Travel, Street, Архитектурна и Пейзажна фотография

Със съдействието на: Фотографски Системи ООД
Организатори: Фото Клуб „Осмо Изкуство” и ТА “Стил Травeл”
  • 2 - 5 март 2018 г.
  • 4 дни/ 3 нощувки
  • С автобус

 Тасос е най-северният гръцки остров, част от Североегейските острови (заедно със Самотраки), който се намира на около 10км от брега (5,8 м.м.). Площта му е около 380 км², а бреговата линия – около 110 км, от които 95 км плажове. Има овална форма, като в посока север-юг максималната му дължина е 26 км, а изток-запад – 22 км. Средната част на острова е планинска, като най-високият връх (Ypsario или Psario) е с височина 1206 м. Смята се, че това част от Рило-Родопския масив, като често планината също се нарича Ипсари. В североизточната част на острова скалите надвисват над морето, докато югозападната е по-полегата и с по-широки плажове.

   За да имаме възможност за повече фотографски преживявания и снимки на „точното място в точното време“ решихме условно да разделим програмата за пребиваването си на острова на две части: Първата част – 3 март (събота) ще направим обиколка на по-интересните места на острова с автобуса. Втората част – или втория ден от пребиваването ни на остров Тасос – 4 март (неделя) ще дадем възможност на участниците да наемат автомобили или мотопеди и да посетят интересни места за снимане на острова, по което време решат.

   Много от подходящите за снимане локации не могат да бъдат достигнати с автобус или пък времето от деня, в което можем да ги достигем с автобуса е неподходящо за снимане, така че се надяваме, възможността за придвижване на участниците посредством автомобил или мотопед под наем да доведе до заснемането на много повече красиви кадри по време на фотоекскурзията, което всъщност е нашата цел.

Сподели

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print