Със съдействието на Фотографски системи – официален представител на Sigma за България.

Фото Клуб „Осмо Изкуство” и Туристическа агенция „Стил Травел“
Пейзажна фотография
  • 16 - 19 юни 2022 г.
  • 4 дни / 3 нощувки
  • Със собствен транспорт
   Приятели,
   В началото на лятото Ви предлагаме да се разходим до и около язовир Кърджали, да се разходим по всички мостове, по които можем да преминем, да посетим всички махали, до които можем да стигнем и да се запознаем с хората, които все още живеят там. Да снимаме тях, поминъка им и красотата на Източни Родопи!
   Предлагаме по време на този пленер, да разчупим стереотипите, с които сме свикнали по време на до сега провежданите пленери и да се разделим на групи, по коли или по друг принцип. Във всеки от двата снимачни дни на пленера, различните групи да минат по различни маршрути, да посетят различни места, а вечерите да си покажат едни на други, до къде са стигнали, какво са видяли и заснели. Надяваме се, по този начин да имаме възможност да видим обектите по маршрутите, заснети от различни гледни точки.
   Като начало, предлагаме два примерни маршрута за двата снимачни дни на пленера. С цел избягване на струпване на много снимащи или наблюдаващи пленеристи на едно място, предлагаме да се разделим на две групи, като едната група поема маршрут 1, другата маршрут 2, на следващия ден се сменят.
   По маршрутите сме набелязали контролни точки, където са важните отклонения, и на които има възможност за изчакване.
   С оглед на тесните пътища в района, с много завои и на места малки отбивки, предлагаме автомобилите да не се движат в колона, а всеки да си пътува самостоятелно.
   От тази гледна точка пленера е свободен, като всяка вечер ще има възможност за показване и обсъждане на кадри, направени през деня, или обмяна на интересни места, забелязани по пътя.
   За участниците във фотопленера отново ще бъде осигурена фототехника Sigma, която ще бъде на разположение на учасниците по време на пленера. Техниката е осигурена от  Фотографски системи – официален дистрибутор и оторизиран сервиз на Sigma за България.
   Транспорта до хотел “Боровица” е с лични автомобили. За да улесним организацията, моля участниците, които ще пътуват с личния си автомобил при записване да отбележат, откъде пътуват и  колко свободни места имат в колата. Ако разбира се, имат желание за това.
   По време на пленера ще направим всичко възможно допълнително да уплътним свободните места по наличните автомобили, за да не се налага полупразни автомобили да обикалят родопските пътища. От една страна, така ще можем да намалим разходите за гориво на участниците, което в тези времена си е направо задължително, от друга пътищата, по които ще пътуваме са тесни и не е добре да ги задръстваме с дълги автомобилни колони.

Сподели

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print