Със съдействието на Фотографски системи – официален представител на Sigma за България.

Фото Клуб „Осмо Изкуство” и Туристическа агенция „Стил Травел“
Travel, Street, Архитектурна и Пейзажна фотография през деня и след настъпването на нощта
 • 22 - 25 септември 2022 г.
 • 4 дни / 3 нощувки
 • С автобус

   Самотраки (името означава – високата Тракия) е наречен „най-мистериозния“ остров на Гърция и през вековете около него витаят много митове и легенди.

   Макар и остров, Самотраки е всъщност най-южната точка на Рило-Родопския масив. В древността е бил населен от тракийски племена, от където идва и името му. Уникалността на острова се състои в девствената природа със стръмно издигаща се планина, с гори от чинари, бор, кестени, кедри, кристална течаща вода, с водопади, малки вирове по теченията на планинските реки и много кози.

   На острова, освен да снимате, можете да се гмуркате, да карате колелета или скутери, да практикувате алпинизъм и каньонинг. Това е една уникална средиземноморска дестинация за туристи и фотографи, които обичат нетрадиционните места за туризъм. И всъщност, по тази причина острова е уникално място за творческа фотография. Участниците в нашата фотоекскурзия ще могат да се насладят на невероятни морски и планински пейзажи, изгреви и залези и на малките каменни улички в градчето Хора пълни с множество цветни детайли и мотиви за стрийт фотография. Любителите на постановъчната фотография ще могат да си организират фотосесия на някои от пясъчните плажове на острова или по уличките на старата столица.

   Гастрономите си струва да опитат специалитетите от ярешко месо, маслото и маслините, местните кози сирена, извара. Препоръчваме да вкусите местния мед, който е необработен. Самотраки не изостава и в областта на сладките – приготвени от местни плодове – дива череша, вишна, дюля, кайсия, диви смокини, дива слива, сладко от орехи. Традиционния хляб тук е с мая и нахут.

   По време на фотоекскурзията Фотографски системи ще представят за първи път новите широкоъгълни обективи за безогледални системи Sigma 20/1.4 DG DN Art и Sigma 24/1.4 DG DN Art, конструирани специално за астрофотография.

   Участниците във фотоекскурзията ще могат да поръчат за тест и други обективи подходящи за пейзажна фотография през деня, и след настъпването на нощта като Sigma 14/1.8 DG HSM Art, Sigma 24/1.4 DG HSM Art, Sigma 12-24 Art, обективи от серията I”, като 20/2 DG DN, 24/2 DG DN, обективи за FUJIFILM Xmount и много други. Записаните за участие във фотоекскурзията ще получат пълен списък с техника за тестване една седмица преди заминаването, за да могат да заяват техниката, която биха искали да тестват.

Преференции:
 • Всеки участник получава персонален бадж удостоверяващ участието му във фотоекскурзията. 
 • Възможност за тестване на избрани модели обективи и фотоапарати Sigma с осигурени техническа консултации за тестовите продукти – с предварителна заявка.
 • Продуктите на Sigma са предоставени за фотоекскурзията с любезното съдействие на фирма Фотографски системи. Всички демонстрационни продукти ще могат да бъдат закупени от участниците след фотоекскурзията при преференциални условия.
 • Демонстрационната техника ще бъде раздадена на 22.09.2022 г. в автобуса, като е необходимо да се върне най-късно до пристигането в България на 25.09.2022 г
  Авторски права
  Правата върху снимките остават изцяло на автора. Организаторите на фотоекскурзията запазват правото да ползват снимките от нея с цел популяризирането и и реклама на клуба.
  Забележка
  – Организаторите си запазват правото на промени в програмата с цел подобряването на организацията и качеството на организираните от тях мероприятия.
  – Обективите, които ще бъдат осигурени за пленера са единични бройки и желаещите да ги ползват ще трябва да се редуват.
  За повече информация:
  ТА „Стил Травел” – 02 963 58 39
  Сдружение “Фотоклуб Осмо изкуство” – 02 444 26 61

Сподели

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print