ЗАНАЯТИ, ИСТОРИЯ И ПРИРОДА

  • Еднодневна екскурзия с автобус
  • подходяща за деца от 4-та група на детската градина и ученици от 1-ви до 4-ти клас
  • включва посещение на музейни обекти
  • включва участие в уъркшоп
  • в програмата могат да участват едновременно максимум около 100 деца

Програмата включва:

   Включва посещение на обновения музей на Художествените заняти в Троян. Тук учениците ще се запознаят с грънчарството занаятът превърнал се в емблема на град Троян. Ще се докоснат до традициите на планинските селища от района на Троян. Ще научат повече за занаяти като железарството, горанството, дърво-делството, изработката на тъкани. В специайно устроената зала учениците сами с четка в ръка ще украсяват малки керамични съдове.

   Следва разходка до третия по значимост Манастир в България – Троянския манастир. Сред най-ценното в манастира са Чудотворната икона „Пресв.Богородица Троеручица“, съборната църква изписана от Захари Зограф – най-даровитият художник от епохата на Българското възраждане. Забележителни са сцената „Страшния съд“, автопртретът на Захари Зограф, ктиторите на манастира, образите на просветителите Св. св. Кирил и Методий.

   Накрая ще разгледаме природонаучния музей в с. Черни Осъм, притежава найбогатата сбирка илюстрираща биоразнообразието на Националния парк „Централен балкан“. Тук учениците ще срещнат както емблематични за парка обитатели като кафявата мечка, вълкът, скалният орел, дивата коза така и някои от найтайнствените сред които уралската улулица, царският орел, пъстрият пор. Ще научат повече за видове ключови за биоразнообразието като лалугера.

Цената се определя от населеното място от което тръгва групата.

Сподели

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print
"СТИЛ ТРАВЕЛ" ЕООД е член на

    "СТИЛ ТРАВЕЛ" ЕООД е член на

    НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ ЗА ДЕТСКИ И МЛАДЕЖКИ ТЪРИЗЪМ