Начало - Хотели - - ВЕЛИКО ТЪРНОВО - ХОТЕЛ МОМИНА КРЕПОСТ
Календар
2020
2020
2020
2021
2021
2021
2021
2021
2021
2021
2021
2021

ХОТЕЛ МОМИНА КРЕПОСТ


     Хотел “Момина крепост” е разположен в  в крайградската зона за отдих и туризъм на Велико Търново - местността "Ксилифор" - между двете исторически перли на България - Велико Търново и Арбанаси.
     Местоположението на Комплекса, климатът в района, прекрасната природа, тишината и спокойствието са предпоставка за отдих и релаксация - чудесни условия за организиране на зелени училища, а също сватби, семейни или фирмени празници. Има възможности за преминаване по разнообразни туристически маршрути, а спортните, детските площадки и дискотеката в Комплекса са място за игри и забавления.
        Хотел - ресторант “Момина крепост” е напълно обновен. Предлага 156 места в реиновирани и стандартни стаи с 2 и 3 легла със собствен санитарен възел, централно отопление, ресторант за 90 души и тераса към него, кафе-сладкарница /дискотека/ и 3 конферентни зали /с 15, 30 и 100 места/, които са предпочитано място за провеждането на различни обучения, конференции и събрания. Хотелът разполага със собствен паркинг, а при необходимост - може да осигури транспорт от и до Велико Търново. В комплекса се намира и единствения по рода си музей на туристическото дело във великотърновския край.
     Професионални планински водачи, инструктори по планинско колоездене, спортно катерене и ориентиране могат да проведат обучение на начинаещи и напреднали спортисти. За групи се организират и детски спектакъл с професионални артисти и посещение на конна база и езда.