Начало - Хотели - - СЛИВЕН - ШАТО WINDY HILLS
Календар
2020
2020
2020
2020
2021
2021
2021
2021
2021
2021
2021
2021

ШАТО WINDY HILLS


       Шато “Ветровитите хълмове” е разположено на 12 км. западно от гр.Сливен на главен път София – Бургас в непосредствена близост до Сливенски минерални бани. Разполага с масив от 420 декара лозови насаждения от висококачествен френски посадъчен материал от сортовете “Мерло”, “Каберне Совиньон”, “Сира” и “Александрийски Мускат”. Избата е проектирана за преработка на 500 тона грозде при затворен технологичен цикъл.
      Сградата е разположена в центъра на лозовия масив, а от нейната атракционна кула се открива прексрасна панорамна гледка към масива и околностите. Комплекс “Windy Hills” разполга с ресторант със зимна и лятна градина с по 80 места.  В подземната част на избата, където в дъбови бъчви се формират и стареят вината е обособена дегустационна зала с 25 места, където гостите могат да опитат уникалния вкус на висококачествените червени вина.
      В четири звздната хотелска част в Шато “Windy Hills” има 11 уютни двойни стаи за двама, където гостите биха могли да прекарат истински релаксиращ уикенд. За постителите се организира разходка с екскурзовод /технолог винар/ из производствените зали, цеха за бутилиране на вината, избата за съхранението им, атракционната кула и други.
      Архитектурното излъчване на сградата създава усещане за уют, традиция и стил, зад които се крие едно модерно обзаведено винарско предприятие. В него са създадени условия за прилагане на най-съвременните технологии във винопроизводството. Технологичното оборудване е изпълнено от водещи италиански фирми и отговаря на всички световни изисквания. Цикъла на производство обхваща всички технологични операции от началната преработка на гроздето до бутилиране и художествено оформление на готовите вина. Управлението и контрола на качеството на произвежданата продукция се осъществява от модерно оборудвана лаборатория.
        Шато "Ветровитите хълмове" е ежедневно отворено за посещения.