Посещение на дигитален планетариум, терариум, акариум, тропик зала с живи пеперуди

Обиколка на Стария Пловдив
  • Еднодневна екскурзия с автобус
  • подходяща за ученици от 1-ви до 7-ти клас
  • включва посещение на музейни обекти
  • в програмата могат да участват едновременно максимум около 100 деца

Програмата включва:

   Първият дигитален планетариум в България се намира в Природонаучния музей в гр.Пловдив. Уникалното за България съоръжение е част от мащабния ремонт на музея, който приключи 2015г.

   Висящият купол на планетариума е с диаметър 8 метра, с прекрасно озвучаване и картина, които ще пренесат зрителите в магията на Космоса.  Децата ще могат да се докоснат до всяка една планета и метеорит и ще се потопят в истински космически театър.

   Под купол са разположени 50 места за зрители, а в окръжност наоколо са витрините, представящи една от най-пълните и красиви експозиции на минерали в страната.

   В Природонаучния музей посетителите могат да разгледат напълно обновената експозиция на музея, да видят най-богатия и разнообразен в страната морски аквариум, в които могат да се наблюдават октоподи, сепии и коралови рибки, а сладководният аквариум с 216 вида риби от цял свят е най-богатия и добре оформен в страната. Ще посетим и терариума, където живеят нилски крокодил, кайман, игуана, 14 вида змии и над 30 вида паяци. 

   Можете да изберете между Дигиталния планетариум или 3D прожекция на филма „Морски чудовища“ на National Geographic.

   Ще посетим и новооткритата уникалната за България зала „Тропик“, където около децата ще летят живи пеперуди.

   Следва кратка разходка на архитектурния резерват „Старият Пловдив“ с възможност за посещение на Етнографския музей (къщата на Куюмджи Углу – най-голямата къща запазена от времето на Българското Възраждане), и най-красивата пловдивска църква „Св. Св. Константин и Елена“.

   По пътя ще научим повече за битката при „Траянови врата“, ще видим единствените в България оризища и интересните птици, които ги обитават.

Цената се определя от населеното място от което тръгва групата.

Сподели

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print
"СТИЛ ТРАВЕЛ" ЕООД е член на

    "СТИЛ ТРАВЕЛ" ЕООД е член на

    НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ ЗА ДЕТСКИ И МЛАДЕЖКИ ТЪРИЗЪМ