ФОТОРАЗХОДКА С ФОТОКЛУБ “ОСМО ИЗКУСТВО” SIGMA И ОЛИМПУС

Организатори: Сдружение Фотоклуб "Осмо Изкуство" и ТА "Стил Травел"
Със съдействието на:
  • Фотографски системи – официален дистрибутор на Sigma, BlackRapid, LensCoat и Rotolight за България
  • Photo Shop.BG – партньор на Фотоклуб “Осмо изкуство” за програмата Клубни карти
  • Olympus България
Пролет в парк “Врана” 2019г.

   Предлагаме на Вашето внимание една разходка в парк „Врана“ в разгара на пролетта.

   Това е момента от годината, когато в парка могат да бъдат видяни най-много видове птици. Сред разбуждащата се през пролетта растителност част от пернатите вече са загнездили, други са се отдали на брачни игри, а някои за кратко са спрели за почивка при своята пролетна миграция.

 

  • Описание
  • Осигурена техника
  • Допълнителна информация

   Какво можем да снимаме в парк "Врана" в разгара на пролетта?

   По това време в парка „Врана“ могат да бъдат наблюдавани над 50 вида птици. Разбира се много от тях остават скрити и за най-зорките от нас. Със сигурност на хранилките-станции ще може да снимаме видове като горска зидарка, лъскавоглав синигер, голям синигер, син синигер, черен синигер, елшова скатия, обикновенната чинка. Сред по-предпазливите макар и редовни посетители на хранилките са и големият пъстър кълвач, средният пъстър кълвач, черешарката, зелениката, щиглецът, сойката …. Около хранилките: поен дрозд, имелов дрозд, кос, червеногушка, бяла стърчиопашка и др. При повече упорство и късмет в обективите Ви могат да попаднат големият ястреб, малкият ястреб, мишеловът, дърволазката, жълтоглавото кралче, дългоопашатият синигер, черният кълвач, зеленият кълвач, сирийският пъстър кълвач и др. По това време в парка се задържат прелетници като соколът орко, папунякът и др. Ще са разцъфнали няколкото магнолии на парка, а игликата ще е застлала килим в цялата си гама от багри.

   По алеите на парка очакваме да има и възможности за любителите на стрийт фотографията. Който желае, може да си доведе и модел за снимане на фона на красивите гледки в парка. Освен многото възможности за снимане ще имаме на разположение и фотокамери и обективи от една изключително приятна и компактна система, а именно Микро Четири Трети на Олимпус. Избрахме Олимпус за партньор на тази фоторазходка поради малките размери и тегло на техниката, което я прави изключително подходяща за снимачна разходка. Тъй като другият ни партньор за фоторазходката е Фотографски системи, ще можем също така да тестваме и ремъци за фотоапарати BlackRapid, а по предварителна заявка и продукти на другите марки, които Фотографски системи предлага на българския пазар.

   Осигурена е подходяща техника за фоторазходката със съдействието на Sigma и Олимпус България.

ПРОГРАМА

   08:00 ч. – събиране на входа откъм стопанството на парка Врана – отбивката от Цариградско шосе е на няколкостотин метра след околовръстното в посока София.

   08:15 – 08:45 ч. – запознаване с предоставената техника и раздаване на тестовите продукти на желаещите.

   08:45 – 16:00 ч. – Време за разходка и снимане в парка. Около обяд е възможно желаещите да се съберем за обяд и/или кафе в заведението на входа на парк “Врана”.

   За групата е осигурен безплатен и извънреден вход в парка "Врана". Извънреден, защото ще влезем във време, в което няма да има други посетители на парка. (нормално паркът отваря за посетители в 10 ч.).

   Връщането на тестовите продукти трябва да се бъде направено най-късно до 16:00 ч. на мястото, където сутринта са били дадени на участниците.

   Програмата на фоторазходката може да претърпи промени в зависимост от снимачните условия!

Осигурена техника от Олимпус България

   Фотокамери

   E-M1 MarkII

   E-M10 Mark II

   E-M10 Mark III

   E-M5 Mark II

   PEN-F

   Обективи

   M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO

   M.ZUIKO DIGITAL 1.4X TELECONVERTER MC 14

   M.ZUIKO DIGITAL ED 40 150mm 1:2.8 PRO

   M.ZUIKO DIGITAL ED 60mm 1:2.8 MACRO

   M.ZUIKO DIGITAL ED 14 150mm 1:4.0 5.6 II

   M.ZUIKO DIGITAL 17mm 1:1.8

   M.ZUIKO DIGITAL ED 12 100 1:4.0 IS PRO

   M.ZUIKO DIGITAL ED 12 50mm 1:3.5 6.3 EZ

   Продукти за тест осигурени от Фотографски системи ООД

   ремъци BlackRapid

   укрития и камуфлажи за обективи LensCoat

   За придружителите и тези, които искат да наблюдават птиците ще има осигурени и бинокли и зрителна тръба.

   Преференции:

   Участниците в пленера ще могат да ползват телеобективи и фотокамери Olympus и обективи Sigma по време на фоторазходката.

   Тест на фотографски аксесоари на марките BlackRapid, LemsCoat и др.

   Всички участници в мероприятията на фотоклуб “Осмо изкуство” получават право да поръчат безплатно клубна карта осигуряваща преференции за участие в клубните мероприятия и при покупка на фототехника от www.photo-shop.bg.

   Авторски права

   Правата върху снимките остават изцяло на автора. Организаторите на уъркшопа запазват правото да ползват снимките от него с цел популяризирането му.

   Забележка

   Организаторите си запазват правото на промени в програмата с цел подобряването на организацията и качеството на организираните от тях уъркшопи.

   Обективите и фотокамерите, които ще бъдат осигурени за фоторазходката са единични бройки и желаещите да ги ползват ще трябва да се редуват.

Сподели

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print