Начало - Фотопленери - 2019г. ОТМИНАЛИ ПЛЕНЕРИ - Фотоекскурзия “Приключения под връх ОЛИМП”
Календар
2020
2020
2021
2021
2021
2021
2021
2021
2021
2021
2021
2021

Фотоекскурзия “Приключения под връх ОЛИМП”


ФОТОЕКСКУРЗИЯ “ПРИКЛЮЧЕНИЯ ПОД ВРЪХ ОЛИМП”
2 - 4 март 2019 г.
Travel, Street, Архитектурна и Пейзажна фотография

Организатори:
- Сдружение Фото Клуб „Осмо Изкуство” и ТА “Стил Травeл” ЕООД

Със съдействието на:
- Фотографски системи – официален дистрибутор на Sigma, Lowepro, LensCoat, BlackRapid,  Joby, Rotolight, Dedolight и Walther Design за България
- Photo Shop.BG – партньор на Фотоклуб “Осмо изкуство” за програмата Клубни карти

ПРОГРАМА:

     1 ДЕН – 02.03.2019 г.
7.30 ч. – Отпътуване от паркинга пред стадион „Васил Левски“. Пристигане в Солун по обяд. Време за разходка и обяд. Отпътуване за MEDITERRANEAN VILLAGE Hotel & SPA 5*. Настаняване. Вечеря на блок маса. При желание срещу допълнително заплащане - Бузуки-парти със специален гост известен гръцки изпълнител и супер DJ с НЕЛИМИТИРАНА консумация на алкохолни и безалкохолни напитки! – 19 Евро на човек.
     2 ДЕН – 03.03.2019 г. – НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ!
Възможност за снимане на изгрев на фона на Халкидики. Закуска на блок маса. Екскурзия до Платамонас и Палео Пантелеймонас.
Спиране в Платамонас с време за  фоторазходка. Замакът Платамонас е изграден през 13 век от кръстоносците върху руините на стара крепост. Той е основно фортификационно съоръжение контролиращо движението през прохода Темби -  единствената удобна връзка между Централна Македония с Тесалия.
Отпътуваме за Палеос Пантелеймонас – очарователно малко селище с къщички, накацали по източните склонове на планината Олимп. От него се разкрива пленителна гледка  към морето и плажовете на Южна Пиерия. Едно от малкото селища в северна Гърция, съхранило атмосферата от края 19-ти век.  Може да я доловите в неравните, стръмни калдаръмени улички, в тежко градените, еркерно издадени къщи,  в малките старовремски магазинчета и китни дворове, във величествените чинари разпростряли тежка сянка върху площада. Със строените маси и столове на околните таверни, поделили си площада, които ви се струват някак ненужно повече и малко забравени, сякаш и тяхното време безвъзвратно е отминало ....  Тук разполагаме с време за разходка и обяд.
Прибиране в хотела следобеда.
Късния следобед с желаещите ще посетим солниците Алики Китроус Биич. Мястото предлага добри възможности за фоторазходка и се намира само на няколко километра северно от хотела ни. Тук обект на нашето внимание ще бъдат рибарското пристанище (намиращо се на мястото на някогашното антично пристанище Пидна), лагуната и солниците. Лагуната е орнитологично важно място от световно значение.  Любителите на wildlife фотографията ще могат да се насладят на възможноста да поснимат.
     3 ДЕН – 04.03.2019 г.
Закуска. Свободно време за СПА и разходки. Освобождаване на хотела. Отпътуване за България.
Програмата на фотоекскурзията може да претърпи промени в зависимост от снимачните условия!
 
Записването може да стане ТУК! 
 
Цената включва:
- Транспорт с лицензиран автобус
- 2 нощувки в хотел Mediterranean Village 5*
- 2 закуски и 2 вечери на блок маса в ресторант на Mediterranean Village 5*
- Водачи от СТИЛ ТРАВЕЛ по време на цялото пътуване – с нас ще пътуват Боби и Албена от Стил Травел
- Фотографски съвети от представители на Фотоклуб “Осмо изкуство” по време на пътуването.
- Екскурзия до Платамонас, Палео Пантелеймонас и солниците Алики Китроус Биич
- Ползване на закрит басейн, сауна, джакузи, фитнес
- Всички пътни и паркинг такси
 
Цената не включва:
- Бузуки-парти със специален гост известен гръцки изпълнител и супер DJ с НЕЛИМИТИРАНА консумация на алкохолни и безалкохолни напитки! – 19 Евро на човек
- Туристическа такса - заплаща се лично на рецепцията в хотела – за хотел с 5* по 4 Евро на вечер на стая
- Обеди
- Лични разходи

Преференции:
- Всеки участник получава персонален бадж удостоверяващ участието му във фотоекскурзията.
- Възможност за тестване на избрани модели обективи и фотоапарати Sigma, чанти и раници Lowepro за травъл фотографи, стативи и аксесоари Joby, ремъци BlackRapid, укрития LensCoat и осветление Rotolight по време на фотоекскурзията - с предварителна заявка.
- Възможност за използване на преносимо диодно осветление с автономно захранване на марките Rotolight и Dedolight, по време на фотоекскурзията - с предварителна заявка.
- Продуктите на Sigma, Lowepro, Joby, BlackRapid, LensCoat, Rotolight и Dedolight са предоставени за фотоекскурзията с любезното съдействие на фирма Фотографски системи ООД. Всички демонстрационни продукти ще могат да бъдат закупени от участниците след фотоекскурзията при преференциални условия.
- Всички участници в пленерите на фотоклуб “Осмо изкуство” получават право да поръчат безплатно клубна карта осигуряваща преференции за участие в клубните мероприятия и при покупка на фототехника от
www.photo-shop.bg.
- 5% отстъпка от туристическите продукти предлагани ТА “Стил Травeл”.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
- Всеки участник трябва да притежава  лична карта с валидност 6 месеца след пътуването.
- При пътуване на деца до 18 години без родители или само с един родител трябва да имат нотариално заверено пълномощно от непътуващия родител(и), че му разрешава(т) да напусне границите на България. Разрешението трябва да бъде на български език (оригинал и копие).

Авторски права:
- Правата върху снимките остават изцяло на автора. Организаторите на фотоекскурзията запазват правото да ползват снимките от нея с цел популяризирането и и реклама на клуба.

Забележка:
- Организаторите си запазват правото на промени в програмата с цел подобряването на организацията и качеството на фотоекскурзията.
- "Стил Травел" ЕООД предлага при желание сключването на застраховка "Отмяна на пътуване" - около 3,5% от стойността. Застраховката се сключва в деня на подписване на договора.
- "Стил Травел" ЕООД има сключен застрахователен договор "Отговорност на туроператора" по чл.42 от ЗТ с №0370010001382 със "ЗД ЕВРОИНС"  АД с адрес: София, бул. "Христофор Колумб" №43, валиден до 04.04.2019 г.

За повече информация:
ТА „Стил Травел” – 02 963 58 39
Сдружение “Фотоклуб Осмо изкуство” - 02 444 26 61