Начало - Празници - МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ - ТУРЦИЯ - Майски празници в Кападокия
Календар
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2018
2019
2019

Майски празници в Кападокия


Майски празници в Кападокия
/АВТОБУСНА ПРОГРАМА/
 
 
 
Период : 01.05.2018г.-06.05.2018г.
6 дни/ 5 нощувки
Цена : 540,00 лв.
 
 
    1ден
Отпътуване от Централна Автогара в София. Дневен преход. Вечерта пристигане в турската столица Анкара - втория по големина град в страната. Настаняване в хотел. Нощуване.
    2ден / Анкара
Закуска. Панорамна обиколка на града - включва разглеждане на символа на столицата – Анкара Цитаделата - най-старата част на града, свободно време в Музея на анадолските цивилизации – експозициите представят артефакти от времето на палеолита и неолита. Посещение на мавзолея на Ататюрк, където е погребан „Бащата на Турската република”. Продължава се към Кападокия . По пътя кратка фотопауза на второто по големина солено езеро в Турция – Туз гьолу разположено на 905 м надморска височина. Пристигане в Кападокия вечерта. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощуване.
     3ден / Кападокия
Закуска. Посещение на един от подземните градове - Каймаклъ или Деринкую. Изградени преди хилядолетия, те са служели за убежища и дом на цели общности. В района има открити над 40 подобни града, някои достигащи дълбочина до 80 м. В миналото те са разполагали със собствени водоизточници, специални въздушни системи, дори подземни църкви и конюшни. Разглеждане на долината Зелве със странните вулканични образувания и скалните църкви в Гьореме. Разходка из градчетата Юргюп и Аванос. Вечерта по желание посещение на шоу на танцуващи дервиши. Вечеря. Нощуване.
    4ден / Коня
Преди изгрев слънце може да се насладите на невероятния пейзаж на Кападокия от птичи поглед – включете се в екскурзията с балон и вижте как околността се събужда под първите утринни лъчи. Закуска. Отпътуване за Коня, градът на въртящите се дервиши, разположен на древния път на коприната. Разглеждане на гробницата на Джелаладин Руми или Мевляна, поет и мистик, един от великите мислители на своето време. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощуване.
    5ден / Бурса
Закуска. Отпътуване за Бурса, първата столица на Османската империя. Разглеждане на гробниците на Осман и Орхан, Зелената джамия, Големия чинар и Коза хан, някога център на търговията с коприна, а днес приятно място за отдих с чаша чай. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощуване.
    6ден / София
Закуска. Отпътуване за България през Ялова с ферибот. Пристигане в Одрин. Посещение на джамията Селимие. Свободно време. Пристигане в София късно вечерта.
 
     Туроператорът има сключена застраховка „Отговорност на туроператор” с Евроинс, полица №  03700100001108/02.12.2016г.
     Туристическа агенция "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" на стойност между 1,50% и 3,50% от стойността на пакета в зависимост от продължителността на периода до началото на пътуването и възрастта на туриста. Застраховката се сключва в деня на сключване на договор за пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотел. "Стил Травел" ЕООД предлага възможност за сключване на всички застраховки по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за Туризма (ЗТ).
 
58

Дати
01.05 - 06.05.2018 - 540 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
vТранспорт с автобус
v1 нощувка със закуска в хотел 3* в Анкара
v4 нощувки с 4 закуски и 4 вечери в хотели 3* по програмата
vЦялата туристическа програма с екскурзовод на български
vТурмениджър от агенцията
vМедицинска застраховка с покритие 10 000 евро
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
vМузей на анадолските цивилизации в Анкара – 20 т.л
vВходни такси за музеите – Гьореме – 20 лири, Зелве – 10 лири, Подземните градове – 25-30 лири, Мевляна в Коня – 6 лири
vИздигане с балон в Кападокия – около 130 евро
vПосещение на шоу с дервиши в Кападокия – 25 евро
vНапитки по време на хранене
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ :
vЦената на екскурзията е валидна при 40 пълно платили.
vПри резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията. Пълно плащане 20 дни преди датата на отпътуване.
vСрок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 15 дни преди датата на отпътуване.
vВъзможна е промяна в дните на провеждане на екскурзиите и във входовете на музеите.
vЗа лица над 65 г. има доплащане за мед. застраховка.
vЗа пътуване до Турция е необходим валиден международен паспорт минимум 6 месеца от датата на връщане в България.
vНе са необходими ваксинации.
vДеца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.