Посещение на Траянови врата, ферма за щрауси

Костенски водопад
  • Еднодневна екскурзия с автобус
  • подходяща за деца от 3-та и 4-та група на детската градина и ученици от 1-ви до 4-ти клас
  • включва посещение на музейни обекти
  • в програмата могат да участват едновременно максимум 200 деца

Програмата включва:

   По време на тази екскурзия ще посетим  крепостта Траянови врата, където учениците ще разгледат крепостта експонирана за посещение след завършилата наскоро консервация.  Програмата тук включва още беседа на местен екскурзовод и филм за събитията свързани с цар Самуил  и славната битка от  986г. когато византийската войска е разбита при оттеглянето си след неуспешната обсада на Средец.  Филмът се представя в новоизгрдения посетителски център към крепостта. 

   По-късно ще посетим Костенския водопад разположен в курортната зона на вили  Костенец. Водопадът е обявен за природна забележителност през 1974г. Той е описан от народният поет и писател Иван Вазов през  1917г. в творбите му “Какво пее планината” и “Костенец – пътни бележки”. 

   Щраусовата ферма „Щраусово забавление“ край Долна баня е също част от нашата програма. Тук собствениците по един неповторим и наситен с много емоции за учениците начин ще ни въведат в света на щраусите. Децата ще имат непосредствен досег с птиците, ще ги  хранят , ще се снимат с тях… 

   Много често посетителите на фермата биват възнаградени с атрактивен „танц на любовта“, изпълняван от мъжките щрауси, които много обичат да са в компанията на гостите на „Щраусово забавление“. 

   Ще посетим разбира се   и магазинчето със сувенири към фермата.

Цената се определя от населеното място от което тръгва групата.

Сподели

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print
"СТИЛ ТРАВЕЛ" ЕООД е член на

    "СТИЛ ТРАВЕЛ" ЕООД е член на

    НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ ЗА ДЕТСКИ И МЛАДЕЖКИ ТЪРИЗЪМ