Начало - Хотели - - РОДОПИТЕ - ЗЛАТОГРАД - ХОТЕЛ АЛЕКСАНДРОВИ КЪЩИ
Календар
2021
2021
2021
2021
2021
2021
2021
2021
2021
2021
2021
2021

ЗЛАТОГРАД - ХОТЕЛ АЛЕКСАНДРОВИ КЪЩИ


     Уникалният ЕАК - Златоград е първият в България /и засега – единствен/частен етнографски ареален комплекси e най-голямата съвременна забележителност на Златоградска общината.
     Комплексът е открит на 24 май 2001 г., през 2004 г. е включен в списъка на 100-те национални туристически обекта в Република България, а в началото на 2006 г. е обявен за “най-добър уникален етнографски комплекс в България през 2005 г.”. 
 “Александрови къщи” е най-новият обект за настаняване на уникалния Етнографския ареален комплекс в Златоград. Архитектурният ансамбъл е съставен от две къщи /с топла връзка помежду им/, чиито фасади са изградени според най-добрите образци на възрожденския златоградски стил, а вътрешното архитектурно разпределение и обзавеждане е съобразено с функционалните изисквания на съвременния алтернативен туризъм.
     На гостите се предоставят 16 двойни стаи /с възможност за допълнително легло/, стилно обзаведени – и оборудвани с телефон, кабелна телевизия, мини-бар, сейф, интернет и луксозен санитарен възел с хидромасажен панел.
    Ресторантът на Александрови къщи разполага с 60 места. Тук се предлага голямо разнообразие от ястия и напитки - както местни специалитети /клин, петатник, сърми, баклава и др./, така и на традиционната българска национална кухня - сачове, гювечета, шашлици, богат избор от салати, топли студени предястия, риба и десерти.
     Във винарната, която е с капацитет 30 места, всеки почитател на виното може да изживее истинско удоволствие. Тук може да се опитат над 50 вида бели и червени вина от различни райони на България. За “мезе” се предлагат месни и рибни деликатеси, сирена и ядки.
      Оригинално оформеният SPA – център към хотелски комплекс “Александрови къщи” Ви предлага богата гама от възстановителни и релаксиращи процедури, които ще ви заредят с нова жизнена енергия и самочувствие на достъпни цени. Истински оазис в горещите летни дни е и откритият плувен басейн с джакузи. 
      “Александрови къщи” предоставят на своите гости разнообразни туристически пакети и маршрути – в Златоград и Златоградския етнокултурен ареал: по еко- и археологически пътеки и към риболовните обекти на Комплекса.