Със съдействието на Sigma - специални обективи за специални места

Пейзажна фотография
  • 18 – 20 юни 2021 г.
  • 3 дни/ 2 нощувки
  • Със собствен транспорт

Скъпи приятели,

И тази година, дойде време да рестартираме дейността си и да обявим първото за годината мероприятие на клуба. Решихме да го проведем в района на гр. Червен бряг и за основна тема за фотографските ни идеи избрахме пещерата “Проходна”. Ще се установим в гр. Червен бряг и по време на пленера ще имаме възможност да се организираме за следните фотографски импровизации:

ЗАПИСВАНЕ И УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ


Местата за настаняване са ограничени и попълването им става по реда на подаването на заявка и заплащане на таксата участие.
Желаещите да участват във фотопленера трябва да попълнят онлайн формата за записване и в тридневен срок да направят предплащане на таксата за участие, за да потвърдим резервациите на хотела.

СРОК ЗА ЗАПИСВАНЕ – 10 юни 2021 година ИЛИ ДО ИЗЧЕРПВАНЕ НА МЕСТАТА!

  • Описание
  • Програма
  • Забележки

Теми за фотографски импровизации по време на пленера

- Пейзажна фотография - ето някои идеи за местата за фотография и разходки в района на Червен бряг – Карлуково:

- Пещерата Проходна – една чудесна локация, както за дневна пейзажна фотография, така и за фотография след настъпването на нощта

- Скално образувание "Провъртеника"

- Каменните къщи в района на Карлуково - имаме разрешение от собственика да влезем и да разгледаме отвътре една от къщите.

- Скален манастир “Света Марина“

- Скален манастир "Свeти Никола"

- Скалните венци на село Кунино простиращи се от Карлуково до Провъртеника

- Геопарк Искър-Панега

- Природният феномен "Дупката" представлява сводеста скала - скална арка, под която преминава река Вит в близост до село Ъглен

 

- Фотография на звездното небе

По време на пленера ще имаме почти идеални условия за нощна фотография на звездното небе. Луната щее в първа четвърт, което в комбинация с близостта на пещерата “Проходна” прави условията на пленера почти идеални за творчески импровизации с фотография на звездното небе. Отново, за участниците в пленера ще бъдат осигурени светлосилни широкоъгълни обективи Sigma, подходящи за такъв тип фотография. А за желаещите да експериментират с “рисуване със светлина” може да осигурим и преносими LED лампи Rotolight с контрол на цветната температура.

 

Обсъждане на снимки - Всяка вечер в ресторанта на хотела - Възможност за прожекция и обсъждане на кадрите направени през деня.

 

И не на последно място - на 19 юни вечерта по време на вечерята ще организираме обявяване на резултатите и награждаване на победителите в онлайн конкурса за 10-тата годишнина на ФОТОКЛУБ “ОСМО ИЗКУСТВО” - “НАЙ-ХУБАВ ФОТОСПОМЕН ОТ УЧАСТИЕТО ВИ В НАШЕ МЕРОПРИЯТИЕ”

 

Настаняването ще бъде в хотел “Таганрог” (ще бъдем настанени в стаи, които са след  основен ремонт), при цена за две нощувки (петък и събота) в двойна стая - 115 лева на човек.

Местата са ограничени, така че побързайте със записването, което можете да направите до 10 юни 2021 г.

18.06.2021 – ПЕТЪК

До 18:00 ч. – пристигане и настаняване в хотел “Таганрог” – ще бъдем настанени в стаи, които са след  основен ремонт.

– Свободно време за разходки, снимане, почивка

– Време за раздаване на техниката за тестове.

– Време за вечеря

– Възможност за късна разходка до пещерата Проходна за фотографски импровизации съсзвездното небе – по желание и при самостоятелна организация на участниците.

19.06.2021 – СЪБОТА

– Свободно време за разходки, снимане и почивка. Възможни дестинации за разходки:

- Пещерата Проходна

- Скално образувание "Провъртеника"

- Каменните къщи в района на Карлуково - имаме разрешение от собственика да влезем и да разгледаме отвътре една от къщите.

- Скален манастир “Света Марина“

- Скален манастир "Свeти Никола"

- Скалните венци на село Кунино простиращи се от Карлуково до Провъртеника

- Геопарк Искър-Панега

- Природният феномен "Дупката" представлява сводеста скала - скална арка, под която преминава река Вит в близост до село Ъглен

Около 20:00 ч. – ресторанта на хотела

- обявяване на резултатите и награждаване на победителите в онлайн конкурса за 10-тата годишнина на ФОТОКЛУБ “ОСМО ИЗКУСТВО” - “НАЙ-ХУБАВ ФОТОСПОМЕН ОТ УЧАСТИЕТО ВИ В НАШЕ МЕРОПРИЯТИЕ”

- Обявявене на програмата на клуба за следващите месеци до настъпването на есента.

20.06.2021 - НЕДЕЛЯ

– Закуска

– Време за връщане на техниката за тестове.

– Свободно време за снимане и разходка в гр. Червен бряг.

– Време за обяд –  мястото ще уточним допълнително.

– Отпътуване.

- Записаните за участие ще получат списък с техниката налична за тестване по време на пленера три дни преди началото му.

- Осветление Rotolight ще бъде налично за използване по време на пленера, само при получена предварителна заявка от поне един от участниците във фотопленера.

Организаторите си запазват правото на промени в програмата с цел подобряването на организацията и качеството на мероприятието.

За повече информация: 

02 963 58 39 – ТА Стил Травел

02 444 26 61 – “Фотоклуб Осмо изкуство”

Фотокредит: Галя Велева - algaivel

Сподели

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print