Wildlife фотография, Портретна фотография, Пейзажна фотография и Аеро фотография

  • 26 – 29 август 2021 г.
  • 4 дни/ 3 нощувки
  • Със собствен транспорт

 ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА СНИМАНЕ ОСИГУРЕНИ ЗА УЧАСТНИЦИТЕ В ПЛЕНЕРА

  1. Снимане на водолюбиви птици от укритие в Защитена местност Пода

  2. 2. Снимане на водолюбиви птици с маскировъчно пончо или от маскировъчно преносимо укритие в района на Бургаски езера и Поморийско езеро

  3. Обиколка и снимане в Бургаските солници с „Влакчето на солта“

  4. Възможност за снимане със собствен дрон в района на Поморийските солниците.

   Както миналата година, ще проведем пленера по време, когато птиците вече са напуснали гнездата си и е започнал есенният прелет. Тогава различните видове птици като къдроглавия пеликан, розовият пеликан, лопатарките, чаплите, множеството дъждосвирци, рибарки и др. се струпват на предпочитани  места в района на Атанасовско езеро, Вая, Пода, Мандра и Поморийско езеро.

   Пътуването с „Влакчето на солта“ ни представя традиционния начин на добив на сол и характерния пейзаж за солниците,  останал почти неповлиян от технологиите през вековете.    Обагрените в червено-розово води на Атанасовско езеро, прелитащите ята птици, планините от сол, лицата и ръцете на солничарите не дават покой на сетивата попиващи неповторимата атмосфера. Близо до началната спирка на „Влакчето на солта“ е и „Точката“ – вече 30 години това е най-притегателното място за хората следящи есенния прелет по миграционният път Виа Понтика.

Нощувките са в хотел „Релакс“ Сарафово – с прекрасна гледка към морето.

БЕСЕДИ

   Природозащитниците от БДЗП в лицето на Петър Янков ще ни помогнат да научим повече за защитените влажни зони около Бургас и техните обитатели по това време на годината.

   Спас Узунов от БФБ ще изнесе беседа за живота в бургаските езера, солниците, тяхната история и различните методи за добиване на сол и много други любопитни факти около солта.

Извън фотографската програма ще имате възможност да се запознаете и да рисувате с Мега – Нейрографика

Сподели

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print