насладят на спа процедури сред великолепието на Монтекатини Терме могат да си закупят дневни билети, за да могат да пият от целебната вода, да релаксират с книга в ръка или да слушат музика в някоя от определените за тази цел стаи в термите. Други пък могат да посетят самостоятелно родното място на Джакомо Пучини - Лука*. Посещение на църквата „Свети Михаил във Форума“. Вътре се намира едно значимо произведение на изкуството „Свети Йероним, Себастиан, Роко и Елена“ на Филипино Липи. Не далеч е и Ботаническата градина и вила „Ботини“, най-странната забележителност в Лука – „къщата на Гуиниджи“. Свободно време. Отпътуване за Флоренция. Туристическа програма: художествената галерия Уфици; църквата „Санта Кроче“ (Светия Кръст), където се намира гробът на Микеланджело; площад „Синьория“, където са разположени Палацо векио, лоджия дей Ланци и фонтана на Нептун. Продължаване към катедралата „Санта Мария дей Фиори“; кулата на Джото и Бабтистерията до моста над река Арно „Понте Векио“ и двореца „Пити”. Свободно време. Връщане в хотела в Монтекатини Терме. Вечеря. Нощувка.
     4 ден: Монтекатини Терме – Волтера – Сан Джиминяно – Сиена
Закуска. Отпътуване към Волтера. Тук се намира Етруският музей „Гуарначи“, Площад „Приори“, крепостта и археологическия парк са част от старинната атмосфера на града. После потегляме към Сан Джиминяно - малък крепостен град, намиращ се на хълм. Сан Джиминяно, с множество стари каменни кули. Продължаване за Сиена. Разходка до площад „Кампо“ и двореца Палацо Публико, Катедралата, която е един шедьовър на Джовани Пизано. Наречен червеният град, построен на три хълма в средата на тосканското плато. След свободното време ще изминем около 50 км, за да стигнем до следващото място по нашата програма, който е най-съвършения средновековен град в Италия – Сиена. Ще се озовем в сърцето му, където е разположен „Кампо“, най-невероятният площад в страната с формата на мида. На този площад се намира величествения градски дворец (Palazzo Pubblico) с неговите пълни с произведения на изкуството зали. До него е разположена Катедралата, един шедьовър на Джовани Пизано, която се явява една от най-красивите готически сгради в Италия, заедно с музея на съкровищата към нея. Вечеря. Нощувка в района.
     5 ден: Сиена – Пиенца – Монталчино – Орвието – Нарни
Закуска. Отпътуване за Пиенца. Туристическа програма: величественият площад „Пий ІІ“, рамкиран от прекрасни дворци и впечатляващ катедрален комплекс на ръба на стръмна скала. Старите монашески килии са уголемени днес, но спокойната галерия с колони е оставена както си е била. Свободно време и отпътуване за Монталчино. Градчето е разделено на отделни части - Контраде, Боргето, Травалио, Пианело и Руга, всяка от които със свои собствени цветове, песни и културни традиции. Следваща спирка Орвието - градът с възможно най-живописното разположение в Умбрия. Старинната част на града е върху плосък хълм, който е изграден от вулканична пепел. Интересни са Градският музей; Кладенецът на Св. Патрик. Свободно време за разходка и снимки и отпътуване към Нарни. Античното име на града е Нарния. То е послужило за название на измисления свят на Клайв Луис във филма „Хрониките на Нарния“. Покровител на града е „Свети Джовенал“, празникът му се отбелязва всяка година на 3 май. Свободното време за чаша ароматно кафе. Настаняване в хотел в Нарни или района. Нощувка.
     6 ден: Нарни – Сполето – Спело – Асизи – Римини
Закуска. Отпътуване за Сполето. Туристическа програма - площад „Либерта“, където в близост се намира Римският театър от 1 век, който е бил с 3000 места и Друзова арка; Римската къща; Катедралата. Отпътуване за Асизи, с попътна спирка в Спело. Градът е красив и старинен, но това което виждат туристите, обикновено надминава очакванията им. Продължаване за Асизи – градът, в който е роден Св. Франциск от Асизи. Той е основателят на Францисканския орден, а базиликата San Francesco d'Assisi е посветена на него – ЮНЕСКО. Посещение на църквата „Света Клара”. След свободното време отпътуване към Римини. Нощувка.
     7 ден: Римини – Сан Марино – Равена – Словения
След закуска отпътуване към Република Сан Марино, издигаща се на хълма Монте Титано. Интерес представляват Крепостта с трите кули, символ на Републиката; площад „Либерта”; Правителствения дворец; Базилика Сан Марино - християнска постройка, Неокласически стил; Восъчният музей. Разходка по изпълнените с романтика и история улички. Потегляне към Равена, където се намират най-знаменитите мозайки в западното изкуство. Превъзходните византийски мозайки от V до VІІ в. са впечатляващи припомняния за легендарното минало на Равена като последната столица на Западната Римска империя след падането на Рим през V в. В центъра на средновековния квартал се намира площад „Пополо“, на който е разположена Катедралата, а срещу нея е Неониевият Баптистерий. Не далеч е и Архиепископския дворец. Южно от катедралата е гробът на Данте, където през 1321 г е погребан средновековният поет. Свободно време и отпътуване за Словения. Нощувка.
     8 ден: Словения – София
След закуска отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.
 
     ТУРОПЕРАТОРЪТ, притежава застраховка “Отговорност на Туроператора” № 17 250 1315 0000562927 / 14.01.2018 г. в ЗAД „Армеец”
     Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
19

Дати
30.04 - 07.05.2018 - 765 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
v 7 нощувки със закуски в хотели 3*;
v 3 вечери (2 в Монтекатини Терме и една в района на Сиена);
v Транспорт с луксозен автобус 3*/ 4*;
v Екскурзоводско обслужване по целия маршрут на български език;
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
v Фуникуляр в Орвието. Цената е за двупосочен билет (от паркинга до града и обратно): 5 лв
/задължителен, заплаща се предварително от България/
v Входна такса за групи с местен екскурзовод в Базиликата "Свети Франциск": 4 лв
/задължителен, заплаща се предварително от България/
v Медицинска застраховка върху 5000 евро за лица до 65 г.:16 лв; за лица до 70 г.: 18 лв; за лица над 75 г.: 22 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
v Еднодневна екскурзия до Флоренция с местен екскурзовод на български език (при минимум 20 човека): 50 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
v Входен билет за галерия Уфици във Флоренция (гарантира Ви посещение на галерията в деня, в който сте във Флоренция): 45 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
v Билет за базиликата Сан Витале и мавзолея Гала Плачида (посещение с местен екскурзовод): 25 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
v Ползване на слушалки по време на цялата екскурзия: 25 лв - препоръчваме, в противен случай не гарантираме, че ще чувате екскурзоводите по време на пешеходните обиколки
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
v Разходи от личен характер
v Входните такси на посещаваните на място туристически обекти - по желание.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ :
v Туроператорът си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!
v Всички упоменати часове са приблизителни.
v Всеки турист е задължен да има медицинска застраховка по време на пътуване в чужбина без значение дали я закупува от туристическата агенция, или се обръща директно към застрахователна компания.
v Цена на човек в двойна/тройна стая: 765 лева
v Цена на човек в единична стая: 1025 лева
v Цена за деца до 12 г. настанени в стая с двама възрастни: 715 лева