ДУБРОВНИК
 
    Дубровник е град с единствена по рода си политическа и културна история (Дубровнишката република от 1272г.) и прочут в цял свят със своето монументално наследство и красота ( 1979г. - включен в списъка на UNESCO за световното културно наследство) 
    Дубровнишката република векове наред (до началото на 19-ти) играе  важна роля в региона благодарение мощта на своята търговска флота и умелата си дипломация и е единствена се оказва достоен противник на Венеция.  
    Дубровник е построен като планиран град в 13-ти век, със своите добре запазени градски стени и кули (градени от 14-ти до 16-ти век). Сред забележителностите най-популярни са    двореца Спонца , двореца на  Ректора , църквата “Св.Влах”, Катедралата, фонтаните на Онуфрий, главната улица Страдун,  Доминиканският и Францисканският манастири и   множество други  обществени сгради,  църкви, дворци и къщи. 
    Дубровник Ви  потапя в своята неповторима атмосфера  която по своята уникалност може да бъде единствено сравнена с тези на Венеция и Амстердам.