Посетителски център Пирин, занаятчийско ателие „При Дешка“, църквата „Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат“ Добърско, Байкушева мура

и много познавателни и занимателни игри
 • Транспорт - с автобус
 • подходяща за деца от 3-та и 4-та група на детската градина и ученици от 1-ви до 4-ти клас
 • може да включва познавателни и аннимационнни игри - организирани от нашите аниматори
 • включва посещение на музейни обекти
 • може да включва туристически поход - около 15 минути
 • в програмата могат да участват едновременно максимум около 150 деца

   Богата програма включваща посещение на всички значими обекти в района на Банско, много забавни игри и време за малко почивка в подножието на три планини – Пирин, Рила и Родопи.

Имате възможност да изберете нощувки в хотели с 3*, 4* и 5* в района на Банско, Разлог и с. Баня

Повечето хотели разполагат със закрит басейн.

Цената се определя от населеното място от което тръгва групата.

 • Програма
 • Включва
 • Не включва

   При добри метереологични условия (и ако пътят е отворен) - екскурзия до Байкушевата Мура - вековно дърво с височина 22м, обиколка 7,8м. и възраст над 1200г.  

ВЪЗМОЖНА Е ПРОМЯНА НА ПОРЕДНОСТТА НА МЕРОПРИЯТИЯТА

Програма:

ПЪРВИ ДЕН

Пристигане

Отпътуване от училище към 8.30ч. По пътя ще спрем в Благоевград, където при желание ще посетим Регионален исторически музей с детски кът и интерактивна експозиция, специализирана за деца от 3 до 12 годишна възраст. Децата влизат в ролята на истински учени – правят археологически разкопки, реставрират копия на пра-исторически керамични съдове, наблюдават и разпознават птици и животни, могат да бъдат археолози и биолози на игра, но и на сериозно. Ще разгледаме и стария град Вароша. Пристигане в хотела след обяд. Настаняване. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН

Природа и екология

Закуска. Занимания в Посетителски и информационен център на национален парк Пирин – центърът дава нова чудесна възможност за провеждане на учебните часове, свързани с Природата не само чрез лекции и плакати, но и чрез съвременна аудио-визуална техника. Разполага с постоянни експозиции за планината „разходка” по релефния макет на Пирин, Птичи телефон със записани песни на птици, филми за природата. Обяд. Кратка почивка. Басейн и организирани игри от хотела. Вечеря. Дискотека. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН

Бит, природа, история

Закуска. Посещение на занаятчийското ателие „При Дешка” в с. Горно Драглище. Работилницата е оборудвана с автентични ръчни оръдия на труда за преработка на вълна и превръщането и в сувенир. Ще наблюдавате демонстрации на старинните домашни женски занятия, свързани с текстила, както и възможност децата сами да изработят традиционен сувенир /подарък/ от естествени материали. Също така е включена кулинарна демонстрация – обучение. Учениците ще участват в приготвяне на традиционни вкусотии на местните бабите от района. Обяд. Кратка почивка. Басейн и организирани игри от хотела. Вечеря, Тематична дискотека. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН

Духовност

Закуска. Следва посещение на село Добърско. Там ще посетим църквата „Св. Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат“ - един от 100-те национални туристически обекта в България, под закрилата на Юнеско. Красиви стенописи покриват всеки сантиметър от стените и тавана, а в двора и блика лечебно аязмо. Обяд. Следобед имате възможност да се разходите в Банско. Басейн, организирани игри от хотела, вечеря, дискотека, нощувка.

ПЕТИ ДЕН

Отпътуване

Закуска. Свободно време. Обяд. Отпътуване.

 - 4 (3) нощувки,  

 - 4 (3) пълни пансиона в избран от Вас хотел,  

 - транспорт с лицензиран и категоризиран автобус,  

 - занимания  в посетителски център Пирин,  

 - занимания в занаятчийско ателие „При Дешка“,  

 - посещение на църквата „Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат“  Добърско.

Всички входни такси и беседи на горепосочените обекти.

   - входна такса на Исторически музей в Благоевград      

   - входни такси на посещавани обекти в Банско      

   - застраховка      

   - лични разходи

Сподели

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print
"СТИЛ ТРАВЕЛ" ЕООД е член на

  "СТИЛ ТРАВЕЛ" ЕООД е член на

  НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ ЗА ДЕТСКИ И МЛАДЕЖКИ ТЪРИЗЪМ