Курорт Мариборско Похорие разполага със ски писти с различна сложност, които се намират на надморска височина от 325 м до 1327м и чиято обща дължина надхвърля 40км.

    Ски склоновете заемат площ от общо 220 хектара.

    През 100 дена от сезона  е осигурена 95 % допълнителна снежна покривка.

    По хребетите и върховете на Похорие  са разположени също 36 км от маршрутите за ски бягане и 6 км писти за спортни шейни.

    На разположение на скиорите са 4 двойни седалкови лифта, 16 влека и обиколна въжена линия, четириместен лифт Пощеля с общ капацитет от 18 000 скиора на час.

    Мощни прожектори осветяват 10 км от ски пистите  с различна сложност,  по които в късните часове на вечерта може да се насладите на  магията на нощните ски.

    От центъра на Марибор на Ваше разположение е автобус No 6 (наричан от местните жители Похорска впяница), който Ви води директно до обиколната въжена линия.

    Мариборско Похорие предлага голямо разнообразие от забавления, точно в близост до ски пистите туристите могат да се наслаждават на карането на ски, сноуборд, конна езда или файтон, през нощта нашите гости могат да карат спортна шейна, да станат участници във факелно шествие др.

    За удобството на гостите са предвидени места, където може да наемете ски екип или да депозирате Вашия, а също за Ваше удобство курорта разполага с огромен паркинг.  В училищата по ски и сноуборд на Вашите услуги са 200 учителя,а  също така огромно разнообразие от програми и забаваления за всички възрастови групи. Изберете своя вид спорт: алписйки ски, сноуборд , ски спускане-свободен стил и ски бягане.

     С многократен дневен ски билет, поръчан на Мариборско Похорие, Вие можете да карате ски  или сноуборд и на Рибнишко Похорие, в Копе и Крайнска Гора.