С техника от Sigma

Със съдействието на: Canon България; Фотографски системи - официален дистрибутор на Sigma за България; Photo Shop.bg - партньор на Фотоклуб "Осмо изкуство" за програмата Клубни карти.
Организатори: Фото Клуб "Осмо Изкуство" и ТА "Стил Травел"
  • 27 февруари 2022 г.
  • С автобус

Цена: 47,00лв. на човек

    През февруари Керкини е едно от най-атрактивните места в Югоизточна Европа за наблюдение и снимане на диви птици.

   По това време в района на езерото са се струпали за зимуване десетки хиляди водолюбиви птици.

   Изумителни със своята внушителност и многочисленост са ятата на фламингото, къдроглавият пеликан, голямата белочела гъска, кафявоглавата потапница.   Поразяващи са откритите пространства с пъстротата си и многообразието на пернати.

   За любителите на птици и ценителите на дивата природа вълнуващо изживяване е срещата с редки и застрашени видове като Малката белочела гъска, Големия креслив орел, Морския орел, Сивия жерав, Тундровия лебед и много други.

Ако нямате валиден зелен сертификат – влизането в Гърция става с антигенен тест направен след 11,30ч. в събота 26.02 или PСR тест направен в петък 25.02 или събота 26.02.

ПРЕДУПРЕДЕТЕ, ЧЕ ТЕСТОВЕТЕ СА ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ БЪЛГАРИЯ И ТРЯБВА ДА СА НА АНГЛИЙСКИ!

За влизане в България ще са валидни тестовете, с които сте влезли в Гърция.

  • Програма
  • Включва
  • Не включва
  • Tab label

     6.30 ч. - Отпътуване от паркинга на стадион Васил Левски. Пътуваме по магистрала Струма. По пътя ще направим 2 спирки за почивка, втората непосредствено преди границата.

     Около 10:30 ч. - Пристигане в района на езерото Керкини. Ще направим обиколка на езерото като ще спираме на подбрани места, където птиците традиционно са многочислени и са на разстояние подходящо за снимане. 

     Ще минем през най-южната точка на езерото, където по това време има струпване на къдроглави пеликани в брачно оперение, малки корморани, речни чайки, сиви чапли и др.

     Ще направим фотосесия на къдроглави пеликани, докато ги подхранваме с риба предоставена ни от местните рибари. Подхранването протича бурно за птиците и изключително емоционално за фотографите и наблюдателите.

     Щом обиколката ни достигне село Керкини, с желаещите ще се качим на лодка, за разходка по езерото. Целта ни е доближаване към ятата на фламингото, на ловуващите пеликани, както и към ятата на кафявоглавата потапница, звънарката, клопачите и др. 

Разходката е с продължителност 1 час. Цената е 7 Евро на човек. 

След разходката с лодка - Тези, които желаят ще могат да се възпозват от гостоприемството на местната таверна и да се насладят на богатото разнообразие от местни ястия, акцент сред които са биволските специалитети и пърженият див шаран.

Около 17.00ч.отпътуване за София. 

Завръщане в София около 21.30ч.

 - Транспорт с лицензиран автобус

- Всички пътни и гранични такси

- Подхранване на пеликани на езерото Керкини

- Разходка с лодка на езерото Керкини

- Храна

- Лични разходи

1) негативен резултат от тест по метода PCR, направен до 72 часа преди влизането в Гърция или

2) отрицателен бърз (антигенен) тест (до 24 часа) или

3) сертификат за ваксинация за коронавирус COVID-19, четиринадесет (14) дни от завършването на ваксинацията и до 9 (девет) месеца от поставянето на втората доза, ако е еднодозова ваксина, 9 месеца от единствената доза. След поставяне на бустерна доза, сертификатът е валиден за неограничено време. Сертификатът за ваксинация включва името на лицето и вида и броя на дозите на ваксината. Тези документи следва да са издадени от публичен орган и в съответствие със законодателството.
Информация за т. нар. зелени държави (по скалата на ЕС в тази група влиза Република България – виж HTTPS://REOPEN.EUROPA.EU/EN или

4) удостоверение за преболедуване, което да е издадено 14 дни след първия положителен PCR и важи до 180 дни от посочената в уверението дата на диагностициране на заболяването и при условие, че документът е издаден от: а) държавен орган, според съответното законодателство, б) от референтна лаборатория на страната по произход или по преминаване, или от държавни или частни лаборатории на съответната държава, при условие, че частните лаборатории са сертифицирани от компетентния национален орган за сертификация, г) е на английски, френски, немски, италиански, испански, руски или гръцки език и включва името и фамилията на лицето така, както са изписани в паспорта.
Удостоверението за преболедуване от Covid - 19 се издава само след диагностицирането на коронавируса с PCR тест.
Друо избираемо изискване е:
5) представянето на Цифров COVID-19 сертификат на ЕС, в който се съдържа информация за ваксинацията, или отрицателен резултат от направени rapid test (до 24 часа), или PCR тест (до 72 часа), или информация за преболедуване от COVID-19. Цялата тази информация трябва да бъде в сроковете посочени по-горе в таблицата, според съответния случай.

Всички цитирани по-горе сертификати и други удостоверения да бъдат издадени съответно на английски, френски, немски, италиански, испански, руски или гръцки език, от оторизираните здравни органи или сертифицирани лаборатории.

Сподели

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print