“ПО СЛЕДИТЕ НА ПРЕЛЕТНИТЕ ПТИЦИ …”

С техника от Sigma
специални обективи за специални местас
Със съдействието на: БДЗП и Фотографски системи – официален дистрибутор на Sigma, LensCoat, BlackRapid и Walther Design за България
Организатори: Фото Клуб "Осмо Изкуство" и ТА "Стил Травел"
 • 15-16 октомври 2022 г.
 • С автобус
 • 2 дни / 1 нощувка

Тази година наш водач ще е ДИМИТЪР ГРАДИНАРОВ

 орнитолог от Българско дружество за защита на птиците.

Защо организираме нашата фотографска експедиция през месец октомври на езерото Керкини?

Много популярно през последните години, езерото Керкини има с какво да Ви удиви и развълнува през всеки един сезон от годината. То дава подслон на голям брой хвъркати видове през зимния период и се явява една от най-важните  спирки за почивка при техните пролетна и есенна миграции по пътя „Виа Аристотелис“.

Октомври е месецът когато вече тук са ятата фламинго. Къдроглавите пеликани все още ловуват на многобройни ята в северната част на езерото. Често ятата са смесени с традиционно многочисления сега розов пеликан. По това време в района на езерото могат да се видят, а при  късмет и снимат редки и застрашени видове като  Големия креслив орел, Морския орел, Сивия жерав и много, много други.

Есента е времето, когато езерото Керкини предлага невероятни гледки и за почитателите на пейзажната фотография. В огледалните му води ще видим планините Беласица, Круша и Ченгел планина, които го обграждат, а изгревите и залезите над езерото са невероятно красиви. И тъй като много от любителите на дивата фотография са и почитатели на пейзажната фотография планираме да отделим време и за този жанр, за който езерото Керкини също е много подходящо място.

Преференции:
 • Всеки участник получава персонален бадж удостоверяващ участието му във фотоекскурзията. 
 • Възможност за тестване на избрани модели обективи и фотоапарати Sigma с осигурени техническа консултации за тестовите продукти – с предварителна заявка.
 • Продуктите на Sigma са предоставени за фотоекскурзията с любезното съдействие на фирма Фотографски системи. Всички демонстрационни продукти ще могат да бъдат закупени от участниците след фотоекскурзията при преференциални условия.
 • Демонстрационната техника ще бъде раздадена на 22.09.2022 г. в автобуса, като е необходимо да се върне най-късно до пристигането в България на 25.09.2022 г
  Авторски права
  Правата върху снимките остават изцяло на автора. Организаторите на фотоекскурзията запазват правото да ползват снимките от нея с цел популяризирането и и реклама на клуба.
  Забележка
  – Организаторите си запазват правото на промени в програмата с цел подобряването на организацията и качеството на организираните от тях мероприятия.
  – Обективите, които ще бъдат осигурени за пленера са единични бройки и желаещите да ги ползват ще трябва да се редуват.
  За повече информация:
  ТА „Стил Травел” – 02 963 58 39
  Сдружение “Фотоклуб Осмо изкуство” – 02 444 26 61