Travel, Street, Архитектурна и Пейзажна фотография

Със съдействието на: Фотографски Системи ООД
Организатори: Сдружение Фото Клуб „Осмо Изкуство” и ТА “Стил Травeл”
  • 2 - 5 март 2017 г.
  • 4 дни/ 3 нощувки
  • С автобус

Остров Корфу (Керкира) е една от най-популярните туристически дестинации в света. Поради изключително богатото си културно-историческо наследство и неповторима природа още от древни времена е наричан „Смарагдовия остров”, „Вечно зеления остров”, „Острова на Нимфите”, „Дамата на Йонийско море” и др.

   Истината е, че острова e не само красив и романтичен, той е просто уникален и незабравим. Веднъж посетили го, със сигурност ще се връщате отново и отново…

  • Програма
  • Допълнителна информация
 

Програма:

02.03.2017

ЧЕТВЪРТЪК

05:30 – Отпътуване от стадион „Васил Левски”, София за Гърция по маршрут София–Кулата–Солун–Вериа–Козани–Янина–Игуменица (630 км). /настаняването в автобуса започва 30 мин. преди часа на отпътуване/. Акредитиране на участниците във фотоекскурзията – в автобуса.
– По пътя почивка и свободно време в Йоанина на езерото Памвотида - един от най-красивите гръцки градове.
– надвечер - Пристигане в Игуменица. Трансфер с ферибот до Корфу (пътуването продълажава около 1,45 часа), най-посещаваният гръцки остров в Йонийско море, известен с пясъчните си плажове, екзотична растителност, християнски храмове от времето на Византийската империя и Венецианска архитектура. Настаняване в хотел Hellinis 3*.
Хотел Hellinis е разположен на 3 км от столицата Керкира, в местността Канони, на 200 м от плажа и на 3 километра от двореца Мон Репо. Известният манастир Влахерна е на 5 минути пеша. От терасите на хотела може да се наблюдава изгрева на слънцето на фона на лагуната.
– Вечеря. Нощувка.

03.03.2017

ПЕТЪК

08:00 – Закуска.
09:00 ч. – Обща снимка пред хотела
Дневна фоторазходка:
– Обиколка на столицата на острова – Керкира (Корфу).
– Посещение на двореца “Ахилион” - лятната резиденция на императрица Елизабет, построена през 1890 г. в чест на Ахил–любимият герой на императрицата (допълнително се заплаща билет за двореца – 5 ЕВРО)
– Посещение и фото пауза на полуостров Канони.
– Пешеходна обиколка на столицата Керкира: площад “Еспланада”–сърцето на града и най-големият площад на Балканите; галерията с арките “Листон”– едно от най-романтичните кътчета на града, копие на парижката улица „Риволи”; Старата крепост, свързана с Венецианската окупация; дворецът „Св.св. Георги и Михаил”, където днес се помещава Музеят на азиатското изкуство; църквата „Св. Спиридон”–закрилник на града, спасил го от чумата, глад и турско нашествие. Свободно време – ще имате на разположение няколко часа, за да се потопите в уникалната атмосфера на столицата на острова.
– Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

04.03.2017

СЪБОТА

08:00 ч. – Закуска.
Целодневна екскурзия: Ще посетим недокоснати от туристическия поток селца във вътрешността на острова, където времето е спряло.
– Палеокастрица - един от най-оживените и красиви курорти на острова, за който легендата разказва, че на негово място се намирал древният град Алкинос. На този бряг бродил Одисей, запленен от приказния остров. Посещение на манастира "Палеокастрица" - великолепен пример за гръцка религиозна архитектура. Според легендата Богородица спасила светата обител и местните жителите от нашествието на пирати, като вкаменила кораба им. Свободно време.
– Отпътуване за Сидари - прекрасен курорт в северната част на острова, където брегът е глинест и е живописно изваян от морето.
– Фото-пауза на известната природна забележителност „Canal d'amour” или „Каналът на любовта”. Свободно време в Сидари.
– Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

05.03.2017

НЕДЕЛЯ

Отпътуване за България.
– Пристигане в София късно вечерта.
Програмата на фотоекскурзията може да претърпи промени в зависимост от снимачните условия!

   Преференции:
   Всеки участник получава персонален бадж удостоверяващ участието му във фотоекскурзията.
   Възможност за тестване на избрани модели обективи, светкавици и фотоапарати Sigma, чанти и раници Lowepro за травъл фотографи и стативи Joby по време на фотоекскурзията - с предварителна заявка.
   Възможност за използване на преносимо осветление с автономно захранване – Dedolight Ledzilla, по време на фотоекскурзията.
   Талон за 5% отстъпка при покупка на продукти Sigma и Dedolight и 10% отстъпка при покупка на продукти Lowepro и Joby.
   Продуктите на Sigma, Lowepro, Joby и Dedolight са предоставени за фотоекскурзията с любезното съдействие на фирма Фотографски системи ООД. Всички демонстрационни продукти ще могат да бъдат закупени от участниците след фотоекскурзията при преференциални условия.
   НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
   Всеки участник трябва да притежава лична карта с валидност 6 месеца след пътуването.
   При пътуване на деца до 18 години без родители или само с един родител трябва да имат нотариално заверено пълномощно от непътуващия родител(и), че му разрешава(т) да напусне границите на България. Разрешението трябва да бъде на български език (оригинал и копие).
   Авторски права
   Правата върху снимките остават изцяло на автора. Организаторите на фотоекскурзията запазват правото да ползват снимките от нея с цел популяризирането и и реклама на клуба.
   Забележка
   Организаторите си запазват правото на промени в програмата с цел подобряването на организацията и качеството на фотоекскурзията.

Сподели

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print