Посещение на уникалната Къща на хляба

в Копривщица
  • Еднодневна екскурзия с автобус
  • подходяща за деца от 3-та и 4-та група на детската градина и ученици от 1-ви до 4-ти клас
  • включва посещение на музейни обекти
  • включва участие в уъркшоп
  • в програмата могат да участват едновременно максимум около 200 деца

   Децата минават всички стъпки по приготвянето на ръчен хляб. Провокирани от ТЕАТЪРА НА ТРОХИТЕ се вдъхновяват да създават собствени сценарии, да правят кукли от тесто, да създават “декори” рисувайки образи в брашно, като по този начин заедно изграждат мултимедийни и мултисетивни куклени театрални представления.

   Месят, точат, пекат, пеят, рисуват, пробват готовите печива под формата на игра се запознават с тайната на приготвянето на раз. видове български хляб.

   В кухненското пространство децата споделят емоции, опит, впечатления и най-накрая самия хляб, като по този начин се учат на работа в екип, търпение и споделяне, креативност, творческо мислене, стремеж към знания, импровизация, намирането на решения за реални ситуации по забавен и увлекателен начин. Другата половина на деня ще разгледаме забележителностите на Копривщица – църквата „Успение на Св. Богородица“, училището „Св. Св. Кирил и Методий“, моста на Първата пушка, Костницата и по преценка на ръководителите можем да посетим някои от: къща-музей „Димчо Дебелянов“, къща-музей „Каблешкова“, къща-музей „Каравелова“, къща-музей „Георги Раковски“

Цената се определя от населеното място от което тръгва групата.

Сподели

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print
"СТИЛ ТРАВЕЛ" ЕООД е член на

    "СТИЛ ТРАВЕЛ" ЕООД е член на

    НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ ЗА ДЕТСКИ И МЛАДЕЖКИ ТЪРИЗЪМ