Начало - Празници - МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ - ТУРЦИЯ - Майски празници в Егейска Турция
Календар
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2019
2019

Майски празници в Егейска Турция


Майски празници в Егейска Турция
/АВТОБУСНА  ПРОГРАМА/

6 дни / 5 нощувки
Период : 10.05.2018г.-15.05.2018г.
Цена : 440,00лв.


    1ден
Отпътуване от Централна автогара София рано сутринта. Преминаване в Азия през протока Дарданели с ферибот. Пристигане в Айвалък. Настаняване в хотел.
Вечеря.
Нощуване.
    2ден
Закуска.
Отпътуване за Бергама. Посещение на древния елински град Пергамон. Посещение на останките на втората по големина в света библиотека след Александрийската, за която историята разказва, че е съдържала повече от 200 000 книги. Библиотеката е сватбен подарък от Марк Антоний за Клеопатра. Тук е открит пергаментът, след като Египет налага забрана за износа на папирус. В Пергамон се виждат останките на Акропола и терасите с пищните дворци на елита на града от това време. Долу в ниското е и светилището на Атина Нике – Победителката.
Пристигане в Кушадасъ. Настаняване в хотел.
Вечеря.
Нощуване.
    3ден
Закуска.
Посещение на древния град Ефес. Стратегически разположен между Европа и Азия, градът се превръща в най-важното пристанище в района. По времето на император Август Цезар е вторият по големина след Александрия и става столица на Източната Римска империя. До днес са се съхранили останките от библиотеката на Целзиус, одеона, търговската улица, публичния дом, градската тоалетна и най-големия театър за времето си, които побирал 44 000 души. В района е и къщата на Дева Мария, в която се смята, че е прекарала последните години от живота си. Къщата е официално призната от Ватикана като място за поклонения. Днес мястото се посещава от християни и мюсюлмани от цял свят. В центъра на близкия град Селчук се намира гробът на Йоан Богослов. За него историята говори, че той довежда Дева Мария в този район и се грижи за нея до нейното успение. Пристигане в Дидим. Посещение на храма на Аполон в древния град Дидима, чието име означава Град за поклонение.
Настаняване в хотел.
Вечеря.
Нощуване.
    4ден
Закуска.
Отпътуване за Бодрум. Посещение на стария град с разглеждане на Замъка на рицарите - хоспиталиери от 1402 г., днес превърнат в музей на подводната археология, мелниците, които са един от символите на Бодрум и едно от седемте чудеса на древния свят - Мавзолея на цар Мавзол в Халикарнас.
Вечерта пристигане в Памуккале.
Настаняване в хотел. Възможност за ползване на басейн с термална вода.
Вечеря.
Нощуване.
    5ден
Закуска.
Разглеждане на Памуккале с древния град Хиераполис, които са в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Благодарение на тектоничните размествания, които са предизвикали множество земетресения, в района бликват много минерални извори. Високото съдържание на варовик във водата придава днешния красив вид на Памуккале. В древността лечебната вода бързо разнася славата на това място и през 2-ри век.пр.н.е. се полагат основите на град, наречен Хиераполис. И днес могат да се видят руините на баните, храма на Аполон, местното светилище Платинеум и Нимфеума, чиято водопроводна система е снабдявала града с вода.
Отпътуване за Чанаккале. Настаняване в хотел.
Вечеря.
Нощуване.
    6ден
Закуска.
Разглеждане на Троя – център на Троянската война, предизвикана от спор за хубавата Елена, според разказите на Омир. Разкопките са направени от германеца Хайнрих Шлиман, благодарение на когото можем да видим различни исторически пластове от древния град. Пред музея се намира и макет от дърво в реални размери на Троянския кон. Отпътуване за Одрин. Посещение на джамията Селимие и покрития базар към нея.
Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта
 
     Туроператорът има сключена застраховка „Отговорност на туроператор” с Евроинс, полица №  03700100001108/02.12.2016г.
     Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
58

Дати
10.05 - 15.05.2018 - 440 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
v Транспорт с автобус;
v 5 нощувки с 5 закуски и 5 вечери в хотели 3*/4*;
v Екскурзия до Пергамон;
v Екскурзия до Ефес, къщата на Дева Мария и гроба на Йоан Богослов;
v Екскурзия до храма на Аполон в Дидим;
v Екскурзия до Бодрум;
v Екскурзия до Памуккале и античния град Хиераполис;
v Екскурзия до Троя;
v Ферибот през Дарданелите;
v Посещение на Одрин;
v Тур мениджър от фирмата;
v Медицинска застраховка с асистанс в размер на 10 000 евро
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

v Входни такси за музеите

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИЯ :
v Цената на екскурзията е валидна при 40 пълно платили.
v Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой – 15 дни преди датата на отпътуване.
v Цените на входните такси са в местна валута и е възможно да има промени.
v За пътуване по програмата е необходим валиден международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България.
v За лица над 65 г. няма доплащане за мед. застраховка.
v Не са необходими ваксинации.
v Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
v При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията.
v Пълно плащане 30 дни преди датата на отпътуване.