Travel, Street, Архитектурна и Пейзажна фотография

Със съдействието на: Фотографски Системи ООД
Организатори: Фото Клуб „Осмо Изкуство” и ТА “Стил Травeл”
  • 21 - 24 септември 2017 г.
  • 4 дни/ 3 нощувки
  • С автобус

Снимки на участници във фотопленера ТУК

 Самотраки (името означава – високата Тракия) е наречен „най-мистериозния“ остров на Гърция и през вековете около него витаят много митове и легенди.

   Макар и остров, Самотраки е всъщност най-южната точка на Рило-Родопския масив. В древността е бил населен от тракийски племена, от където идва и името му. Уникалността на острова се състои в девствената природа със стръмно издигаща се планина, с гори от чинари, бор, кестени, кедри, кристална течаща вода, с водопади, малки вирове по теченията на планинските реки и много кози.

   На острова, освен да снимате, можете да се гмуркате, да карате колелета или скутери, да практикувате алпинизъм и каньонинг. Това е една уникална средиземноморска дестинация за туристи и фотографи, които обичат нетрадиционните места за туризъм. И всъщност, по тази причина острова е уникално място за творческа фотография. Участниците в нашата фотоекскурзия ще могат да се насладят на невероятни морски и планински пейзажи, изгреви и залези и на малките каменни улички в градчето Хора пълни с множество цветни детайли и мотиви за стрийт фотография. Любителите на постановъчната фотография ще могат да си организират фотосесия на някои от пясъчните плажове на острова или по уличките на старата столица.

   Гастрономите си струва да опитат специалитетите от ярешко месо, маслото и маслините, местните кози сирена, извара. Препоръчваме да вкусите местния мед, който е необработен. Самотраки не изостава и в областта на сладките – приготвени от местни плодове – дива череша, вишна, дюля, кайсия, диви смокини, дива слива, сладко от орехи. Традиционния хляб тук е с мая и нахут.

  • Описание
  • Допълнителна информация

 

Програма:

21.09.2017

ЧЕТВЪРТЪК

06:00ч. – Отпътуване от стадион „Васил Левски”, София за Гърция по маршрут София – Пловдив – Хасково – ГКПП Капитан Петко войвода – Орменион - Александрополис (470 км). /настаняването в автобуса започва 30 мин. преди часа на отпътуване/. Акредитиране на участниците във фотоекскурзията – в автобуса.
– около 14,00ч. - Пристигане в Александрополис. Свободно време.
– 16,00ч. - Отпътуване с ферибот за Самотраки (плаването продължава около 2,30 часа). Пристигане в Камариотиса. Настаняване в избрания от Вас хотел в Камариотиса.
Свободно време за вечеря. Препоръчваме да опитате морските деликатеси, които предлагат китните ресторантчета в града.
– Нощувка.

22.09.2017

ПЕТЪК

– 06:00 – 07:30 – Възможност за снимане на изгрева.
– 08:00 – 09:30 ч. – Закуска в избрания от Вас хотел.
– 09:00 ч. – Отпътуване за град Хора - старата столица на острова.
Хора е прекрасно малко градче с тесни каменни улички. Разположено живописно на склон, от който се отриват очарователни гледки към морето. То предлага малки кафенета и гръцки тавернички с ароматна и вкусна храна. Ще влезете и в симпатични работилнички, пълни с ръчно изработени сувенири.
Ще видим историческото кафе в столицата, построено през 1865г., църквата Успение Богородично (1875г.) с ценни икони и черепи на „Пет мъченици на Самотраки“. Ще имаме възможност да видим и църквата на Христос – Спасителя, Етнографския музей и руините на средновековен замък от 1431г., основана от заможна фамилия от Генуа, занимаваща се с търговия.
Градчето Хора е обявено от Министерството на културата на Гърция за защитен обект още през 1978 година.
Свободно време за разходка, снимане.
– 12,30ч. – Отпътуване за района на Терма – главното курортно градче с много заведения и минерални води.
Свободно време за обяд.
– около 14,30ч. – Следва кратка пешеходна разходка (около 30 минути) ще посетим водопада Грия Ватра (необходимо е да сте обути с подходящи обувки, тъй като пътеката на места е камениста и хлъзгава). По пътя за водопада ще минем покрай огромен ядлив кестен и много стари чинари.
– около 16,30ч. – Отпътуване за хотела.
Свободно време за снимане, разходка и вечеря.
– Възможност за снимане на залез и в режимно време.
– Възможност за нощна фотография.
– Нощувка.

23.09.2017

СЪБОТА

– 08:00 – 09:30 – Закуска в избрания от Вас хотел.
– 09:00 – Екскурзия до светилището на Великите богове. Там ще разгледате останките от светилището, където е намерена и статуята на богинята Нике от Самотраки, изложена на входа на музея Лувъра в Париж. Следва посещение на Археологическия музей, където се намира копието на богинята на победата Нике.
– около 11:00 - връщане в Камариотиса.
– след 11:00 – свободно време с цел по-подробно разглеждане на Самотраки.
Имате възможност да наемете скутери и автомобили за разходка из острова.

Желаещите да наемат скутер или кола трябва да притежават валидна шофьорска книжка.
Бройката на скутерите и колите е ограничена, като заявката за ползване на скутер или кола се подава заедно със заявката за участие във фотоекскурзията.
Наема за превозните средства е за 24 ч. – т.е. може да наемете превозно средство на обяд и да го върнете на следващия ден на обяд.

24.09.2017

НЕДЕЛЯ

– 08:00 – 09:30 – Закуска в избрания от Вас хотел.
Сутринта – Свободно време с цел разглеждане на „това, което не успях да видя от острова“:
– до 12,00ч. – Освобождаване на хотелите.
– 14,15ч. – Потегляне за ферибота.
– 15,0ч. – Отпътуване с ферибот за Александрополис.
– около 24,00ч. – Пристигане в София.
Програмата на фотоекскурзията може да претърпи промени в зависимост от снимачните условия или промяна на фериботното разписание!

   Преференции:

- Всеки участник получава персонален бадж удостоверяващ участието му във фотоекскурзията.

- Възможност за тестване на избрани модели обективи, светкавици и фотоапарати Sigma, чанти и раници Lowepro за травъл фотографи, стативи и аксесоари Joby и ремъци BlackRapid по време на фотоекскурзията - с предварителна заявка.

- Възможност за използване на преносимо осветление с автономно захранване – Dedolight Ledzilla, по време на фотоекскурзията.

- Талон за 5% отстъпка при покупка на продукти Sigma и Dedolight и 10% отстъпка при покупка на продукти Lowepro, Joby и BlackRapid.

- Продуктите на Sigma, Lowepro, Joby, BlackRapid и Dedolight са предоставени за фотоекскурзията с любезното съдействие на фирма Фотографски системи ООД.

   Всички демонстрационни продукти ще могат да бъдат закупени от участниците след фотоекскурзията при преференциални условия.

   НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

- Всеки участник трябва да притежава лична карта с валидност 6 месеца след пътуването.

- При пътуване на деца до 18 години без родители или само с един родител трябва да имат нотариално заверено пълномощно от непътуващия родител(и), че му разрешава(т) да напусне границите на България. Разрешението трябва да бъде на български език (оригинал и копие).

   Авторски права:

- Правата върху снимките остават изцяло на автора. Организаторите на фотоекскурзията запазват правото да ползват снимките от нея с цел популяризирането и и реклама на клуба.

Сподели

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print