Едно от най-сигурните въздушни приключения и в същото време може би най-спокойното и най-приятното.

Свободен полет и панорамно издигане
  • Свободен полет над Белоградчишките скали - цена: 300,00лв/ на човек
  • Свободен полет в района на Видин - цена: 150,00лв/ на човек
  • Панорамно издигане с балон - цена: 50,00лв/ на човек
  • Оферта № 02/2001
  • Описание
  • Свободен полет с балон
  • Панорамно издигане с балон
  • Резервирай

   Полетът с топловъздушен балон е едно от най-сигурните въздушни приключения и в същото време може би най-спокойното и най-приятното. Балонът лети рано сутрин или привечер, когато вятъра е най-спокоен и се носи плавно със скоростта на вятъра. Той се издига благодарение на затоплянето на горещия въздух в купола му и се снишава при изстиването на този въздух. На различните височини има въздушни пластове, които се движат в различни посоки с различна скорост и това позволява на пилота да направлява в известна степен посоката на движение. Кацане става на полето, чрез контролирано изпускане на горещ въздух посредством голяма клапа в най-горната част на балона, след което пасажерите летели за първи път с балон участват в специален ритуал.

   Кошът на балона побира стандарно 4ма пасажери за сутрешен полет и 2-3ма за следобеден в зависимост от няколко фактора. При всички случаи балона се управлява от пилот. Полетът с балон е един отличен способ за борба със страха от високо, стига този страх да е твърде голям. Принципно човек, който може да стои спокойно на терасата на 5тия етаж без да му се подкосяват краката може да лети спокойно и с балон. Децата под 6 години летят само ако не ги е страх от шума на горелката и винаги с придружител.

   При издигането с балон на височина до 1000м над земята температурата в коша не се променя особено, поради следните причини: обикновено е слънчево и вятъра е слаб, а дори балона се движи с посоката на вятъра и той практически липсва. Нещо повече – горелката освен въздуха над нея затопля и главите на по-високите пасажери, така че не е необходимо специално по-топло обличане. Достатъчно е да се облечете удобно със спортни обувки.

   Свободният полет с балон е истинско приключение, а усещането да летиш свободно и плавно над земята е несравнимо.

   Свободният полет стандартно може да бъде планиран за половин или цял час, като над Белоградчишките скали предлагаме полети от цял час поради спецификата на терена, изобилстващ с прекрасни скали и големи горски масиви.

   В района на Видин или на определени мяста около Белоградчик може да се планират и половинчасови полети, особено когато групата от пасажери е по-голяма и всички искат да летят.

- над Белоградчишките скали - Цена: 300лв/човек

   Полетът с балон над Белоградчишките скали продължава около час. Излитаме от една много красива полянка между скалите само на 2мин. пеща от централния площад в Белоградчик - Панаирището. Коша на балона събира средно 4 пасажера. Летим ниско над скалите и после високо с посоката и силата на вятъра. Свободният полет с балон е истинско приключение, а тези, които се осмелят за първи път да се качат в балон след това получават благодорническа титла на специална церемония. Кацаме на място различно от това, от което сме излетели, но наземния екипаж на балона ни връща обратно по земя с помощта на обикновен автомобил.

   Часът на излитане обикновено е между 7:00 и 8:00 сутринта. Възможни са и следобени ВИП полети за 2ма или трима пасажери

   Цялото преживяване включва: свободен полет, церемония с естествено пенливо вино,трансфер обратно до центъра на града.

   Щастливи приземявания!

- в района на Видин - цена: 150лв/човек

   Полетът с балон в района на Видин или на някои места около Белоградчик като с. Боровица и с.Рабиша /Рабишкото езеро/ може да бъде планиран за 30 минути поради сравнително по-равниния характер на местността. При полет в района на Видин често се вижда целия завой на река Дунав, а приключението от полета е не-по-малко силно.

   30 минутният полет при достатъчно слаб вятър позволява в рамките на една сутрешна полетна сесия да се направят няколко кратки полета, като пасажерите сменят своите места в коша на балона всеки път когато той кацне изправен на земята. При този тип полет е възможно по-големи групи от до около 20 човека да летят в една сутрин.

   Часът на излитане обикновено е между 7:00 и 8:00 сутринта.

   Цялото преживяване включва: свободен полет, церемония с естествено пенливо вино след окончателното кацане на балона,трансфер обратно до мястото на излитане.

Панорамно издигане с балон - цена: 50лв/човек

   Панорамното издигане с балон е с продължителност 7-8 до 10 минути. Мястото на издигане е Панаирището – поляна сред скалите на 2 минути пеша от центъра на Белоградчик.

   Балонът е фиксиран с въжета за близкостоящите скали, което позволява издигането му до 77 метра над земята. За сравнение стандартните привързани издигания са на височина от 20-30 метра. От тази височина пред очите ви се открива великолепна гледка към Белоградчишките скали. Вижда се най-високата част на крепостта Калето, Ученичката, Мечката, Адам и Ева, Червената стена и целияи великолепен пейзаж на юг, както и малка част от града.

   Часът на панорамно издигане обикновено е между 7:00 и 8:00 сутринта в събота или неделя. При наличие на група от минимум 15 човека може да се направи издигане в удобна за пасажерите дата.

   Цялото преживяване включва: изгидане и спускане с балон, управляван от пилот

Please wait...

Сподели

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print